Het kladblok

In bed gebeurt het allemaal. Ik kan niet in slaap komen, omdat mijn hoofd veel te vol zit. Blogideeén, onderwerpjes voor Arimidex cost canada Ze.nl en rubrieken voor het clubblad schieten door mijn hoofd, evenals de mooiste volzinnen en origineelste woordspelingen waarmee ik deze ideeén zou kunnen omzetten in de prachtigste en leukste artikelen. Ik lig te draaien en te woelen; wanhopige pogingen dit alles te onthouden, zorgen ervoor dat ik de slaap niet kan vatten. Hoezo, schrijven is mijn passie?! ;)

De oplossing heb ik wel vaker gehoord en ligt ook eigenlijk heel erg voor de hand: pen en papier naast je bed. Eruit met die hersenspinsels en inspiratie; vastleggen op papier zodat ze niet meer vervliegen! Dus dat heb ik nu gedaan: op mijn nachtkastje prijkt een kladblok met pen, zodat die drukte in mijn hoofd eruit kan. En het belangrijkste: ik weer lekker kan slapen!

Ook overdag gebeurt het mij regelmatig dat ideetjes mijn hoofd binnenvallen, zomaar uit het niets. Als je zoveel schrijft, voor je werk of voor jezelf op je blogje, ga je bijna in schrijfonderwerpen denken! Bij iedere gebeurtenis, quote, gedachte, nieuwsfeit of activiteit, is het weer: hoe kan ik dit zo origineel mogelijk vastleggen? Het neigt bijna naar een obsessie, maar tot nu toe is die gelukkig nog niet naar de vervelende kant doorgeslagen… ;)

Maar goed, het kladblok gaat dus vanaf nu ook altijd mee op reis. In de bus, op de fiets, in Order diakofto mijn stoere autootje… Gewapend met pen en papier is geen gedachtegang meer veilig. Vastpinnen die hap! Je bent schrijfster of je bent het niet.

LEES OOK:

43 reacties

 1. Ik heb altijd een schrift met een pen in mijn tas zitten. Soms dan krijg je ineens een ingeving en dan wil je die niet kwijt. Kan me voorstellen dat in jou geval dat nog erger is die drang. Tis tenslotte je werk.

  fijne zondag

 2. Haha het klinkt wel een beetje bekend, ik heb dat altijd op mijn werk, dan verteld een kind me iets en denk ik ahhhh dat MOET ik echt opschrijven om er uiteindelijk een verhaaltje over te tikken, heb het alleen nog nooit gedaan!

  Maar al zou je alleen die opmerkingen maar opschrijven en ze onder elkaar zetten lig je een uur in een deuk ;)

  Liefs, Joyce

 3. Ik heb ook nooit een pen en papier bij de hand. Dus als ik achter mijn computer zit, ben ik allang vergeten wat ik wilde schrijven :P

 4. Dat goede idee heb ik al vaker uitgeprobeerd. Bij mij komt het er alleen niet van. Met als resultaat dat mijn blog regelmatig schort aan updates :P

 5. Herkenbaar! Ooit had ik een creatief kladblok, waar ik ook nog knipsels in plakte, en met gekleurde pennen in schreef. Dat doe ik dan fanatiek een paar weken en dan is het klaar.

  Nee, ik gebruik gewoon de dashboard van mijn mac met veel (digitale) geeltjes die vol aantekeningen staan… En mijn laptop heb ik vrij vaak bij me!

 6. HI, ik had dat vroeger met huiswerk vooral voor wiskunde. ’s nachts lag ik te dromen en te malen en vaak kwam dan de oplossing naar boven. Snel lampje aan, papier pakken en opschrijven .. pff kon ik weer verder slapen.

  Fijne zondag meis, Elise

 7. Nou verwacht ik wel minstens iedere dag een blogje he? :P Ik heb altijd zo’n Moleskin boekje bij me, en schrijf daar alles op wat me invalt, blogideeën, ideeën voor mn scriptie, maar ook dingen die ik moet doen enzo. Ontzettend handig!

 8. Heel herkenbaar hoor, ik heb altijd een blokje en pen in mijn tas. In drukke periodes heb ik er ook 1 naast mijn bed want anders krijg je dat wat jij nu ook had.
  Hele fijne zondag meis, groetjes Jeanine

 9. Hee dat heb ik nu ook altijd. ’s Avonds en ’s nachts de meeste inspiratie. Soms heb ik echt waanzinnig veel ideeën en soms helemaal niets en dat is dan heel frustrerend. Misschien is een kladblok voor mij ook wel handig aangezien ik ook heel vaak mijn ideeën weer vergeet.

 10. Het is moeilijk maar ik ben er mee bezig om zoveel mogelijk pen en papier bij te hebben. Zo zonde al die briljante ideeën die vervliegen.

 11. Gelukkig maar dat het geen obsessie voor je is! Het lijkt mij heerlijk als je zoveel inspiratie hebt, komt goed van pas in je werk en op je blog. Bij mij ontbreekt het nog wel eens en dat is zwaar irritant!

