Gevangen in een sekte

Tijdens vakanties nemen veel mensen vaak eindelijk de tijd om weer eens wat boeken te lezen. Zo ook ik! Ik heb er een aantal verslonden, waarvan ik er eentjeéécht even met jullie moet delen. Het boek Ik was pas dertien gaat over een meisje die tien jaar lang leefde in een sekte en de meest schokkende en bizarre dingen meemaakte.

Voor Ze.nl schreef ik er een recensie over:
Lea heeft tot haar negende een gelukkige jeugd in een warm gezin in Zwitserland. Tot haar ouders het huis verkopen en al hun geld storten op de rekening van een sekte, die de familie vervolgens volledig in zijn macht krijgt.
Cheap dehumidifier cannabis Lees hier de rest van mijn stuk >>

Aanrader!!

LEES OOK:

25 reacties

 1. Dit boek komt ook in mijn schriftje staan. (heb een schriftje met allemaal dingen die ik nog wil doen of iets mee wil.)

  Ik heb laatste een aflevering gezien van Oprah en daar ging het ook over een sekte. Ik vond het een intersante aflevering.

 2. Zou ik het kunnen gebruiken voor literatuur (ik moet namelijk nog een aantal boeken) of valt dat daar niet onder? Maar ik denk dat ik hem sowieso wel wil lezen..

 3. Ik heb m nog niet gelezen, maar staat al wel een tijdje op mn to-do list! Ik kan je ‘Vluchten uit het land van de vrijheid’ van Anna Meijerink ook heel erg aanraden trouwens.

 4. aaaah ik heb m net gekocht maar ben nog niet begonnen met lezen, ben nog bezig met natacha kamphus!
  Jij bent me altijd net een stapje voor!
  xxx

 5. Ik had er een tijdje terug ook al in de Yes een stuk over gelezen, echt heftig inderdaad! Bij mij komt ‘ie ook op mijn nog-te-lezen-lijstje!
  xx

  ps. Ik ben verhuisd! :)

 6. @ Mylene (Zou ik het kunnen gebruiken voor literatuur (ik moet namelijk nog een aantal boeken) of valt dat daar niet onder? Maar ik denk dat ik hem sowieso wel wil lezen..) :

  Ik neem aan dat je bedoeld voor je literatuurlijst op de middelbare school. Het is een vertaald boek vanuit het Duits en heeft als oorspronkelijke titel ‘Allein gegen die Seelenfänger’. Omdat het een vertaald boek is, mag het vaak niet gelezen worden voor je literatuurlijst, maar elke leraar denkt daar vaak anders over. Je moet het dus zelf even navragen bij de docent(e) Nederlands om het zeker te weten. :-)

  Groetjes, Eveline

 7. Ben benieuwd..

  Misschien ook iets voor jou: Ontsnapt van Carolyn Jessop. Is een nieuw boek, maar had hem al in het Engels gelezen. Ook heel erg indrukwekkend over een vrouw die samenleefde met een man en zijn vier andere vrouwen..

 8. Ja dat boek wil ik ook nog steeds lezen. Ik las een keer een interview met haar en was diep onder de indruk. Sowieso houd ik erg van autobiografische boeken dus deze ga ik zeker nog lezen!

 9. Even wat anders… Een heeeeeeel fijne vakantie toegewenst! Say I do I do…. Nouja.. ;) Ik zou er geen nee tegen zeggen en ik hoop dat je vrienden dat ook niet tegen elkaar doen ;) Enjoy!

  Xx