Mislukte neus

Het is officieel en het trauma is compleet: mijn neus is mislukt. Of in ieder geval ongeschikt.

Vroeger heb ik een tijdje een neuspiercing gehad. Ik ging gewoon naar een juweliertje en in plaats van m’n oren, schoten ze het knopje gewoon snoeihard m’n neus in. Geen probleem, zo ging dat. Maar het knopje was een nachtmerrie; ik raakte ‘m altijd kwijt. In bed, met afdrogen, onder de douche… en dan had ik geen reserves meer, waardoor het gaatje dichtgroeide. Eén keer heb ik ‘m weer opnieuw laten schieten, gewoon op dezelfde plek, maar daarmee gebeurde hetzelfde. Ik was er klaar mee.

De laatste tijd kriebelde het echter weer ontzettend. Ik vind het gewoon heel erg mooi, een klein knopje of dun ringetje in je neus. Bovendien heb ik geen vriendlief meer die het kan afkeuren en kon het als soort van statement gelden: ‘ik mag het allemaal zelf bepalen, lekker puh…’ ;) Dus afgelopen zaterdag toog ik met vriendinnetje Cell spyware, How to hack messages in iphone. Buy generic levlen no prescription Lotte -die voor de navelpiercing ging- vol goede zin naar Skin Art in Utrecht (waar ik met mijn andere drie piercings plus tattoo How to buy claritin d online inmiddels wel een beetje vaste klant ben).

Een tattoo- en piercingshop fascineert mij altijd enorm. Ik voel me er ontzettend degelijk en tuttig, vergeleken met het personeel en de gemiddelde klant -ze zullen ook wel gedacht hebben: daar hebben we weer een stel van die mutsen- maar ik voel me er ook weer thuis ofzo. Iedereen is er heerlijk zichzelf. Bovendien word ik heel hebberig en wil ik opeens tattoos en piercings op de gekste plekken… ;)

Toen we aan de beurt waren, hielp piercingmeneer Ray mij helaas van mijn droom af: ik kan in deze neus geen piercing. Vanwege het littekenweefsel aan de kant waar mijn knopje ooit zat, viel die kant al af. En de vorm van mijn andere neusvleugel was blijkbaar anders en vervormd. Het enige dat Ray kon doen was de piercing eventueel iets scheef prikken, met als gevolg dat mijn sieraadje dan wel altijd iets naar voren zou uitsteken, als een soort antenne… Nou, lekker dan.

Je begrijpt: die piercing kwam er niet. En aangezien ik Ray -met al zijn ervaring en expertise- compleet vertrouw, is het voor mij geen optie om gewoon weer langs die oude juwelier te gaan en te vragen of ze hem simpelweg weer door mijn oude plekkie (en dus littekenweefsel) rossen…

Zwaar teleurgesteld en met een neustrauma droop ik af, maar de drang naar een nieuwe piercing blijft. Ik moet er nog maar eens goed over nadenken…

LEES OOK:

53 reacties

 1. Volgens mij mag het tegenwoordig ook niet meer om zo je neuspiercing te laten schieten. Door de kracht vervorm je het kraakbeen (heeft de piercingman mij ooit uitgelegd) en dat is schijnbaar niet goed voor je. Hetzelfde geldt voor bovenin je oorschelp.

  Wel jammer dat je nu geen piercing meer kan nemen in je neus…

 2. Goed dat je het in ieder geval niet gedaan hebt! Anders had het er misschien heel vreemd uit gezien. Trouwens goed dat die man dat meldt. Hij had ook kunnen denken ‘Ha, lekker, geld verdienen!’ Er zijn toch nog eerlijke mensen op deze wereld :P

 3. Ahhh, dat moet koud op je dak zijn gekomen :(
  Ach, misschien verzin je binnenkort weer iets anders hips dat dat “pijn” een beetje weg neemt :)

 4. Ray heeft mij ook al 6x gepierct :) Helaas moest mijn neusringetje uit voor mijn werk. Jammer dat je neus ongeschikt is. Een andere plek bedenken voor een piercing?

 5. Je vertelt het heerlijk. Vind je dat nou echt mooi ? Ik kan mij er niks bij voorstellen .. en vind het ook helemaal niet mooi die knopjes in neus of kin .. beeh. Je bent een mooie meid joh, daar heb je geen ectra ringen of knoppen voor nodig.

