Waardevolle Wenen-reis

Buy essays Eind mei mocht ik naar Wenen. ‘Mocht’ ja… op een persreis! Wat inhoudt dat je 3 dagen lang vermaakt wordt, van hot naar her wordt gesleept en dit alles bovendien op andermans kosten. Luxe in vol ornaat, zullen we maar zeggen. Yup, weer voor die leuke baan van mij!

Nu ben ik niet zo’n heel reislustig type en al helemaal niet in mijn eentje, dus viel er voor mij best wat te overwinnen toen ik hoorde dat ik helemaal alleen zou gaan. Wel met collega-pers natuurlijk, maar toch, zonder bekenden! Natuurlijk kon ik deze kans niet laten schieten en bovendien zou het wel goedkomen, aangezien iederéén in zijn eentje was uitgenodigd… En dat kwam het gelukkig: al op Schiphol had ik volop aanspraak, mijn 9 reisgenoten waren ontzettend aardig en sommigen zelfs heel leuk. Dat beloofde veel goeds!

Drie dagen lang werden we als pers door hip & trendy Wenen rondgeleid, met maar één doel: het stoffige, saaie en bejaarde imago van Wenen te doen verdwijnen door een artikel aan de stad te wijden op onze sites, in onze bladen of in een krant. Kosten noch moeite werden daarom gespaard; volledig in de watten gelegd met een royale luxe hotelkamer en de meest culinaire lunches en diners (dat laatste is echter iets dat bij mij, de moeilijke eter, niet altijd het gewenste effect heeft… maar toch leuk!).

De meeste lol had ik nog op de ingeroosterde vrije middag: het was snikheet in Wenen, dus in plaats van een eigen redactioneel programma af te werken, streken we met een paar leuke collega’s neer in een strandbar aan de Donau waar we genoten van zomerse cocktails. Wat was het werkende leven zwaar op dat moment! ;)

Ondanks dat het een vermoeiend weekend was (het lijkt van buiten misschien een vermakelijk tripje, maar vergis je niet: het is de bedoeling dat je tijdens het overvolle programma constant je aandacht erbij houdt, enthousiast blijft en plekjes bezoekt die misschien niet op jouw programma hadden gestaan als je zelf een weekendje Wenen had geboekt), bleek het voor mij een ervaring om nooit te vergeten. Nog nooit heb ik zo snel contacten gelegd en mijn plekje in een groep gevonden. Bovendien heb ik weer een mooie lijst journalisten aan mijn netwerkje toegevoegd, die in de toekomst vast nog van pas zal gaan komen.

Ik heb de smaak te pakken; wanneer mag ik weer op reis? :)

Lees hier mijn artikel over Waanzinnig Wenen op Ze.nl! Generic arimidex online Is there a generic form of celebrex

Share Button

LEES OOK:

33 reacties

 1. Zo nogmaals…hier een jaloerse fan!! Leuk dat je ook zoveel extra’s nog overhoudt aan zo’n reis! Weet je al wanneer er weer een reis komt?

 2. Wat een topbaan zeg! Ik ben ook een moeilijke eter, dus die lunches zouden ook niet altijd even handig voor mij zijn, haha..

 3. Jij hebt al net zo’n rotbaan als mijn pappa, die afgelopen vrijdag naar Zwitserland moest om daar zaterdag als een soort vip naar de wedstrijd te gaan. :-)

 4. Wat is het toch leuk om te horen wanneer iemand het naar zijn zin heeft op zijn/haar werk. Hoe vaak hoor je niet van mensen dat ze eigenlijk liever ander werk doen, maar dat het gewoon niet mogelijk is. Daar heb jij in ieder geval geen last van ^^ Meid wat een topbaan heb jij zeg!!

 5. Wat super super superleuk! Ik weet nog dat ik op ze.nl zag staan dat er een reis naar wenen werd aangeboden, maar het was precies in het weekend dat ik jarig was. Anders was ik zeker meegegaan!
  Het artikel is heel leuk geworden :D

 6. Ik ben zo jaloers op jouw baan, echt zo leuk!!! Ik vind reizen sinds kort heel leuk en wil ook het liefst overal mee naartoe met mijn vader, maarja dat kan natuurlijk niet altijd. Misschien dat ik binnenkort een keer mee mag naar China!!!! Ik vind jouw baan in ieder geval top, zoiets zou ik ook wel willen! x

 7. Jeetje wat heb jij een superbaan zeg, ik zie groen en geel van jaloerzie net als de rest geloof ik. hahaha.

 8. Oeh dat klinkt erg leuk! Maar idd, het lijkt een snoepreisje, maar kan me goed voorstellen dat je alle aandacht erbij moest houden nu ik erover nadenk. Leuk hoor!

 9. Hoe jij es op met al die leuke verhalen over je werk?! Ik was al zo jaloers…. Maar serieus: knap van je dat je alleen gegaan bent, ik zou daar ook enorm tegenop zien.

 10. wauw wat gaaf zeg! maar wel jammer dat er geen bekenden meegingen. Hoewel.. het klonk wel als een errug gezellige trip! ;-)

 11. jee, (komt’ie weer) wat een superbaan zeg…

  Heerlijk toch, als je hart ligt bij schrijven (en n iet bij eten, zei zij een medemoeilijke eter) en je mag daar zulke tripjes voor maken.

  Fijn dat je iets doet wat je leuk vindt !

 12. Kijk, dat zijn nog eens leuke uitstapjes.. En ach, 9 mensen met hetzelfde doel.. dat zorgt toch voor gesprekstof! Helemaal goed gekomen dus! Leuk hoor! Grts, Lonneke

 13. Klinkt helemaal super! Wat fijn dat je, ondanks dat je er tegenop zag om alleen te gaan, toch nog een super uitstapje hebt gehad met leuke mensen!

 14. wat gaaf!.. enne stoer dat je gewoon de stap zette ik ben wel benieuwd naar je stuk.. dus dan ga ik nu lekker lezen!

 15. Als ik aan Wenen denk, denk ik inderdaad aan oude mensen xD maar als ik dat zo hoor was het wel heel gaaf :D altijd leuk als je weer nieuwe mensen, en in jouw geval collega’s, leert kennen!

 16. Heerlijk, meis! Kwam Sisi niet uit Wenen (of zeg ik nu iets heel stoms)? Anyway.. kan me voorstellen dat zo’n reis best zwaar was, ondanks dat het net lijkt alsof het een soort van vakantie reisje was!

 17. Wat stoer dat je toch alleen bent gegaan. Dat zou dus ook echt niks voor mij zijn he. Ik zou er niet eens over denken om alleen heen te gaan ;) maar je moet wat overhebben voor die leuke baan. Je nieuwe lay is trouwens ook erg leuk!