Verlangen naar Rome

Ik ben verliefd op Italié. Met vriendinnetje Paulien verbleef ik al eens een lang weekend in Pisa en Florence en verder maakte ik met Theo nog een (uiteindelijk in het water gevallen) reisje naar onder andere het Lago Maggiore en Milaan. Ik heb mijn hart verloren aan het land en denk niet dat ie het ooit aan me zal teruggeven…

Bovenaan mijn lijstje staat een tripje naar de ultieme Italiaanse stad: Rome. Ik ben er nog nooit geweest en daar baal ik ontzettend van. Ik hoor en lees er de prachtigste verhalen over, het zou één groot openluchtmuseum zijn vol oude gebouwen, prachtige historie en een fantastische sfeer die met woorden niet te beschrijven valt. Het maakt mij razend nieuwsgierig!

Blij was ik dan ook toen ik een tijd geleden hoorde dat Het Bernini Mysterie van Dan Brown verfilmd zou worden. Het verhaal speelt zich af in Rome en ik verheugde me zeer op de indrukwekkende beelden die ongetwijfeld zouden worden ondersteund door de mooiste muziek. Ik kon niet wachten!

Afgelopen zondag was het zover, ik ging Instagram spy, Phone call tracker. Angels & Demons: Het Bernini Mysterie Purchase panmycin drops eindelijk zien! En mijn verwachtingen werden waargemaakt: wat een ge-wel-di-ge film! Niet alleen was het boek prima vertaald naar het witte doek (het weglaten van wat elementen uit het boek was totaal niet storend), maar ook werd ik vanaf de eerste scA?ne compleet meegezogen in de speurtocht door Rome met zijn schitterende ambiance. Bovendien blijft Tom Hanks een topacteur die ik (net als in z’n voorganger The Da Vinci Code) geknipt vind voor de rol van Robert Langdon. De twee uur en achttien minuten die de film duurde zat ik er helemaal in en toen ie afgelopen was, vond ik dat oprecht jammer.

Gevolg: mijn verlangen naar Rome is weer volop aangewakkerd. Ik heb zin om in een vliegtuig te stappen (ondanks Write my paper mijn angst) om daar te genieten van zon, sfeer, rijke historie en heerlijk eten.

Ik laat mijn fantasie maar even de vrije loop…

LEES OOK:

36 reacties

 1. We delen dezelfde wens, wij waren 7 jaar geleden in Italië maar voor Rome was geen tijd. Ook ik wil nog een keer terug.

  Die film ga ik straks kopen, Kees houd er niet van en verder weet ik niemand die met me mee wil naar de bios. Ik ben heeeel benieuwd.

  fijne avond

 2. Naar Italië wil ik ook nog eens. Ben er nog nooit geweest :( Toscane lijkt me wel wat en Rome natuurlijk ook. De verfilmingen van de boeken van Dan Brown moet ik nog kijken.

 3. Wat toevallig, gisteren keek ik de film samen met een vriendin en na afloop zei ik precies hetzelfde. Ik wil echt naar Italië! Volgens mij straalt dat land gewoon geschiedenis uit!

  Duss euhm waar kan ik me inschrijven voor die reis naar Italië? ;)

 4. Jaa, Rome is zoooo leuk, ik ben echt verliefd geworden op die stad <3. Wil nog een keertje Interrailen door Italië en dan afsluiten met een week Rome.

 5. Ik houuuuuuuuu van Italie! Zoveel!
  Mijn paps nam ons tien jaar terug mee er naar toe. 2 jaar vakantie alla hell, maar Italie zelf maakte een hele hoop geweldig goed.
  Zucht… ik wil ook terug!