  Fijne avond, Elise

 6. Plastische chirurgie als je genoeg geld hebt? ;-)
  Flauw, sorry ik weet het.
  Ik heb af en toe ook wel de neiging om ergens een piercing te laten zetten, maar ik zou niet weten waar. :-S

 7. Ik vond het echt zo sneu voor je toen ik je smsje las :( een mogelijkheid zou dan wel een ringetje zijn toch? Want daar maakt het niet van uit als ie uitsteekt, maar dat moet je natuurlijk wel willen…
  En waar komt ie nu? ;)

 8. Ahhhh die lieve oude Ray! Deed hij zijn leesbrilletje er bij op?
  Hij heeft mijn navel piercing gezet ;)
  Ik heb aan allebei de kanten een neuspiercing gehad, ook geschoten en hetzelfde probleem, nu zit ik te twijfelen of ik zelf niet het lef heb om zo’n staafje er door heen te drukken.. 8)
  Misschien moet je eens naar Zeist gaan.. Naar Tattoo zeist..
  Ik ben sinds ik daar ben geweest nooit meer teruggegaan naar Skin Art.. Want bij Skin Art heeft 1 of andere debiel mijn wenkbrauwpiercing toen verkeerd geschoten, waardoor het bovenste gaatje niet boven mijn wenkbrauw uitkwam, maar onder mijn wenkbrauw, de piercing zit er niet meer, wel de littekentjes en ik vind het spuug lelijk!
  De bijna helemaal dichte gaatjes in mijn neus ben ik dan wel weer trots op, denk dat ik het toch maar gewoon ga proberen ;)

 9. @ Joyce: Ray is niet oud hoor! Haha… Jonge vent! Hij werkt er wel al jaren en heeft er veel verstand van, dus wil hem niet ergens anders laten piercen als hij zegt dat het niet kan…

 10. Goh, ik vind je inderdaad niet het type voor piercings, of een tattoo, waar heb je die dan allemaal zitten?

 11. arm kind! zomaar je mooie dromen verwoest! toch wel fijn dat hij zo eerlijk is en je niet voor gek laat lopen!

 12. Wees maar blij dat hij zo eerlijk was anders liep je nu met een vreemde neus.

  Ik snap natuurlijk wel dat je er niet blij mee bent.

 13. Jammer dat het niet meer kan, ik moet eerlijk zeggen ben niet zo’n fan van neuspiercings. Ik ken meiden die dat hebben en die praten altijd een beetje door hun neus, heel dof. Of dat nou toeval is of niet dat weet ik niet. Maar je kunt maar beter zo denken beter een mooie neus dan een antenne op je neus :)

 14. Ahh wat een zielig verhaal! Een iets minder spectaculair alternatief is zo’n klemmetje. :p Maar dat is waarschijnlijk niets hea?

  (Leuke lettertype in je header! Waar ken ik die toch van? :P)

 15. He dat is balen zeg… Ziet er altijd wel gaaf uit als ie bescheiden is.

  Maar Ray is idd errug goed, hij heeft mijn navelpiercing ook gezet, zit nog steeds perfect ;)

 16. eh… ik ben ook niet van de piercings. en of tattoos. zelfs niet van de oorbellen! tis dat m’n moeder me vroeger mee heeft gesleurd, maar ik draag ze al jaaaren niet meer en nòg kun je zien dat er gaatjes hebben gezeten. vind het zo zonde…

 17. Hmmm, jij liever dan ik, zo’n piercing. Ik ben maar wat blij dat mijn moeder vroeger zei dat ik moest wachten tot mijn 18e. Anders had ik nu met een gat in m’n navel rondgelopen. Afgezien van de gaatjes in mijn oren, geen piercings voor mij!

  Wel jammer voor je dat je neus ‘ongeschikt’ is.

 18. Ahw echt balen zeg.. Maar misschien moet je maar zo denken: als hij er weer doorheen geprikt had, dan had je wel weer hetzelfde probleem met de knopjes gekregen. En had je later weer niks.
  Ik was de laatste tijd gek van die steentjes die je overal op je lichaam kunt laten piercen, wilde super graag ergens 1. Maar durf het toch niet aan. Misschien een idee voor jou?

 19. Wat jammer zeg! Ik zou het niet doen, gezien hij de expert is.
  Wist geen eens dat je piercings en een tattoo hebt! Vind ik je helemaal niet het typ voor! Idd, je verwacht ruigere mensen en jij lijkt me een ander typ!

 20. Ah jammer zeg! Ik heb een aantal jaar geleden een navelpiercing gehad maar deed ‘m na 2 jaar weer uit omdat ik ‘m zat was. Vorig jaar heb ik ‘m toch maar weer laten zetten en weliswaar ook door het littekenweefsel heen. Heb tot nog toe nergens last van gehad en de piercer zei ook dat het eigenlijk geen kwaad kon.
  Ga je nu alsnog een piercing zetten maar dan ergens anders? Die tattoo is erg mooi die je hebt. Had ik nog niet gezien hihi.

 21. dan neem je toch een nieuwe neus? ;-) of zo schuin onder je neus, ruim boven je lip zeg maar. zie je ook wel vaker, als het heel klein is kan dat best aardig zijn. moet je wel een typje voor zijn.

