Ik wil een huisdier!

Al een tijdje ben ik bij Theo aan het zeuren om een huisdier. Nu weet ik dat wij al twee uiterst schattige schildpadjes bezitten, maar dat zijn geen échte huisdieren. No offence, maar Squirtle en Rafaéllo zwemmen daar maar. Ze zitten af en toe op hun steen, duiken er eens sierlijk vanaf (als ze daar zin in hebben) en slurpen twee keer per dag wat gedroogde garnaaltjes naar binnen. Heel leuk om naar te kijken, maar verder heb je er natuurlijk niets aan.

Het liefst zou ik een katje willen, maar ons huisje is te klein en wij zijn allebei elke dag aan het werk. Het beestje zou zich rot vervelen én ontzettend eenzaam zijn. Dat willen we hem natuurlijk niet aandoen. Bovendien zou mijn familie waarschijnlijk direct zonder pardon de Dierenbescherming op ons afsturen (ik was vroeger niet zo goed met dieren, red.). Een konijntje is ook een optie (vriendinnetje Julie heeft bijvoorbeeld een heel leuk wollig knuffelkonijn genaamd Kiwi), maar toch voor ons weer niet handig. De bunny moet wel los kunnen lopen en dat zou inhouden dat wij ons appartementje écht goed op moeten ruimen. Inclusief al die snoeren die dwars door het huis liggen (ik weet het, lelijk! maar we zijn te lui). Er komt dus geen konijn.

Nu waren wij met Oud & Nieuw bij onze goede vriend Job in Culemborg. Job heeft een superleuk eigen flatje, mét huisdier: een parkietje genaamd Dushi. Ik was meteen verliefd. Ik had al eens parkieten gezien omdat Marlies er ook twee heeft, maar deze mocht ook echt even uit de kooi toen wij er waren. Het beest fladderde vrolijk in de rondte, zocht Job steeds op en hield van kleine kusjes op z!n snaveltje. Hij kwetterde erop los en ging ook bij anderen eens een kijkje nemen. Hij kon bij mij bijvoorbeeld niet genoeg krijgen van mijn haar, hij nestelde zich er heerlijk in vast! Fijn. Job vertelde dat een parkietje helemaal niet zoveel werk is (qua verschonen en eten geven) en het brengt een stukje gezelligheid in huis, omdat ze altijd aanwezig zijn en dat ook lekker duidelijk maken. En als het donker is, slapen zij ook gewoon door.

Purchase micronase tabs
Write my essay

Voor mij klonk het ideaal! Het liefst was ik 2 januari gelijk naar de dierenwinkel gesprint om een vogeltje te kopen. Helaas was Theo weer de nuchterheid zelve (als altijd) en die twijfelde teveel. ‘Jij ook altijd met je impulsieve gedrag.’ Zucht. Dat is ook wel een klein beetje zo, maar moet hij nou altijd gelijk hebben? Ik heb beloofd er nog eens rustig over na te denken, maar momenteel wil ik het in ieder geval nog steeds. En het is inmiddels al 4 januari! :)

Cefadroxil price in pakistan Beeld: freeimages.com

27 Comments

 1. Jufje 04 januari 2008 at 14:23

  Een huisdier is leuk. Ik heb een geweldig konijn genaamd ‘Nijntje’. Hij loopt rond en is tandloos. Die moesten ooit verwijderd worden. Hij heeft alleen kiezen en dat is een voordeel want hij knaagt niet meer mijn snoeren door en ook niet meer mijn internetkabel. Heel erg fijn :) hij is super schattig want ligt altijd languit in de kamer of op mijn bed of lekker tegen mij aan. Ik zou hem niet meer willen missen! Een vogel is niks voor mij. Vind dat gefladder maar niks maar hopelijk mag jij er snel eentje ophalen!

 2. Angela 04 januari 2008 at 14:42

  Haha, ik wil je wel waarschuwen. Wij hebben thuis ook twee vogels (een parkiet en een agepornis (kleine papegaai)). Als je een vogeltje wilt, neem dan in ieder geval een parkiet, deze maken beduidend minder lawaai. Van Coco (de agepornis) worden we af en toe doodmoe, hij fluit de hele avond door en hij heeft een verschrikkelijk schelle fluit. Maar als je daar rekening mee houdt, is het hartstikke leuk.

 3. Peet 04 januari 2008 at 15:05

  hehe. wij wonen inmiddels 2 jaar samen en wilden ook al die tijd al een huisdiertje. Maar inderdaad: niets bleek handig. Een katje? We zijn amper thuis, dus niet handig. Bovendien zouden mijn ouders vanwege allergie niet meer op bezoek kunnen komen. Hond? Niet heel handig op 3-hoog én als je nooit thuis bent overdag. Konijn? Cavia? Gerbils? Chinchilla’s? Allemaal zielig omdat we zo vaak weg zijn… kortom: wij hebben nog steeds geen huisdiertje.

  (en een vogeltje? daar ban ik bang voor dus dat wordt hem ook niet!)

  Succes met de ‘strijd’ en de keuze!

