Gestrikt voor het clubblad

“Hee Mariek, jij doet toch iets met redactie?”

Zo werd aan het begin van het volleybalseizoen al gepeild of ik niet bij de redactie van het clubblaadje wilde horen. Want ze ‘konden wel wat versterking gebruiken’. Omdat ik toen eerst even wilde afwachten hoe ik het volleyballen weer vond en maar moest zien of ik wat tijd over zou houden, hield ik de boot een beetje af. Maar naarmate het seizoen vorderde, kwam ik er niet meer onderuit.

Ik wil best wat extra’s doen bij mijn volleybalclub Taurus. Sportclubs zijn nou eenmaal grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. Maar ik ben gewoon geen type dat wekelijks een jeugdteam traint en/of coacht, bardiensten draait of extra wedstrijden fluit als clubscheidsrechter. Dat vind ik allemaal niet leuk of ik heb er simpelweg geen tijd voor. Dus besloot ik dat ik dan maar mijn steentje moest bijdragen op een manier die wel bij me past: de redactie van het clubblad. Ik had hem al een paar keer voorbij zien komen en vond dat ie wel een beetje ge-P.I.M.P.t kon worden.

Zo gezegd, zo gedaan. Bij de eerstvolgende redactievergadering was ik van de partij en brainstormden we over manieren om het blaadje wat aantrekkelijker te maken voor de leden en sponsors. We bedachten nieuwe rubrieken, verdeelden de taken en ik ging aan de slag. Via via kon ik aan het mailadres komen van oud-international Mike van de Buy flomax canada Goor en die wilde, omdat ik hem nog ken via Theo, wel meewerken aan een interview. Hoe leuk! :)

Afgelopen week kwam de nieuwe editie van het blad uit en stond mijn interview met Mike erin. Ik kreeg heel veel leuke reacties, dus was helemaal in mijn nopjes. Nu maar hopen dat ik voor de volgende editie weer een bekende volleyballer kan strikken!

Voor mensen die Mike ook kennen of die het gewoon leuk vinden om mijn interview te lezen, lees dan hieronder en klik verder!
How much lisinopril should i take

‘Ik ga nu een andere weg in!
Mike van de Goor denkt niet aan comeback

Door: Marieke Brouwer

Als je hem vraagt naar het hoogtepunt van zijn glansrijke volleybalcarriA?re, verwijst Mike van de Goor (35) direct naar het Olympisch goud van 1996 in Atlanta. De oud-international maakte deel uit van het succesvolle team dat in dat jaar volleybalgrootmacht Italié in een zinderende finale wist te verslaan. ‘Dat was fantastisch om mee te maken.’

Mike was nog een broekie destijds, 23 jaar om precies te zijn. Een basisplaats had hij niet, maar ‘voornamelijk vanuit het wisselvak’ heeft ook hij zijn bijdrage mogen leveren en de zo verdiende gouden plak mogen omhangen. Een onvergetelijke ervaring, zegt de sympathieke volleyballer: ‘Wat me het meest is bijgebleven, is de vastberadenheid bij alle spelers om voor goud te gaan. En daarna de enorme impact die het op Nederland had, dat was ongekend. Dat we daardoor op bezoek mochten bij de koningin, was natuurlijk ook heel bijzonder.’ De middenman noemt echter meer mooie momenten: ‘Het kwalificatietoernooi in Madrid; we behaalden een ticket voor de Olympische Spelen van Athene in 2004. Bovendien werd toen ook mijn zoontje geboren, een persoonlijk hoogtepunt.’

Een warm nest
In Huize Van de Goor draaide het vroeger volledig om de sport. Aangestoken door broer Bas (ook een zeer succesvol volleyballer) stapte Mike van het (tafel)tennis over op het volleyballen, wat later een zeer verstandige keuze bleek. Gesteund door zijn ouders volleybalde hij zich door een glansrijke carriA?re in zowel binnen- als buitenland. ‘Mijn ouders hebben altijd heel veel plezier beleefd aan ons, als we ergens moesten trainen of spelen. Ze stonden altijd voor ons klaar, of het nou om de sport ging of iets anders. Onvoorwaardelijke steun hebben we van ze gekregen. Bovendien is de band met Bas ook altijd goed geweest, we hebben elkaar nooit als concurrent gezien.’

Dat warme nest werd voortgezet toen hij zijn huidige vrouw ontmoette, wat een bijzondere kennismaking was: ‘Ik heb haar ontmoet na een wedstrijd van het Nederlands team in Groningen, we speelden toen tegen Zuid-Korea. Voor de wedstrijd was er in de sporthal een lamp kapot gegaan, waardoor die lamp ging werken als een soort zonnebank. Het gevolg: iedereen was na de wedstrijd lekker bruin (of verbrand). Misschien dat dit er iets mee te maken had!’ Aan haar heeft Mike ook altijd veel gehad: ‘Zij heeft me altijd gesteund en is ook altijd met me meegegaan naar het buitenland. Zelf komt ze ook uit een volleybalfamilie en dat maakt het een stuk makkelijker.’