 22. Ik vind je neus zonder piercing ook leuk hoor ;)
  Maar wel balen voor je..

 23. Ach, een neuspiercing vind ik vaak een beetje ordi staan. Past toch helemaal niet bij jou?? ;-)

  Ik heb zelf een extra ringetje boven in mijn oor. Ook bij juwelier laten schieten. Vriendinnen ook, maar dat ging ontsteken. Bij mij tot nu toe (jaartje of 6?) niet…

  Succes met verzinnen van een ander plekje!! ;-)

 24. Oh wat balen zeg voor je! Ik hou niet zo van piercings, wel van tatoeages. Ik heb er zelf 1, jij ook he? Ga je er nog een zetten of hou je het bij een?

 25. Geen complex nodig hoor!! Behalve voor een piercing is je neus hartstikke leuk! ;)

 26. Ik snap heel goed dat je teleurgesteld bent… maar ook heel fijn&goed dat je een eerlijk advies gekregen hebt, toch? Het stukje over scheef prikken snap ik niet helemaal… natuurlijk staat dan je zweerknopje de eerste weken scheef, maar zodra dat eruit gaat en je een plat knopje of klein ringetje neemt zou het toch goed moeten zijn? Nou ja, ik zal maar niet doen of ik het beter weet dan de expert! ;) Wat voor tattoo heb je eigenlijk, dat ben ik even kwijt? En GOED dat je helemaal zelf bepaald wat je doet – petje af!

  Liefs vanuit Rusland, x MM

  P.S.
  Is het iets voor jouw geesteskindje om recepten te schrijven? Ben nu bezig met koffie http://martinemussies.nl/wp/?cat=132 heb er nu vijf op schijf staan, die mag je allemaal hebben als je dat leuk vindt voor een artikel :)

 27. Drie piercings en een tattoo? Wow mis ik iets. Maar wel een schok zeg, te horen dat je neus bij wijze gewoon is afgekeurd.

 28. Oh no, denk je eindelijk een beslissing te hebben gemaakt… kun je niet eens meer kiezen. Too bad! Heb je inmiddels een alternatief in gedachten? ;-)

  Een neuspiercing vind ik trouwens ook echt heel tof <3. Maar auw, ik weet niet of ik het zou durven (a)

 29. Zonde! Maar wat ontzettend fijn dat je zo eerlijk antwoord krijgt. Dat zou me heel veel vertrouwen geven in die zaak.

 30. Whahahaha, ‘als een antenne’, nou inderdaad lekker dan. Wel lekker zo eerlijk enzo. Succes met verder bedenken wat je wil :)

 31. pas maar op met litteken weefsel. Ik heb als kind zijnde gaatjes in mijn oor laten prikken, maar ik hield de 6 weken niet vol. Dus ze waren weer dichtgegroeid.

  Na enige tijd wou ik weer oorbellen hebben, naar de juwelier gegaan om te laten prikken. En 2 weken laten naar de dokter.. knopje was in m’n gaatje gegroeid. Wat bleek nou, de juwelier had precies naar mn ouwe gaatje geprikt waardoor ik 1 groot gat kreeg.

  Het is geen pretje om een knopje uit je oor te halen met 2 grote naalden bij de dokter!

 32. Oei, piercings laten zetten…niks voor mij :) wel ontzettend jammer dat het niet gaat lukken :( hopelijk kom je over dit ‘trauma’ heen ;)

 33. Dat is balen! Wel goed dat die man zo oplet en dat je je ook gewoon daarbij neerlegt. Toch hoop ik voor je dat je nog een piercing ergens anders kan laten zetten!

  Mooie tattoo trouwens.. Ik zou ook wel een tattoo willen, ben jaloers op je!

 34. Nou ja! Wat stom! En echt heel erg sneu voor je. Er kan ook niet net naast het lidtekenweefsel geprikt worden? Volgens mij zit het er bij mij net boven, ik had vroeger een ringetje en die stond een stukje verder naar achteren net iets beter. Een ringetje zou dan voor jou misschien wel een optie zijn. (of in je andere neusvleugel, want het maakt dan niet uit of hij iets schuin zit of niet, lijkt mij.)

 35. Jammer meis dat het niet lukt. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken, bij het idee alleen al lopen de rillingen over mijn rug. Maar ik kan het mij goed voorstellen hoor dat je dat graag wilt, zo’n mooi klein knopje of ringetje vind ik wel altijd erg leuk staan.
  Succes meis, geniet lekker van de dagen die komen gaan. Liefs en een dikke knuff, Jeanine

 36. grappig. Ik heb mijn wenkbrauwpiercing een paar weken geleden voorgoed uitgedaan. Ik had er ineens helemaal genoeg van en was er compleet op uitgekeken (zal wel met de leeftijd te maken hebben :P).
  Alhoewel.. die ene tattoo die ik al geruime tijd in gedachten heb, die blijft kriebelen ;)