 4. ~Simone~ 04 januari 2008 at 15:16

  Hey meid!

  Nou stap naar de dierenwinkel enkoop een schattig parkietje misschien eentje die je een beetje tam kunt maken… je hebt nu al twee hele dagen verder gedacht whahahahahahahahah!

  gewoon extr alief zijn voor Theo wil misschien helpen ;-)))

  succes!

 5. Eva 04 januari 2008 at 15:48

  stuiterdestuiter…huisdieren zijn tof!

  ik wil eigenlijk ook HEUL graag weer een beestje.

  Denk dat een parkietje een goede keuze is. Ik ga voor je duimen dat Theo het licht ziet.

 6. Nikki 04 januari 2008 at 15:52

  Een vriendin van mij woont samen met haar vriend en die hebben twee jonge katjes. Overdag zijn die vriendin + vriend allebei weg, maar dan mogen die beestjes gewoon door de kamer lopen en hebben ze elkaar om te spelen. Ze zijn zindelijk, dus dat levert geen vieze banken en/of stoelen op. Het enige probleem is dat ze jong en dus ontzettend speels zijn en dat hun baasjes al wel eens thuis gekomen zijn met alle boeken uit de kast (kropen ze dan achter) of alle planten van tafel. Ja, dan kun je misschien beter een parkietje nemen. ;) Is je vriend al overtuigd?

 7. Angela 04 januari 2008 at 16:22

  wij werken ook allebei fulltime én we hebben een kat.. oké, wel een ruim huis dat wel. Maar we hebben nog niet het idee dat ie eenzaam is omdat we hem op de momenten dat we wél thuis zijn, hem ruim voldoende aandacht geven. Soms zoveel dat ie er gek van wordt ;-)

  Dus misschien is een katje wél een optie…?
  Mijn schoonouders hebben een parkiet en die kunnen inderdaad erg knuffelig zijn!

  Liefs Angela

 8. Linda 04 januari 2008 at 16:24

  Haha, nou succes met het kiezen van een geschikt huisdier! Wel leuk dat jullie alschildpadjes hebben, best aparte huisdieren…

 9. ilse 04 januari 2008 at 16:43

  ik wil er ook 1
  en ik denk dat die er ook wel een keer gaat komen
  we hebben nu vissen, erg leuk hoor, vooral als er jonge visjes zijn
  maar net als jouw schildpadden doen ze verder niet zoveel
  een kat is hier not-done met mijn allergie maar ben toch al geen kattenmens
  een hond zou ik wel weer leuk vinden maar heb gewoon echt geen zin om meerdere malen per dag er uit te moeten, we leven wel in nederland he, met al die regen en wind brrr
  een vogeltje is dan een heel leuk alternatief toch?
  wel oppassen met los laten vliegen dat er geen deuren of ramen open staan :)

 10. Roos 04 januari 2008 at 16:59

  ik kan me goed voorstellen dat je een huisdier wil, zo gezellig! ik zou onze 3 katten echt niet willen en kunnen missen! vogeltjes vind ik een beetje eng, ik ben benieuwd hoe het je bevalt als je er uiteindelijk een hebt:)
  Tamme ratjes zijn btw ook erg leuk en intelligent..

 11. San 04 januari 2008 at 19:49

  Hier hebben we een kat en met mijn lichter allergie niet echt handig, maar hij is van Cleem en hij is ook niet gek op Manon. Ik moet er zelf niet aan denken een parkiet, dat gekwetter ik zal er denk ik gek van worden. Ik wil zo voor Manon goudvisjes, geen geluid, weinig plek en toch een huisdier!

 12. Fiore 04 januari 2008 at 20:30

  Ik ben helemaal niet met huisdieren opgegroeid, dus ik ken het niet wat jij beschrijft! En ik ben min of meer bang voor vogels (vooral duiven en parkieten) dus dat is het ook niet.. Poezen vind ik niks, voor een hondje zijn we te weinig thuis, konijntje is ook geen oplossing (hok op balkon?) Dus vriendje mag een vis uitzoeken ;) Hihi.

  Fijn weekend!

 13. Toaske 04 januari 2008 at 20:31

  Zo en het is inmiddels zelfs al bijna 5 januari. Dan kan er toch echt niet meer van een impulsieve daad gesproken worden. Toch?

 14. Marlies 04 januari 2008 at 22:42

  Die van mij mogen er ook uit! Ik zal je volgende keer even laten zien dat ze er dan nooit meer in gaan! :D :D
  Maar: ik ben VOOR vogeltjes in Huize Miek en Theo!

 15. Suzanne 05 januari 2008 at 10:03

  Leuk zeg, een vogeltje. Ik heb toen ik met dezelfde wens als jij zat, voor een konijn gekozen. Die huppelt nu elke dag vrolijk door mijn huisje. Opzich blijft ie van de kabels af en is hij heel hygiënisch. Hij doet zijn behoefte dus altijd netjes in zijn eigen ‘wc’ .

  Maar zo te horen heb je er goed over na gedacht. Sommige mensen zijn zo egoïstisch en denken helemaal niet aan de behoeftes van het beestje zelf..

