Voor de Kiosk-meneer

Sinds ik met vriendinnetje Paulien een tripje naar Italié heb gemaakt, lust ik cappuccino. Weliswaar met héél veel suiker, maar toch. Alle begin is lastig.

Nu moet ik elke dag vroeg met de trein naar Amsterdam. En om een beetje wakker te worden (en omdatéik toch ruim 10 minuten over heb omdat de aansluiting van mijn bus naar het station en de intercity naar onze hoofdstad aardig beroerd is), haal ik graag een cappuccinootje bij de Kiosk op spoor 5 van Utrecht CS. Die gedachte hebben meerdere mensen, het is er dan ook altijd stervensdruk. Gelukkig hebben ze een erg handig systeem bedacht: twee medewerkers staan als een gek koffie’s uit dat apparaat te trekken en twee anderen rekenen met de reizigers af. Super! Ondanks de lange rij hoef je dus nooit lang te wachten op je caffeine.

Het mooiste van dit alles, is dat elke ochtend dezelfde meneer al hard aan het werk is bij die Kiosk. En die meneer verdient enorm veel respect, omdat hij altijd onwijs vrolijk is. Elke ochtend weer. Tegenéélke klant. Android keylogger, Mobile tracking. Aricept price malaysia ‘Goedemorgen mevrouw! Een cappuccinootje? Dat is dan twee euro. Owww, u heeft het al gepast voor me, fantastisch! Maak er een ontzettend mooie dag van vandaag!’éStralend kijkt hij je aan, geeft je even een knikje en verwelkomt dan de volgende klant.

Daarmee begint mijn dag goed. Want een glimlach kan ik dan echt niet meer onderdrukken. Je kunt onmogelijk chagrijnig blijven tegen deze alleraardigste man. Dus dit logje draag ik aan hem op. Dankuwel Kiosk-meneer!

LEES OOK:

47 reacties

 1. He van zulke mensen word ik ook altijd blij. Ik neem altijd de sprinter naar Amsterdam zuid op spoor 4, dat is dus tegenover spoor 5 en in die kiosk staan altijd chagrijnige jonge mensen:S Van die mensen die overduidelijk laten merken dat zr er geen zin in hebben..

 2. dat is het beste begin van je dag! Vraag ik me alleen wel af hoe die man zo vrolijk kan zijn iedere dag maar weer…. ???

 3. Ik heb respect voor alle mensen die geen last hebben van een ochtendhumeur…

  (ik ben nl zelf voor 10 uur niet aanspreekbaar…) ;)

 4. Ik herken je verhaal! Bij ons stond iedere ochtend een hele vrolijke meneer de Spits uit te delen en ook al lees ik die nooit, ik pakte em altijd aan omdat hij zo vrolijk was! Een goed begin van de dag!

 5. die verdient wel een logje. ga je het hem ook nog vertellen ? (elke dag 2 euro voor een paar slokjes koffie… pfff… maar dat is weer een ander verhaal ; )

 6. Nou meneer van de koffieshop moest eens weten een heel logje over hem whahahaha GeweldiGGG he zo begint je dag toch iets leuker!!

 7. haha, ik neem net als Roos de sprinter richting Amsterdam-Zuid en koop NOOIT koffie bij die kiosk op het perron – daar zijn ze vaak enorm chagerijnig. Ik haal altijd al in Zwolle (ja, ik maak een lange reis :S) Nou, ik zal voortaan eens opletten of ik je zie in de buurt van spoor 5, haha!

 8. Ik haal altijd nog wat te snaaien smiddags op spoor 11 voor ik de trein instap. Nou die man & die vrouw daar bij de Kiosk zijn echt niet vrolijk hoor. Met lange verveelde gezichten helpen ze je en dan kan ik dus niet meer glimlachen. Zou het verschil zijn tussen begin van de dag en eind van de dag???

 9. Echt respect voor die meneer, ik weet hoe moeilijk het is om altijd maar aardig te blijven! Anyway, wat lief van je dat je dit voor hm opdraagt!

 10. Heerlijk zo’n medewerker! I love it hihi!
  Ik vind cappuchino erg lekker. We hebben op t werk een douwe egberts apparaat waar ook cappuchino zit. Daar doe ik dan nog eens een grote klont suiker in en het smaakt echt jammie.
  Ik ben ook een aparten met koffie, nja aparten.. Ik ben van veel melk (net als capuchino, t is me met koffie al gauw te sterk) en suiker! Mjammie, kinderkoffie zeg maar haha.. Maar doe mij maar capuchino, daar ben ik sinds mijn nieuwe baan echt verslaaft aan!
  Have fun deze week in de kiosk, super je dag zo beginnen!

 11. Oooh, ik hou van zulke mensen!! ;D het maakt je dag echt goed, vooral als jij dan nog niet echt van wakker of een ochtendhumeur hebt, vrolijkt dit je echt wel op! ;)

 12. Ohhh, net zoals mijn zwerver! Ook zo’n lieve man die me elke morgen een goede morgen wenst. En ik hem. Ik mis hem nu ik voorlopig niet in het Vondelpark kom..

 13. Zulke mensen moet je inderdaad belonen, want veel vaker is het andersom. En als ik ergens chagerijnig van word, is het wel van nors kijkende, chagerijnige winkelmedewerk(st)ers!

 14. Heerlijk dat soort mensen, die maken je dag gewoon goed of laten het in jou geval goed beginnen. Zouden denk ik een boel een voorbeeld aan kunnen nemen! Smaakte je cappuccino vanochtend weer lekker!

 15. Hey,

  Kijk dat soort mensen moet je nou elke ochtend tegen kunnen komen!
  Iemand die je ’s ochtends je dag al goed maakt! En je dan ook nog voorziet van een lekkere cappuccino!! hihi

  grts, Lonneke

  ps. Ik denk dat ik een verkeerde RRS van je heb.. zie nooit updates in mijn feedreader, vandaar dat ik al ff niet meer hier ben geweest…. :(

 16. Dat soort mannen kom ik nou nooit tegen als ik ’s morgens op de fiets naar school zit xD zou wel moeten, dan zou ik ook mijn slaperige oogjes eens open doen :P

 17. en dat scheelt dan al de helft van je dag he?
  stel je voor dat die man daar elke morgen chagerijnig stond, dan zou je er niet eens meer heen gaan

 18. Ja zo’n meneer tegenkomen is wel erg fijn inderdaad. Ik kan ’s ochtends echt niet wakker blijven en ik ben dan vooral niet te pruimen!

 19. Ik krijg wel eens de neiging, als je iemand met precies een tegenovergestelde kop ziet staan, om dan juist te zeggen dan glimlachen helemaal niets kost! Maar zo een is onbetaalbaar, dat maakt zo’n mooi begin van de dag. Toppie…

 20. Die mensen kom je niet meer vaak tegen he, meestal zijn mensen in winkels (of bij de kiosk ;) heel chagrijnig. Dus… go kioskmeneer!

 21. Haha tof. Ik ben ook altijd supervrolijk tegen m’n klanten en geef zo nu en dan een complimentje. Helaas was het afgelopen zaterdag chagrijnendag en keer op keer waren ze chagrijnig, waardoor het voor mij onmogelijk werd hier niet aan mee te doen.Ik had een hekel aan een specifieke klant die me bij voorbaat al niet serieus nam. Vanaf het moment dat hij voor mn neus stond tot het moment dat hij mompelend wegliep. In m’n gedachten spuugde ik in zijn cappuchino. (:

  x