Net als De Lama’s

lamaspel1.jpgNet als vele anderen vond ik het ontzettend jammer dat De Lama’s ermee stopten. Elke keer weer bezorgden zij mij een fijn avondje met buikpijn van het lachen. Wat waren zij heerlijk droog! Tegelijkertijd zag het er ook zo makkelijk uit wat ze deden, een super simpel concept: een beetje improviseren en lollig doen… eitje toch?

Natuurlijk werd er een slaatje uit het Lama-succes geslagen en kwam er, naast de vele dvd’s, ook een heus Lama-spel op de markt. Voor al die mensen die dachten dat ook ‘wel effe’ te kunnen. Met de zo bekende opdrachten als Verboden te lachen, Het moordspel Buy ashwagandha plant online india , Doventolk en De dierenwinkel. Hoe is het met jouw improvisatietalent gesteld?

Nou, met het mijne niet al te best, zo heb ik vanavond ontdekt. Met de collega’s van Four People besloten we namelijk een spelletjesavond te houden. We begonnen met het Lama-spel, maar door de lol die we daarmee hadden zij we niet eens verder gekomen dan dat. Pijnlijke kaken was het resultaat aan het einde van de avond.

Het was even inkomen, maar zodra iedereen de schroom een beetje van zich af had gegooid, doorhad hoe de verschillende opdrachten precies uitgevoerd moesten worden en wat wijntjes en/of biertjes naar binnen had gewerkt, kwam het spel helemaal los. Mede ook door de soms bizar moeilijke opdrachten en de vreemdste locaties die moesten worden uitgebeeld of bevraagd. Wat doe je als je een gesprek moet voeren dat alleen maar uit vragen mag bestaan? En zie maar eens je lachen in te houden als het de bedoeling is dat je juist geen spier vertrekt! :) Je begrijpt: lol gegarandeerd.

Toen ik thuiskwam wachtte mij ook nog een verrassing. Ik was onlangs lid geworden van BNN en als welkomstkado kreeg ik…? Juist: het Lama-spel! :) En zonet lag ie op de mat. Ik ben nu helemaal in Lama-sferen, dus het spel kwam precies op het goede moment. Binnenkort wacht mij namelijk een weekendje Center Parcs met de Cheap prinivil zestril Stopping synthroid after delivery Dikkuh’s en ook nog een weekje Ardennen met de Suri’s, dus reken maar dat er gespeeld gaat worden. En dan ben ik lekker al een geoefende Lama… De dierenwinkel is mijn domein, dus kom maar op! *

* = De andere opdrachten zijn soms serieus echt wel heel lastig. Zoals gezegd: het LIJKT heel makkelijk. Maar na dit spel te hebben gespeeld, weet je het zeker: zwaar respect voor de ‘echte’ Lama’s! :)

LEES OOK:

45 reacties

 1. Zeker weten dat het helemaal geweldig is!
  Heb het toevallig in Oostenrijk gespeeld met 13 man, toch genieten hoor.
  Hahaha de dierenwinkel is echt cool. Wij hadden die we moesten uit beelden: haan met stemproblemen.. *zucht* zie dat maar eens uit te leggen, hahahaha.

 2. Ik heb het spel ook op de kast staan. Binnekort maar eens een avondje organiseren. Want het is zonde als het op de kast blijft staan.

 3. Haha cool :D
  Volgens mij zou mijn zusje hem ook nog krijgen! Maar eens navragen misschien dat we hem wel eens kunnen lenen voor een feestje ^^

 4. Wat leuk! Wij hebben het vragenspel zelf wel eens op verjaardagen gedaan, maar met een spel lijkt het me nog veel leuker. Ik ga er eens naar kijken.

 5. Bij mijn trainingskamp van Vinea deden we wel o.a. het moordspel, maar ik wil dat hele Lama spel ook wel eens spelen :) Met zn tweeen is het vast niet leuk ;)

 6. Huuuh, ik heb gister een reactie geplaatst en nu zie ik ‘m niet staan? :/ Naja nog maar eens dan:

  Dat spel lijkt me ook echt leuk, heb er nog over gedacht om ‘m aan te schaffen maar hij was toen tijdelijk uitverkocht overal. Maar ik heb nog een tip voor je: Party&Co Extreme! Die is echt supersuperleuk! Vooral met een grotere groep en mensen die je al wat langer kent :).