 6. Ik ben vorig jaar met school naar Rome geweest. Een werkweekje, maar het was veel te kórt! Ik ben helemaal verliefd geworden op Rome. De mensen zijn geweldig, het eten is lekker, ik vind het heerlijk om de mensen Italiaans te horen praten en de stad is gewoon prachtig! Je MOET echt een keer naar Rome! ECHT ECHT ECHT. Al is het over 30 jaar, HET MOET ;) en gooi gelijk een muntje in de Trevifontein, want dat betekent dat je ooit terug zult keren ;) Oh en nog een laatste opmerking: koop gelijk een extra ticket voor mij :P

 7. Vroeger, toen onze kindjes nog klein waren gingen wij ook naar Italie, naar Bibione. Toen ben ik ook naar Venetie geweest .. leuke ervaring. Verder hebben we weinig met Italie. De film is gedownload .. dus die gaan we zeker kijken
  groetjes Elise

 8. Rome moet je inderdaad boven aan je verlanglijstje laten staan! Geweldige staat, je hebt de verhalen op mijn blog vast gelezen in februari :)

  En ook ik heb vliegangst en zat van de week (naar Istanbul en terug) met klamme handjes in het vliegtuig. Maar alle inspiratie die je daar krijgt, ervaringen die je opdoet, culturen die je leert kennen zijn zo de moeite waard.

  Alvast voorgenieten kan ook op http://www.vakantie.nl/italie/rome :P

 9. Hier nog zo’n Italiëfan! Maar ik ben ook nog nooit in Rome geweest. Staat dan ook erg hoog op mijn verlanglijstje!
  De film lijkt me ook erg goed inderdaad. En Tom Hanks is inderdaad helemaal geknipt voor de rol!

 10. Rome is inderdaad heerlijk. Ik ben daar in Februari geweest en het was echt super!

  Zet je over je angst heen en ga gewoon lekker! (of neem lekker de trein ;-) )

 11. Ik wil ooit nog ‘ns een keer naar Florence. Lees op dit moment een boek over Mona Lisa en zit helemaal in het verhaal. De film trekt me trouwens helemaal niet.

 12. Ik ben twee keer in Rome geweest, 5 jaar geleden en vorige maand. Toen ik dus vorig weekend naar Het Bernini Mysterie ging, herkende ik superveel! ik vond de film ook wel leuk, het boek is beter maar de acteurs maken het zeker wel goed!

 13. Oooh Rome <3 Rome is zó gaaf. In de zomermaanden wel een beetje te heet, maar dat mag de pret niet drukken. Zo ondrukwekkend <3 Ik heb ook zitten genieten van Angels&Demons, ondertussen mijn vriend aanstotend ‘kijk daar was ik!’ ‘en daar ook!’ ‘en daar ook!’ waarop hij me verzuchtend aankeek en zei dat ie nu wel wist dat ik in Rome was geweest..

  Maar anyway, echt de moeite waard om te gaan dus ;)

 14. Rome is mooi :) maar vergeet niet dat het niet lijkt op het Rome uit de film! Het echte Rome is goor, druk en het sterft er van de bedelaars en verminkte mensen aan de kant van de straat. Je moet er verdomd goed uitkijken voor zakkenrollers, want dat gebeurd er ook bij het leven.

  Ik wilde er nog wel een keertje naar terug gaan, maar vriendje wil niet. Zullen wij dan maar boeken? :P Ik kan je er zelfs nog een beetje rondleiden ;)

  xxxx.

 15. Ik ben nog nooit naar Italie geweest.. Mijn vader wilde nooit en sinds ik niet meer met mn ouders op vakantie ga zijn we alleen nog maar naar die touristische meuk geweest.. Ook leuk maar geen Italie dus nog ;)

  Komt later wel, hoop ik :p

 16. Ben ook nog nooit in Rome geweest, maar ik ga er vast nog wel een keertje komen ;)
  Die film heb ik nog niet gezien, ik was bang dat het net zulke moeilijke kost als The Da vinci code zou zijn, maar misschien dat ik er toch nog een keertje aan ga geloven!

