Ik ben top, BOB!

Autorijden vind ik best leuk. En Theo lust graag een biertje (of twee), dus meestal draait het erop uit dat ik dan fungeer als BOB. Dat vind ik helemaal niet erg, aangezien ik ook niet zo van alcohol hou. Een zoet wit wijntje gaat er nog wel in, maar daar is alles wel zo’n beetje mee gezegd. Zeker op verjaardagen, want de ingrediénten voor een goeie cocktail (waar je me dan wél weer blij mee kan maken) zijn dan meestal niet aanwezig. En met stappen is het onbeschoft om een mixdrankje te bestellen – vervloekt zijn de dames die het wagen om bij een rondje bier doodleuk voor een duur baco’tje te gaan en het zelf vervolgens vertikken later op de avond een eigen rondje uit te delen.

Maar goed, we dwalen af. Hetéging hier om dat autorijden. Theo heeft een stoer Volkswagen Foxjeéwaar ik graag in rijd. Afgelopen vrijdag hadden we een uitje van mijn nieuwe werk (helemaal gezellig!!) en ik zou terugrijden wegens bovenstaande redenen. Ik had alleen geen rekening gehouden met het feit dat we in Amsterdam waren enéer niet bij nagedacht dat ik daar Where can i buy benfotiamine Generic zanaflex capsules Sale lady era al eens verdwaald ben. Bovendien vergat ik even dat het tevens rukweer was die avond. Letterlijk RUK, want het autootje werd door de RUKwinden zowat van de weg geRUKt. Onder dat soort extreme omstandigheden verandert mijn liefde voor het autorijden in afschuw en word ik een bang vogeltje. Ik ken de weg niet, het is druk in de stad, alleen maar éénrichtingswegen, de angst om bruggetjes tegen te komen en de hellingproef te moeten doen (die ik niet kan!), de onwijs harde regen die mijn ruitenwissertjes nauwelijks konden bijhouden en niet te vergeten die RUKwinden. HELP!

Door goede coaching van Theo die mij helemaal geruststelde, hebben we echter veilig ons huisje bereikt. En vond ik een ruime parkeerplek voor de deur. Ondanks dat ik autorijden over het algemeen wel leuk vind, ben ik er dus helaas ook een echte vrouw in. Zolang ik de weg weet en het weer mee zit, scheur ik met het karretje vrolijk in de rondte. Maar zodra het even tegenzit, bevestig ik het vooroordeel dat mannen altijd over ons dames hebben als het om autorijden gaat. En dat terwijl ik al bijnaé6 jaar mijn rijbewijs heb. Zal dat ooit over gaan?

24 Comments

 1. Mylene 03 februari 2008 at 21:45

  Zal het ooit over gaan? I hope so! Je stelt me wel gerust aangezien ik volgend jaar ook rijlessen wil gaan nemen! :P nee grapje! Ik vind het ook behoorlijk eng toen ik met die RUKwinden op mijn scootertje reed…

 2. Marlies 03 februari 2008 at 21:47

  ik hoop wel dat ´t ooit overgaat !!! Amsterdam vind ik zelf niet moeilijk om te rijden… ik heb meer moeite met Den Haag.
  Slecht weer heb ik overigens geen angsten voor…
  Maar klasse dat jullie veilig thuis gekomen zijn!

 3. zus 03 februari 2008 at 23:05

  Jij geeft het netjes toe! Daar zouden de heren een voorbeeld aan kunnen nemen. Als jij er naast had gezeten had jij je vriendje ook vast gerust kunnen stellen. Welke heer vind zo’n situatie ook stiekem best een beetje eng, maar zou het nooit toegeven…. Vind je het gek dat er maar zo weinig heren de Bob zijn, die zijn namelijk bang dat ze er in erin terecht komen, haha. Of wordt ik nu echt man onvriendelijk? Sorry heren, jullie zijn (vaak) geweldig….

 4. Linda 04 februari 2008 at 05:48

  Gelukkig is het allemaal goed gekomen… Met slecht weer rijden is gewoon eng!

 5. inge 04 februari 2008 at 09:20

  ik weet nog dat ik pas m’n rijbewijs had en ook met noodweer moest rijden, helemaal alleen in de auto ! bang doesn’t begin te describe it ! regen hagel wind en storm en binnen in de auto zweette ik er zo’n beetje een kilo af in een uurtje rijden hahaha ; )

  dus…

 6. Angela 04 februari 2008 at 10:59

  Stoer van je dat je het gewoon toegeeft, ik ben vaak ook wel wat angstiger om te rijden met slecht weer, zeker omdat ik ook een klein auto’tje heb. En dat je in A’dam durft te rijden, applaus! Dat zou ik echt niet kunnen, denk ik..

 7. Joshua 04 februari 2008 at 11:33

  Ik zou denk ik niet durven te rijden in Amsterdam, laat staan met eventueel slecht weer.
  En ooit zal die angst wel weggaan hoop ik voor je.

