Pannenkoekenfestijn

Dat is zo lekker aan het weekend. Dat je niks hoeft. En dat je alles lekker makkelijk doet. Dat geldt voor de kleding (lees: joggingbroek met slobbertrui en sloffen), maar ook voor het eten. Je haalt eens wat af of laat iets lekker fouts bezorgen. Of je kookt zelf makkelijk en ongezond. Dat laatste deden wij vandaag. Theo had gisteren al boodschappen gedaan en ons avondeten voor vanavond meegenomen: ouderwetse pannenkoeken!

Vroeger aten we dat thuis bijna nooit. Mijn moeder hield er niet van en bovendien is het als avondmaaltijd natuurlijk niet zo gezond. Mijn vader bakte ze zo af en toe eens, maar daar waren mijn broertje en ik niet zo heel fan van; hij maakte ze altijd veel te dik en vet (sorry pap). Sinds ik uit huis ben, is de pannenkoek-frequentie echter aanzienlijk gestegen. In mijn studentenhuis maakte ik ze regelmatig met vriendinnetje Bianca en nu ik samenwoon, smullen Theo en ik er ook vaak van. Je maakt me als een kind zo blij als er pannenkoeken op het menu staan.

Ik ging dus vrolijk aan de gang in de keuken. We hebben een goede pan, dus pannenkoeken bakken is voor mij een eitje. Het hele huis rook er lekker naar en ik werd er helemaal vrolijk van. De stapel pannenkoeken zag er zo lekker en gezellig uit, dat ik dacht dat ik er wel honderd op kon. Dat lijkt altijd het geval te zijn met pannenkoeken. Cheap lady era reviews Theo en ik begonnen dus vol goede moed aan de voorraad, maar ik haakte al snel af: slechts 4 stuks werkte ik (te snel!) naar binnen. Normaal gesproken kan ik héél veel eten als ik iets lekker vind, maar bij pannenkoeken blijken mijn ogen tA?ch altijd groter te zijn dan mijn maag.

MA?A?r… da’s dan het leuke (en lekkere!) aan pannenkoeken: morgen heb ik er een heerlijk ontbijt van. Koude pannenkoeken met suiker. Mjammie!

Colospa how much Beeld: Purchase lady era 100mg freeimages.com

LEES OOK:

39 reacties

 1. hahahahaahah ik kan me herinneren dat je bij ons eerste stapavondje ook na twee pannenkoeken eigenlijk al vol zat!!!
  Heeeeel herkenbaar Miek!

 2. Ik ben zelf niet zo gek op pannenkoeken! Ik kan er altijd maar 2 op.. Weet je wat ook lekker is.. Koude pannenkoeken met kaneel (:

 3. Pannenkoeken doen het altijd goed. En dat is toch ook het leuke aan pannenkoeken? Dat je íedere keer weer denkt dat je die hele stapel makkelijk op kunt maar er iedere keer weer heel snel op terug komt.

  Leuke weblog trouwens! =)

 4. Heeerlijk ja, de neef van mijn vriend heeft een pannenkoekhuis, je raadt al waar ik het liefst uit eten ga en gisteren nog geweest ben!

 5. mmmm heerlijk!
  ik bak ze eigenlijk nooit
  de kids vinden die kant en klare net zo lekker
  en voor die paar pannekoeken die zij eten ga ik niet zo lang in de keuken staan…
  maar later… als ze wat groter zijn… hihi

 6. Pannenkoeken zijn echt zo ontzettend lekker! En versgebakken vind ik nog altijd beter dan de kant-en-klare :D Geniet van je ontbijt morgen ochtend! xx

 7. Hmm pannekoeken zijn heerlijk :) Ik ben alleen totaal niet vaardig in het bakken ervan: beter gezegd: ik kan ze niet bakken maar heerlijk zijn ze wel :) Mn mama maakt wel eens drie-in-een-pan: kleine pannekoekjes met rozijnen en suiker en kaneel. En die zijn zó lekker als ze koud zijn!

 8. Oh ja lekker pannekoeken… Zijn makkelijk te maken, nu ik erover nadenk, weet ik eigenlijk niet eens waarom ik ze bijna nooit bak….:S

 9. Ohh ja dat is de “pest” met pannekoeken: ik denk altijd dat ik meer opkan haha. Maar wel lekker lekker! Smul ze, morgenochtend ;).

 10. Sinds ik bij de pannenkoekenboerderij gewerkt hebt ben ik niet meer zo van de pannenkoeken…

  Het leuke daar was wel dat er altijd mannen waren die riepen dat ze nooit genoeg hadden aan één zo’n ding. Pft. En die lieten altijd stukken over omdat ze vol zaten. :-)

 11. Pannenkoeken zalig en hier worden ze ook regelmatig gemaakt en dan ook vooral nog een pannenkoek met kaas. Manon vind het ook heerlijk en idd koude pannenkoeken zijn net zo lekker. Fijne werkdag vandaag!

