Bang voor tandarts? Tips!

HELP, de tandarts! Buy trazodone – Dat 80% van de Nederlanders niet zit te wachten op een bezoekje aan de tandarts, klinkt bepaald niet raar. Maar 800.000 mensen zijn zA? bang voor de tandenbeul, dat ze gewoon niet meer gaan. Ben jij bang? Ze.nl geeft tips! Lees verder >>

LEES OOK:

29 reacties

 1. Jep ik ben vreselijk bang! Was 5 jaar niet naar de tandarts geweest en uiteindelijk de stap gezet om naar een speciale angstkliniek te gaan. Onder narcose (1.5 uur) hebben ze mijn hele gebit gerenoveerd en nu heb ik weer 0 gaatjes! Al mijn verstandskiezen zijn eruit en ze zien er weer stralend uit. Zei tegen mezelf dat ik nu echt weer elk half jaar zou gaan maar stiekem stel ik het weer 5 jaar uit. :(

 2. Ik hou ook niet van de tandarts, maar ga wel altijd trouw. Laatste jaren geen gaatjes meer gehad *klopt af*, daarvoor regelmatig! Ik heb nooit verdovingen gehad voor het boren., Bij mijn nieuwe tandarts vroegen ze zelfs of ik verdoving wilde, nou al die jaren niet gehad..waarom dan nu wel? nee dus, doe maar gewoon zonder verdoving.. Maar zit altijd wel met een zenuwachtig gevoel in de wachtkamer hihi!

 3. Ben gelukkig ook niet bang, maar ik heb inderdaad ook een leuke tandarts. En dat helpt natuurlijk altijd als je wat leuks hebt om naar te kijken als je in de stoel ligt! ;)

 4. Er was een periode dat ik dagelijks naar de tandarts ging en dat vond ik hartstikke leuk. :-) Best jammer dat ie zo’n eind weg zit, want gewoon voor de gezelligheid even langsgaan is er ook niet meer bij…

 5. Mwaaaah, ik weet dan toch altijd dat ik geen gaatjes heb, haha. Maar als ze moeten schoonmaken dan doet dat toch PIJN! Aaaah! En dan zit ik letterlijk te gillen, haha.

 6. Vorig jaar heb ik een andere tandarts gekregen (binnen dezelfde praktijk), en toen werd het ‘tandartsen’ iets minder plezierig.
  Nu heb ik een vent van in de 40 zo’n beetje. Hiervoor had ik een ‘zeker niet lelijke’ ;) vrouw. Dan ga je toch met iets meer plezier die kant op.

 7. Niet bang, want de beste man heeft nog niks aan mijn gebit hoeven sleutelen, uitgezonderd een beugeltje toen ik 13 was. Tijdens de laatste controle vreesde ik wel even voor mijn verstandskiezen, maar die mochten gezellig blijven zitten. Dus nee, geen zweethandjes voor mij! :)

 8. Favoriet is het hier niet maar zo bang ben ik gelukkig ook weer niet.

  En je hoort van me, ik hoop echt dat ik ze morgen wel mag ontvangen. Vind het nu niet leuk meer.

  fijne avond

 9. wat een leuk artikel! :D
  Weet jij toevallig of er regels zijn als je bij ze.nl gaat schrijven? Dat je bijvoorbeeld een x aantal artikelen per maand moet schrijven? Want het lijkt me stiekem wel heel erg leuk!

 10. Haha, nee, ik heb bijna al m’n tanden moeten laten trekken dus bang ben ik intussen al niet meer :). Maar leuk artikel, leuk geschreven ook!

 11. Als het nou eens niet zo zou zoemen en weet ik veel wat ging ik er zo heen, maar het idee van al dat gefriemel nee dank je!

 12. Onze tandarts is echt een eikel, maar ik ben gelukkig niet bang voor hem :) Meestal doen de assistentes al het werk en komt hij alleen even in je mond turen. En gelukkig heb ik niet zo vaak gaatjes :D
  Maar je verhaaltje is wel heel herkenbaar! :)
  Liefs xx

 13. Ik was nooit bang voor de tandarts, totdat ik een keer behandeld werd voor een gaatje in een kies. 2 keer plaatselijk verdoofd en NOG voelde ik alles! Hij zei dat hij me niet meer kon geven, omdat dat slecht voor je was. Anyway, dat is nu al 2 jaar terug en ik ben daarna niet meer gegaan. ik ben als de dood nu!

 14. Ik ben niet bang voor mijn tandarts die ik nu heb, hij is nl mijn oude buurman. hem vertrouw ik wel.
  voor hem had ik een ander, die vond ik minder fijn en daar was ik wel bang voor, avond ervoor niet kunnen slapen….
  gelukkig is dat verleden tijd :)
  Liefs mirth

 15. Nee ben zeker niet bang. Maar dan moet ik ook wel zeggen dat ik een heel mooi en goed gebit heb. Nooit geen gaatjes of iets gehad en ik laat sowieso mijn gebit 1 keer per jaar goed reiningen door een specialiste. Ik ben heel zuinig op mijn gebit!! en daarom sta ik ook altijd weer binnen 5 minuten buiten.

 16. Ik mijd de tandarts al twee jaar, ik heb nl. een erg slecht gebit en na een slechte behandeling van toen nog een student durfde ik niet te komen

  ik heb toch de stap genomen om morgen naar de tandarts te gaan, al ga ik zeker wel aangeven dat ik bang ben voor de tandarts… hopelijk heeft diegene daar begrip voor

  wish me luck