Uit de oude doos (2)

Ver achterin op de bovenste plank van mijn rommelkast staat een oude, blauwe, verkleurde en verstofte doos. Hij zit vol met oude, losse, nergens bij horende foto’s die hun plekje in een mooi foto-album helaas niet mochten vinden en waarschijnlijk, door mijn luiheid, ook nooit zullen vinden. Foto’s plakken is namelijk echt niet aan mij besteed; ik ben zo jaloers op mensen die dat allemaal keurig bijhouden en de pagina’s zelfs opleuken met fantastische scrap-creaties.

Ik vind het echter wel zonde dat die foto’s daar in die kast liggen te verpieteren, want er zitten heel leuke tussen! Die het verdienen om nog even in de spotlight te staan. Het is ook heerlijk om daarmee in de weer te gaan, omdat ze vaak fijne herinneringen naar boven brengen. Daarom wil ik zo af en toe op mijn blog zo’n foto onder de aandacht brengen. Gewoon, omdat ik dat leuk vind en mijn blog een ideaal instrument is om rondom die betreffende foto een leuk verhaaltje te vertellen… :)

Nadat ik in de vorige blog ‘uit de oude doos’ een kleine ode aan mijn vader bracht (en daarmee menig familielid en -vriendin aan het huilen hielp) en nadat ik ook al een oude Center Parcs-foto terugvond, vind ik dat het nu tijd is om mijn moeder in het zonnetje te zetten.

Ze heeft het nodige voor haar kiezen gekregen, vooral met het overlijden van haar zus – nu bijna twee jaar geleden. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop mijn moeder met tegenslagen omgaat en hoe ze probeert niet bij de pakken neer te gaan zitten, ook al is dat niet altijd even makkelijk.

Zie de foto hieronder (ik was toen zo’n 3 maanden oud en ja, ik sta er een beetje vreemd op): qua uiterlijk lijken we niet zo op elkaar, vroeger niet en nu nog steeds niet. Maar van binnen vertonen we heel veel overeenkomsten en sta ik achter bijna alles wat zij doet en vindt.

Mam, ik ben er voor je en zal je altijd steunen! Er is geen reden om aan jezelf te twijfelen, in welk opzicht dan ook. Je bent een topper!

LEES OOK:

48 reacties

 1. Nou je bent geen steek veranderd ;) Wat lief dat je zo over je moeder schrijft. Echt, ik ben jaloers op je, ik heb namelijk geen contact meer met mijn moeder. Wees dus heel zuinig op zo’n band!

 2. Foto’s plakken is leeuuuheeeuk! Alleen het kost zoveel tijd, daarom doe ik het ook maar zelden.

 3. Ja meis wat moet ik hier nou nog aan toevoegen. Ik denk dat je je moeder super blij hebt gemaakt met dit mooie stukje.
  Hele fijne avond, lieve groetjes Jeanine

 4. Haha wat een geweldige foto! Die foto’s uit de oude doos stukjes zijn echt super leuk! Leuk idee, als ik tenminste ooit weer eens die oude foto’s kan vinden in de rotzooi hier :P

  En toch, als ik zo naar je moeder kijk, zie ik wel enige gelijkenis, kan me vergissen hoor ;)
  Liefs

 5. ow, lief. en je schrijft dat jullie niet op elkaar lijken maar ik kijk naar je mams en denk aan die foto van patty (toch?) die je laatste tweette en ik zie het toch hoor!!!

 6. Ja, en daar gaat Marian weer,
  tranen in de ogen.
  En ik weet er nog 1tje.

  Liefs Marian

 7. Je moeder houd zoveel van je ze plet je helemaal. hihi.
  Leuke foto, volgens mij schrok je van de flits ofzo.

 8. Wat een schatje!!
  Echt super, uitelijk lijkt inderdaad niet echt heel erg op elkaar ^^

  Super schattig, ik zal ook eens zo’n foto posten ^^

  Hoe gaat het nu met je moeder dan? :)

  xx

 9. Echt lief…
  Ik vind trouwens dat je best wel op je moeder lijkt. Niet als twee druppels water of zo, maar je kan het wel zien!

  x

 10. Wederom lief geschreven en idd moeders zijn toppers, zeker nu ik zelf mama ben weet ik dat ik ook de allerliefste mama heb die er bestaat en dat ik ook heel erg qua karakter op haar lijk.

 11. Ahhh, wat lief! Leuk, zo´n doos vol losse oude foto´s! Soms wel net zo leuk dat een netjes gesorteerde fotoalbum of scrapcreaties. Lekker orgineel!
  Mijn moeder heeft het precies zo. Ze al een zus en broer kwijt, ouders..maar toch slaat ze zich er keer op keer doorheen!

 12. Jaa, lief natuurlijk <3. Ik word altijd blij van oude-foto’s-kijken, alsof ik dan ineens weer weet waar ik vandaan kom, waar ik heen wil en dat ik het eigenlijk allemaal nog niet zo slecht heb gedaan tot nu toe. Ken je dat gevoel?

 13. Hey,

  Tja, al die foto’s. Ik geef ze meestal wel een plekje in een album, gewoon of met scrap. Maar ook ik heb nog wel zo’n 100 foto’s liggen die hun plekje nog niet hebben gekregen… ;) Komt nog wel…

  Leuk, zo’n foto van jou en je moeder!

  Liefs, Lon

 14. Ah wat een prachtige foto zeg! Echt heel mooi :) Ze zeggen wel dat moeders ‘ook maar mensen’ zijn, maar als ik aan mijn moeder denk, twijfel ik – wat een kracht zie ik in haar, en jij ziet dat ook in jouw mams, dat lees ik wel! ;)

 15. Want een ontroerend mooi logje, Marieke! Echt heel liefdevol. Je moeder boft met zo’n liefhebbende dochter als jij. :) Blijf zoals je bent! Liefs vanuit Rusland, x Martine

  P.S.
  GAAAAAAAAAVE LEEJ!!!! :D

 16. Hahaha, wat heb je daar een schattig kopje. Helemaal verschrikt! Leuk zijn die baby foto’s hea? Kijken of je jezelf erin kunt herkennen..