 12. Pannenkoeken als ontbijt zijn misschien nog wel lekkerder dan als avondeten ;-) Dat het maar goed mag smaken meis!!

 13. Pannekoeken!! Ik krijg er gelijk weer trek in. Misschien toch dit weekend maar eens doen, en dan allemaal verschillende: pannekoeken met appel, pannekoeken met spek, kaaspannekoeken, spinaziepannekoeken.
  Maar inderdaad, errug lekker maar na 4 stuks zit je propvol.

 14. Ik ben er niet zo kapot van maar heel af en toe is het wel lekker. Maar dan heb ik aan eentje wel genoeg. Nu moet ik wel zeggen dat ik het in een pannekoekenhouis lekkerder vind als gewoon zelf bakken.

 15. Ik vind koude pannenkoeken net zo lekker hoor. hihi.
  En wij hebben ze een paar weken geleden gegeten bij mijn schoonmoeder. We hadden onze eigen pan meegenomen en ze zelf gebakken. Zij heeft namelijk een hele oude pan die vreselijk aanbakt en ze bakt de pannenkoeken helemaal zwart. Ook zijn ze zooo vies dik, net een lap leer. Bah!

 16. Hoi !

  Ik weet het nog van “”Vroeger”” dat je moeder geen pannekoeken bakte. Maar je at ze wel eens bij ons, hoor ! Want die van mij vond je wel lekker. Zo af en toe heb ik ook zo een zin in pannenkoeken en laten jan en ik nou zaterdag ook pannekoeken gegeten hebben. Lekker met tenkate spek, stroop en roomboter. Een ware calorieBOM. Heerlijk. Bij De Pannekoekenbakker op Marienwaerdt in Beesd, vindt ik de pittige kaas heel erg lekker en dan vraag ik er ook nog salami op. Doen we heel weinig want Jan houdt er eigenlijk niet zo van.

  Groetjes Marian

 17. ja jummy pannekoeken alleen 4 wow meid waar laat je het mijn nadeel met pannekoeken is dat ik er echt niet meer als 2 op kan en savonds weer giga honger heb maar met een boel stroop zijn ze wel erruGGGG lekker!!

 18. Pannenkoeken zijn heerlijk. Maar idd ik kan er ook minder op dan ik zou willen. Vooral als het hartige pannenkoeken zijn.

 19. Heerlijk pannenkoeken!!! Ik kreeg ze vroeger ook nooit want mijn moeder vond altijd dat het het huis zo ging stinken van de baklucht. *oink!* Tegenwoordig maken we ze ook regelmatig bij een soepje. Met kaas is ook lekker! Of of of met appel JUMS! Krijg nu opeens zin in een heerlijke pannenkoek! Bedankt! ;)

  Kus

 20. Heerlijk pannenkoeken <3.. ik kan er dan meestal maar 2 of 3 op maar daar gaat het niet om ;)! Té lang al niet meer gehad, binnenkort maar weer?!

  Liefs

 21. Pannenkoeken vind ik zo af en toe lekker, maar nee, als ontbijt hoef ik het niet. Koude pannenkoeken, brrrr… Maargoed, geniet jij er maar lekker van!:)

 22. Haha, herkenbaar! Ik ben zelfs na twee pannenkoeken vaak al hartstikke misselijk van alle stroop en suiker, waardoor ik de laatste tijd eigenlijk liever wat anders neem. Maar de koude pannenkoeken als ontbijt zijn wel weer heerlijk inderdaad!

 23. O lekker pannenkoeken! Wiij aten het vroeger thuis regelmatig, mijn vader maakt echt de allerbeste! Zelf doe ik het ook wel eens, en ik neem altijd een pak mix mee op vakantie. Mjam!

 24. o en probeer ze eens warm met ijs (dat wel koud dus) en banaan en dan in een bordje met een bodelpje pisang ! of gewoon ouderwets met ontbijtspek ! pannenkoeken zijn trouwens heel nie zo ongezond, de stroop en suiker en zo wel… Peuter eet ze elke week wel een keer !

 25. Oeh, heerlijk he! Mij kun je er ook echt erg blij mee maken!
  En inderdaad ook met de restjes, want die zijn de volgende dag minstens zo lekker ja! :)

 26. Ik vind pannekoeken alleen lekker als ze extreem dun zijn! Dus eigenlijk eet ik ze niet zo vaak, zo dun krijg ik ze namelijk zelf niet gemaakt.

 27. Pannekoeken zijn koud ook heel erg lekker :) Ik denk juist in het weekend: Dan heb ik juist tijd om wat te koken, doordeweeks juist niet ;) maar nu ik nog bij vriendje eet in het weekend hoef ik het (gelukkig) nog niet zelf klaar te maken!

 28. Inderdaad erg lekker, alleen duurt het zo lang als je ze zelf moet bakken! Als ik ze bak dan gaat de hele pak ook op, want ’s ochtends zijn ze nog lekkerder, ook inderdaad met suiker.. hmm…

 29. Wij hebben een heel mooi klein koekenpannetje en van die kleintjes kan ik er net 3 of 4 op. Maar ik vind ze ook wel erg lekker. Vooral als Peet ze maakt. Met bacon en kaas. mmmmmmmmmmmmm!