 12. oh dat doe ik ook! maar inmiddels ben ik eigenlijk aan een voicerecorder toe: lijkt me veel handiger dan al dat schrijven. maar goed, pen en papier werken nu nog steeds, dus waarom niet? ;-)

 13. Ja, dat werkt echt! Al sinds ik op de school voor journalistiek zit, doe ik dat eigenlijk altijd. Ik scheur ook altijd alles uit en zo, dus mijn huis ligt altijd vol krantenknipsels en stukjes… Haha.

 14. Door al die gedachten heb ik vaak slapeloze nachten :) zo’n kladblok zou ook wel wat voor mij zijn. Ben benieuwd wat je heir allemaal gaat schrijven!

 15. Oh dit herken ik maar al te goed. Naast mijn bed ligt een schrift, in de la een potlood en mijn tassen zitten vaak vol met pennen en notitieblokjes. Mocht ik een keer op iets komen krabbel ik het snel neer.

  Probleem met mij is alleen dat de meeste ideen komen op een plek waar ik nou juist geen pen en papier bij de hand heb. De Douche.

 16. Herkenbaar, herkenbaar, herkenbaar! Vooral vervelend wanneer je je beseft dat je vanmiddag nog wel 5 ideeën voor nieuwe onderwerpen had, terwijl je er nu geen één meer weet. Vandaar dat ik tegenwoordig altijd een schrift bij me heb en alles opschrijf.

 17. Notitieblok in mijn mobiel werkt ook goed ;)
  Gisteren met 3-0 van Taurus gewonnen, sorry ;)

 18. ja, ik herken dat wel.
  Als je wat langer logt denk je er veel aan, en of het wel een onderwerp is en hoe je het verwoord en zo.

 19. Ja, heel goed. Dat worden veel leuke logjes dus. Ik denk ook heel snel bij de dingen die ik doe, zie, meemaak of denk: zou het blogwaardig zijn?

 20. jup, bij mij ligt er ook een naast het bed. hele blogjes heb ik soms in mn hoofd, of dé oplossing voor dat ene probleem op t werk. en echt, mijn beste ideeen komen daaruit voort. wachten heeft dan ook geen zin, eerder slaap ik toch niet.

 21. Oh god, vreselijk herkenbaar. Ik schrijf overal, is het zonder pen binnen handbereik..dan sla ik het maar op in mijn hoofd, in de hoop dat ik het later nog terug weet te halen. Maar sjeemp, ik kan echt gek worden als ik geen pen kan vinden… Wat is zo’n ‘ding’ eigenlijk belangrijk voor mij zeg. Overal liggen notebooks, schriftjes, memoblaadjes, zelfs mijn mobiele telefoon staat vol met ‘hét begin van die roman’, etc. Haha, ach zolang we schrijven, leven we. Het is een ziekelijke drang, but somebody’s gotta do it!

 22. Nadat ik geregeld ’s ochtends wakker werd en alles vergeten was wat ik ’s nachts van mezelf moest onthouden heb ik eindelijk eindelijk zo’n geweldig stoer Moleskine aantekeningenboek(je) aangeschaft! En hij staat eigenlijk al weer veel te vol ;)

 23. Ik heb al ééuwen een kladblok met pen naast mijn bed! ’s Nachts heb ik altijd de mooiste ideeën en die schrijf ik dan ook braaf op. Soms tot ongenoegen van diegenen die naast mij slapen, dat dan weer wel. Iedere nacht die lamp aan is ook zo storen voor de nachtrust. Maar it works for me! :-)

 24. Ik ken dat met sinterklaasgedichten (a) De beste ideeen komen als je op bed ligt, dat is gewoon een feit voor mij.
  Wel balen als je dat altijd hebt en niet alleen bij de gedichtenpiriode haha

 25. Hahaha, ja… dit is zo herkenbaar… Ooit een logje hier over geschreven, dat ik dacht in logstijl. Niemand snapte mij toen… Fijn te lezen dat ik toch niet de enige ben :)

 26. Ik heb dat wel een beetje als ik dingen doe… zo van, hey dit zou best leuk zijn voor een blog… Of shit wat jammer dat ik me camera niet heb meegenomen :P Veel succes met je schrijfblok en vooral veel rustige nachten toegewenst :P

 27. Haha, weet je waar ik dat nou mee heb.. tegenwoordig denk ik bij bijna elke foto ‘oh, die is (niet) leuk voor hyves!’, haha.

 28. Leuk geschreven en heel herkenbaar! Maar ik moet nog zoveeeeeeeeel stukjes kladblokje uittypen van mijn avonturen hier in Petersburg… hmmm. Er zit toch ook een soort nadeel aan, want eenmaal gekrabbeld wil ik ook iets met die ideetjes gaan doen, haha. ;)

  Veel liefs van Martine

  P.S.
  Had je m’n mailtje nog gekregen op je ze-adres? Anders stuur ik het nog een keertje. :)

 29. Leuk autootje ^^

  PS: ik kan laatste tijd ook niet slapen (laatste 3 weken) ik denk door de zenuwen voor vakantie naar Aruba ofzo..

  x