Onverwacht einde
Momenteel ligt de volleybalcarriA?re van Mike ongewild stil. Na een succesvolle buitenlandse loopbaan besloot Mike zo!n drie jaar geleden om met zijn gezin terug te keren naar Nederland en zijn heil te zoeken in Almere. Daar werd hij bij eredivisionist Omniworld Volleybal een teamgenoot van (oud-)Taurusspeler Theo Kranenborg. Na een middelmatig eerste seizoen bleek de vereniging het financieel niet op orde te hebben. Een poging van sponsor Robert J. Reinders om te club te redden mislukte uiteindelijk ook jammerlijk en het team moest stoppen in de A-League. ‘Het is erg jammer dat het in Almere niet is gelukt. Vooral omdat je daar de mooiste sporthal van Nederland hebt, een mooi team en een hele fanatieke organisatie. Dit blijkt dan achteraf toch niet genoeg te zijn om een goede sponsor aan te trekken. En natuurlijk is het helemaal vervelend dat dan halverwege het seizoen -noodgedwongen- de stekker eruit wordt getrokken.’

Je zou zeggen dat een man als Mike, met zo!n mooie carriA?re, toch een beter topsportafscheid verdient. Of denkt hij misschien aan een comeback? ‘Voorlopig niet. Ik ben klaar met volleyballen op niveau en wil nu lekker andere sporten gaan doen. Een afscheidswedstrijd? Dat hoeft voor mij niet. Ik ben erg blij dat ik alles mee heb kunnen maken en ik ga nu een andere weg in.’ Met die andere weg bedoelt Mike onder andere zijn studie Bouwkunde: ‘Die heb ik weer opgepakt, dus ik zit weer fanatiek met mijn neus in de boeken.’

Volleybalgenen?
Met een dochter en een zoon lijkt de volleybaltoekomst van de familie Van de Goor veiliggesteld. Hebben zij hetzelfde talent als hun vader en oom? ‘Mijn zoontje heeft al een aardige rechterarm en een sterk linkerbeen. Hij tennist en wil op voetbal. Mijn dochtertje heeft wat minder balgevoel, maar wel veel plezier in sport. Als ze straks voor de sport willen kiezen zal ik ze zeker steunen, maar ook als hun ambities op een ander vlak liggen.’

Minocycline pigmentation treatment Voorbeeld voor de jeugd
Ook Mike had als jeugdspeler een volleybalvoorbeeld waar hij tegenop keek: ‘Voor de kenners: dat was Olikver, een Russische middenman met een ongelofelijk mooie stijl.’ De belangrijkste boodschap voor de volleybaltalenten van Taurus vindt Mike dat het in eerste instantie natuurlijk draait om het plezier in het spel en met je teamgenoten. ‘En als je talent hebt, wordt dat vroeg of laat vanzelf ontdekt; kijk maar naar onder andere jullie (oud-)speler Theo Kranenborg.’

Ik vraag hem nog met een knipoog of hij misschien zin heeft om bij Taurus te komen afbouwen, nu onze trots Heren 1 op koers ligt om dit seizoen te promoveren naar de B-League: ‘Voorlopig niet. Maar ik heb het telefoonnummer van Theo!’

LEES OOK:

29 reacties

 1. Leuk interview! En ook dat je toch kunt bijdragen aan de club, zonder op een veld te staan fluiten of biertjes te tappen voor bezwete sporters na de wedstrijd of training.
  Ben benieuwd of het je lukt voor het volgende blad weer een bekende volleyballer te strikken :-)

 2. Boeeeh!!! Ik was je al eerder aan het strikken voor wat organisatorische dingetjes…!!! ;) Haha maar ja het interview ziet er ook leuk uit ;)

 3. Leuk interview ! Je legt de lat wel hoog hé, vind nog maar een sporter die je kunt interviewen .. maar het zal je wel lukken !

  Fijne avond, Elise

 4. Oe, wat een tekst. Als je het niet erg vindt, sla ik dat gedeelte even over ;)

  Wel leuk dat je het clubblaadje een beetje leven inblaast.

 5. Well done! Je schrijft ook echt goed en hebt leuke ideeën, ze mogen in hun handjes knijpen bij je club.

  Off-topic: gave lay-out, die had ik nog niet gezien. Echt heel erg profi! x

 6. Reactie op jouw reactie ;)
  Heb idd al een eigen domein, maar elke keer als ik er mee bezig ben loop ik zo vast dat ik er niks meer van snap, kan er niks leuks van maken, al vind ik het waarschijnlijk veel fijner dan web streepje log!
  Hoop dat ik snel iemand vind die me een handje kan helpen met het opzetten van een website, dan zal de rest vanzelf wel goed komen! :)

  Begreep dat je vast stond op het station, je had toch niet de trein in de richting van woerden nodig he?
  Een collega van me kwam vanmorgen daardoor anderhalf uur te laat op het werk! Wat een drama!

  Liefs, Joyce

 7. Hai hai, he he eindelijk tijd om eens even bij te lezen bij je. Wat heb je weer een leuk stuk geschreven zeg. De manier waarop je schrijft leest altijd zo makkelijk weg….knap hoor en erg leuk. Ons bedrijf sponsort de stichting van de broer van Mike. Bas is ook een leuke jongen, heb hem al meerdere malen mogen ontmoeten, heel gewoon, down to earth en ongelofelijk sportief. Hele fijne avond en blijf zo door gaan met schrijven. Liefs, Nien

 8. Wat leuk dat je meehelpt aan het clubblad! Vaak zijn die blaadjes zo amateuristisch. Echt een leuk interview is het geworden :)