 8. Kimkimmer 04 februari 2008 at 14:51

  Wehehehe alle weblogs gaan tegenwoordig over auto rijden! (lees: de mijne dus ook!) Heerlijk om te weten dat er meer mensen zijn die hetzelfde probleem hebben. ;)

  Kus

 9. Eline 04 februari 2008 at 15:28

  Rijden bij de grachten in Amsterdam vind ik ook maar niks. Het is daar allemaal zo smal en zo druk.
  En daar heb ik dus ook last van ;) Als ik de weg weet, prima, maar anders schiet ik in de stress. Ik heb mijn rijbewijs pas 9 maanden ofzo, dus hopelijk gaat dat nog over.

 10. Roos 04 februari 2008 at 16:24

  Aaaah help de hellingproef!! Ik kan hem ook niet goed en ik heb morgen rijexamen:S

 11. Sanne 04 februari 2008 at 16:25

  Ow, dat is inderdaad ook mijn worst nightmare, dat dat nooit meer overgaat… Ik ben ook een echte vrouw qua rijden: inparkeren doe ik het liefst gewoon niet, ik zet hem liever nog 3 straten verder als ik dan niet hoef te steken, haha! Scheuren op de snelweg daarentegen vind ik dan weer errug leuk ;)

 12. Digi Es 04 februari 2008 at 17:46

  Ik ben precies hetzelfde!En parkeren blijft de grootste ramp terwijl ik toch al net zo lang als jij mijn rijbewijs heb!

 13. Dominique 04 februari 2008 at 18:35

  Dat gaat over! Maar wel alleen als je je zelf er toe kan zetten om JUIST met slecht weer, juist met eenrichtingsverkeer (begin eens in Utrecht, dat ken je :)) en drukte te rijden. Dan, echt… gaat het over ;)

 14. Kim 04 februari 2008 at 19:49

  Ik denk niet dat het ooit echt helemaal overgaat. Gelukkig hebben wij mannen die ons geruststellen als ze naast ons zitten en ons coachen (mijn vriend doet dat ook als ik er om vraag). Maar ik ben sowieso niet bang meer als hij naast me zit, dan is ’t goed :). Hij zal altijd beter kunnen en durven rijden dan ik, maar daar istie dan ook een autogek voor ;).

 15. Nettepetje 04 februari 2008 at 21:06

  Bekend verhaal, mix bestellen als een ander vraagt of je wat wil drinken! Zo ging mij dat zaterdag ook, daarom maar gezegd dat ik wel een biertje wou! (vies is t niet, maar echt lekker..mwah!)
  Amsterdam is ook wel een geval apart.. Ik ben eigenlijk nooit echt zover geweest haha, niet expres maar gewoon, nooit geweest.. K weet dus niet of ik ook zo zou reageren..

 16. Willemvk 04 februari 2008 at 22:24

  Ik ben zelf altijd BOB, maar ja, veel keus heb je ook niet als je alleen in auto zit….

 17. Natazz 04 februari 2008 at 22:31

  Ik heb al bijna 16 jaar mijn rijbewijs maar ik rijd maar zelden, ik zit er altijd naast. Ik heb totaal geen angst want ik rijd rustig naar Groningen of Amsterdam toe maar ik vind het gewoon niet leuk het autorijden.
  Kees en ik drinken allebei nooit dus voor BOB hoef ik ook nooit te spelen. hihi.

 18. Jenny 05 februari 2008 at 10:48

  Ik kreeg laatst een ruk aan mijn stuur van de (ruk) wind tijdens rijles, dan besef je je weer even hoe kwetsbaar je bent

 19. Simone 05 februari 2008 at 10:56

  Hey meid!

  eUHHHH sja ik ben totaal niet bang aangelegd in een auto maar als je idd van die rukwinden hebt en je bent bang dat de auto mee gesleurd gaat worden ook dan denk ik ieuwwwwwwww zal blij zijn als ik weer thuisben…. maar ook mannen vinden het dan niet prettig om te rijden!

 20. Hellen 05 februari 2008 at 16:09

  Haha, hoe herkenbaar!

 21. Angela 05 februari 2008 at 17:55

  oh daar heb ik ook last van! sowieso in het donker en met slecht weer rijd ik liever niet. Ik doe het wel, maar alleen als het echt moet..

 22. ♥ Sproetje ♥ 05 februari 2008 at 20:18

  Het is echt een drama als het weer slecht is. En over dat drinken, heel herkenbaar dat mensen dan dure drankjes bestellen. Daar heb ik echt een hekel aan. Eén keer vind ik niet zo erg maar wel als het vaker gebeurd op een avond! ggrrr..

 23. clau 07 februari 2008 at 20:24

  Ik vind autorijden ook best leuk. Ben niet een typisch “Wijf” achter het stuur, maar ik heb wel een vreselijke hekel aan slecht weer. Oh en ik ben een kluns…

 24. moeder, schoonmoeder, ineke 01 augustus 2008 at 09:56

  oplossing, misschien een bob bom…..euh,een tom tom.