 7. ook een zwaar fan hier ! Alle theatershows hebben wij vanaf één van de eerste rijen meegemaakt, zo ontzettend super !
  De onderlinge humor vind ik nog het meest geweldig trouwens, hilarisch…

 8. Dit wordt mijn 3e DefQon :D Heb er echt zin in.

  Uhm ik weet dat er a.s. zaterdag nog een ‘pre-order actie’ is… Dat is voor de mensen die in 2008 3× een kaartje voor Qdance hebben gekocht bij Ticketonline…
  Die gene krijgt een code via de mail en op die manier kan hij/zij een kaartje pre-orderen.
  Ik weet niet of dat bij jou van toepassing is, maar anders wordt het 25 april vanaf 1 uur constant F5-en…
  (hoop dat je er door heen komt… Ik heb steeds vette mazzel…)

 9. Je herinnerd me eraan dat ik ook nog lid wilde worden van BNN, nu je dat spel krijgt word het wel heel aantrekkelijk natuurlijk. hihi.

 10. Lijkt me een superleuk spel! Ben zelf alleen zo ontzettend slecht in improviseren. Op de middelbare school bij drama vond ik het al enorm lastig, maar dit lijkt me wel lachen.

 11. Ik neem aan dat je een hele hoop moet improviseren en verschillende dramatoestanden moet uitvoeren… niet voor mij! Ik heb ooit drama gehad op school… en daar had ik echt een hekel aan. Maar het was sport of drama… dan is de keuze vlug gemaakt, voor mij dan toch.

 12. Het lijkt me echt onwijs leuk, maar kan me helemaal voorstellen dat je los moet komen en je schaamte van je af moet werpen. Op naar de volgende keer ;)

 13. Ik vind de Lama’s helemaal geweldig ik vraag mij alleen af of ik wel een type ben voor dat soort spelletjes. Men zegt wel vaak dat ik zo gek ben als een deur……je zou dan toch denken dat het wel goed moet komen….toch?
  Fijne avond meis, groetjes Jeanine

 14. Wij hebben et laatst ook gedaan, rampzalig was het haha miss de volgende x inderdaad maar doen met de nodige wijn ;)

 15. oeh, dat spel is helemaal niks voor mij, haha! ik kijk het liever. ik weet nog dat vrienden het met oud en nieuw wilden spelen, het lag al klaar. Gelukkig hebben we (was niet de enige die het niks vond, gnagna) de concentratie op youp kunnen zetten die avond ;-)

 16. Oh dat lijkt mij een leuk spel .. alleen geen idee met wie ik het zou moeten spelen, hier houden ze niet van spelletjes .. zucht

  Fijne avond, Elise

 17. De lama’s zijn cool.
  Wat ze deden en hoe ze het deden is cool.

  Maar op Jeroen v. Koningsburgge na schijnen het allemaal arrogante zakken hooi te zijn (a)

 18. Via via ben ik hier terecht gekomen.
  De lama’s heb ik af en toe op tv gezien en vond het altijd knap en lachen hoe ze het deden. Dat spel lijkt mij ook leuk…
  En gaaf dat je woensdag je auto kunt ophalen. Ben je niet meer afhankelijk van anderen of het openbaar vervoer, heerlijk :D

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

 19. Het spel heb ik nooit eerder gedaan. Lijkt me wel heel leuk!.. het programma vond ik altijd geweldig en vind het dan ook heel jammer dat ze gestopt zijn.

 20. Het lijkt me zo moeilijk. Heb er met m’n neus opgestaan in het Luxor theater. Vond het heel knap en doet ze het niet na!

 21. Het is echt knap hoe ze zoiets zo ‘makkelijk’ in elkaar kunnen zetten. Wel leuk dat je het spel nu ook hebt. Nu wil ik hem oooook! :P

 22. Dat spel heb ik voor mijn verjaardag gekregen! Écht super leuk :D

  Tip: speel het met vrienden als iedereen een beetje aangeschoten is. Er komen bizarre momenten, haha.

 23. wij zijn op het laatst alleen het moorspel gaan doen en dat vond ik echt fantastisch! en ik had als laatste ook nog eens alles goed.. whoot whoot ;)

 24. Dat is ZO leuk! Ik heb het ook een keer gespeeld en we konden echt niet meer stoppen met lachen, al is het inderdaad niet zo makkelijk als het lijkt! Had toen ook echt het idee dat ik de meest lompe dingen zei en echt zo non-hilarisch als ik weet niet wat was, maar het is een reuze gezellig spel :D

 25. De lama’s zijn niet altijd bij mij geliefd, maar het spel lijkt mij wel lachen. Al zal het inderdaad erg moeilijk zijn. Met een wijntje op, zal het wel wat makkelijker gaan, denk ik inderdaad.

 26. Ik heb het spel ook, en ik vind het een beetje moeilijk te spelen, maar dat kan ook komen omdat ik amper de lama’s op tv keek.