 17. Deze ‘wens’ delen wij dan samen, net als vele anderen zo te lezen. Ik wil ook zó graag een keer naar Rome. Een vriend van ons is er vorige week geweest. Die foto’s maakte ons helemaal jaloers hihi. De film ken ik niet. Maar die spreekt me denk ik ook niet zo aan…

 18. heerlijk is dat, lekker wegdromen bij verre landen… ik leef zelf in een permanente staat van dagdromen over reizen ;)

 19. Rome is idd een schitterende stad. Daar moet ik ooit ook een keer heen! :D

  En bah, die film.. boekverfilmingen moeten verboden worden!

 20. Ow ja hoor daar zou ik ook wel graag naar toe willen. Vorige maand hadden een aantal collega’s van mij daar een congres en de verhalen en foto’s waren geweldig. Dus ik kan mij je droom goed voorstellen hoor en kan ook alleen maar zeggen….go girl!! Groetjes, Jeanine

 21. Het is ook mijn favo stad :) aan mij hoef je het niet uit te leggen. Mijn schoonzusje + haar Italiaanse vriend wonen er. Wij komen er dus regelmatig ‘zomaar even’. Echt super is dat. Een hele complete Italiaanse familie waar je bij aan tafel schuift en je ziet de mooiste plekjes die je als toerist niet ziet…

 22. Wat jij hebt met Italie, heb ik met Spanje :) Ik heb het geluk dat mijn ouders hier in Spanje wonen, dus ben ik hier vaak te vinden.

  Italie vind ik ook een erg mooi land. Ben er ook een aantal keer geweest.

  Als je echt niet wilt vliegen dan kan je altijd nog met de auto of bus erheen.

 23. JA, helemaal met je eens, Italië is een heerlijk land! Ik vond Florence, Venetië en Pisa écht heel mooi! Zou er zo weer heen gaan!

  En die film heb ik ook pas gezien! Vond ‘m ook super goed, en idd vanaf het begin direct spannend!!

  fijn weekend!

 24. Ja, Rome is zo gaaf! Daar moet je zeker een keer heen gaan. Ik vond trouwens als een van de weinige de film Angels & demons helemaal niks, maar dat komt misschien omdat ik het eerste boek echt geweldig vond ‘The Da Vinci Code’ en daar kunnen de films naar mijn mening niet aan tippen.

 25. Ja meid gewoon gaan!! Echt, ik heb het ook wel geleerd, als je iets wilt moet je het doen anders krijg je later spijt. Van vliegangst heb ik gelukkig geen last (na 30+ keer vliegen… en turbulentie waar je “U” tegen zegt!). Gewoon maar boeken en genieten, zeg ik!!

 26. Ooooh neem je mij mee? :) Ik wil de film ook nog zien.. maar dan moet ik eerst het boek lezen vind ik zelf.. en die moet ik dan eerst weer kopen of lenen ;)

 27. Die film hoef ik echt niet te zien, niet mijn ding :P
  Rome daarin tegen zou ik dolgraag een keer zien, hopelijk gaat dat nog gebeuren!

 28. ja ik kan me dat tripje naar Florence nog heel goed herinneren: toen had ik je blog net ontdekt! Bedankt dat je me aan de datum herinnert! :-D Alweer 2 jaar geleden! :-D

 29. italië.. ik zou ooit en dat ging op het laatste moment niet door. grmbl. maar ooit. misschien. alhoewel er zeker ook landen zijn die hoger op m’n lijstje staan!

 30. Rome is mijn stad <33

  Ik wil de film ook graag zien, maar ik ben bang dat ie gaat tegenvallen omdat ik het boek al super vond :P

 31. Ja goede film, alleen op het einde kwam die nieuwe paus zo uit het niets (ben niet goed in namen onthouden). Je had hem wel gezien, je verwachtte het wel, maar om hem heen gebeurde verder niets. en het einde blijft toch altijd lang bij.