 16. Eline 05 januari 2008 at 10:28

  Mijn nicht had ook parkieten, maar die groeven de hele plantenpotten leeg en poepten lekker op de grond. Ik zou er dus nog even over nadenken ;)

 17. Robert 05 januari 2008 at 10:54

  Halen ! Zaterdag is daar de ideale dag voor. Een parkiet is leuk, kan ook gewoon los dus helemaal niet zielig.

 18. Angelina 05 januari 2008 at 12:01

  Sorry, maar op mijn nieuwe web-log lees je het wel! En schrik niet ik heb daar een andere naam haha :p!

 19. Jenny 05 januari 2008 at 12:41

  Huisdieren zijn leuk maar vogeltjes in een kooitje vind ik altijd zo zielig :(

 20. Sanne 05 januari 2008 at 15:34

  Ik heb zelf niet zoveel met vogeltjes, maar als je er graag een wil: ga ervoor! En het is inmiddels alweer 5 januari, ghehe… ;)

 21. Willemvk 05 januari 2008 at 15:42

  Ik hou het wel bij mijn 2 heel zelfstandige katten. Die zijn al tevreden met een beetje aandacht, wat voer en buitenlucht :D

 22. esther 05 januari 2008 at 18:55

  Hoi, ben een nieuwe lezeres en je verhaal over een huisdier sprak me aan.
  Zelf hebben wij geen huisdieren, als het iets wordt dan een hond maar dat is lastig als je allebei werkt. Een vriendin had een parkiet en dat was een leuk beest, zij had haar heel jong gekocht dus kon alles met haar. Ze kwetterde wel maar daar raak je wel aan gewend.
  Succes met het overhalen van je vriend

 23. Daantje 05 januari 2008 at 19:44

  Hee, wat LEUK hier!!! Echt super, ziet er erg mooi uit meis!
  Ik wens jou ook een superrrr 2008 toe! En ik las je vorige blog net: gefeli met je job bij Ze.nl! Ik ga je daar met veel plezier lezen, weet ik zeker!
  W.b. het hebben van een huisdier: mocht je mijn hondje Scooby ooit willen lenen, be my guest! Nee serieus: als ik het over zou kunnen doen, had ik misschien wel willen wachten met het kopen van een hondje, want het is toch wel een ‘aanslag’ op je vrijheid. Ik zou haar niet meer willen missen hoor, maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik ;) Ik ben benieuwd of het lukt je vriend over te halen; houd ons op de hoogte!
  xxx

 24. candy 05 januari 2008 at 19:56

  Schildpadjes zijn juist zo lieffff! ;D We hadden volgens mij ook parkieten, maar die zaten maar te fluiten en we werden er zo gek van dat we hem weggedaan hebben. ><

 25. Liten Fjäril 06 januari 2008 at 15:31

  Wij hebben tientallen vogels. Ze leven in een enorme volliere met binnen- en buitenverblijf. Ik vind ze allemaal leuk, zo gezellig al dat gefluit en getjilp. De vogels zijn absoluut niet tam. En ze zijn een enorme volliere en dus heel veel ruimte gewend. Dan vind ik het zielig dat een vogeltje in een kooitje moet zitten. Zouden ze in huis rondvliegen, dan weten ze van gekkigheid niet wat te doen met als gevolg dat ze wel eens heel hard tegen het raam zouden kunnen vliegen omdat ze denken dat ze dan naar buiten kunnen. Nee hier komen de vogeltjes niet in huis :)

  Maar een parkietje die altijd al in zo’n kooitje zit en door jullie tam word gemaakt weet niet beter. Dan zal het vast hardstikke leuk zijn!

 26. Suzanne 06 januari 2008 at 21:12

  En en en? Hebben jullie al parkietjes? Wij hadden ze vroeger ook, maar inmiddels niet meer. De verzorging valt inderdaad enorm mee als je het vergelijkt met een hond of een kat en het zijn gezellige beestjes. Als je er de tijd voor neemt kunnen ze heel tam worden, dat waren ze bij ons thuis ook toen ik nog thuis woonde.
  Ik ben benieuwd naar jullie eventuele nieuwe huisgenootjes! :)

 27. Joyzie 07 januari 2008 at 11:43

  Haai,
  Ik lees dat jullie een parkietje willen… Neem aub geen parkietje uit een dierenwinkel!! De kans dat hij tam word is niet zo heel groot!!
  Ik heb eventueel wel een goed adres voor je! Wij hebben zelf een parkietje Ainey van 2 jaar. Die is ontzettend tam!! Wij hebben hem bij een kweker gekocht.. Die parkietjes zijn dan al gewend aan mensen!
  Als je meer wilt weten kun je me emailen…
  Mijn vriend vond het in het begin helemaal niets dat ik een vogel wilde maar nu is hij echt van het beestje gaan houden! Dus als je een goeie parkiet wilt haal hem dan niet uit een dierenwinkel..(natuurlijk heb je wel uitzonderingen)

  Liefs Joyzie