Liefde is als Sinterklaas

Zo heb je even een rotdag. Omdat mannen soms gewoon echt stom zijn. En biedt lief vriendinnetje Jantien een helpende hand door samen met jou naar een flutfilm te gaan, alleen maar zodat jij ruim anderhalf uur kunt zwijmelen bij Zac Efron. Een overdosis Zac die ik vandaag echt even nodig had. Ik had namelijk een baaldag van hier tot gunter…

Tot ik zonet thuis kwam en een boeiend MSN-gesprek startte. Mijn gesprekspartner zei namelijk zomaar uit het niets: “Jij hebt echt een leuk leven hA??”

Ik vroeg hem hoe hij daarbij kwam. “Gewoon, qua werk. En je vele vriendinnetjes, waarmee je al die leuke dingen doet in je vrije tijd.” Ik kon niets anders dan het beamen. Mijn standaard toevoeging kwam er echter nog wel achteraan: “Tsja, nu alleen nog een man…”

En daar kwam zijn antwoord: “Ach, jij kan ook zonder. Je hebt Zac (Efron, red.) en Robert (Pattinson, red.).” Inderdaad, daar heb ik soms voor heel even genoeg aan. Lekker zwijmelen bij tv-hunks, een beetje fantaseren…

Mijn MSN-maatje heeft gewoon helemaal gelijk. Ik heb het allemaal goed voor elkaar. De leukste baan van de wereld, een eigen huisje, een auto, veeeeel vrienden en vriendinnen waar ik allemaal leuke dingen mee doe en waar ik altijd bij terecht kan, lieve ouders waar ik een goede band mee heb… Wat klaag ik nou?!

Maar ik geef stiekem niet op. Ik ben een romanticus, ik geloof nog altijd in de liefde. Die ene die voor 100% voor mij gaat, die samen wil genieten van het leven. Leuke dingen wil doen, durft te kijken naar de toekomst. En in de tussentijd? Geniet ik gewoon optimaal!

“Ik sta eigenlijk op de ware te wachten.”
“Wie niet hA?? Kijk, de vraag is: wat doen we in de tussentijd…”
Antivert 25 mg price Paper writing service

“Liefde is als Sinterklaas; je moet erin geloven, anders wordt het niks.”

Compazine online “Ik geloof dat dat bestaat. Dat je ineens een toekomst met elkaar ziet. Dat je weet dat iemand ook nog van je houdt als je met lekkende melktieten en ontploft haar naast iemand op de bank zit. Dat het klopt, dat het zin heeft.”

Met dank aan Roel, die mij weer even het licht liet zien – dat ik moet genieten van het hier en nu. Ik heb inderdaad een leuk leven!

Maar ook een beetje dank aan Alles is Liefde. Een bevestiging dat ik de hoop nooit mag opgeven…

LEES OOK:

45 reacties

 1. Prima gesproken van je msn maatje en jezelf!

  Je hebt een prima leven; leuke baan en inderdaad alleen nog een vriend/man ^^!

 2. Jaa, je hebt ’n super leven, en daar blijf ik achter staan (en ’n superblog natuurlijk, maar dat terzijde).

  Je combineert ’t zo goed en leuk!

  Ben jaloers op je, en die man, tja, die vinden we nog wel!

 3. Leuk blog, en so true! Die Roel is maar een goedzak!

  Ter bemoediging; op het moment dat ik alle hoop had opgegeven en een kerelloze tijd in wilde lassen, kwam ik mijn huidige vriend tegen, en we zijn al bijna 4 jaar samen…

 4. Leuk gesprek :D

  En die man komt meestal op het moment dat je het niet verwacht. Vroeg of laat komt ie wel op de proppen.

 5. Ik herkende gelijk de citaten… Ze heeft er prachtige bij zitten, dat zeker.
  Weetje, je moet er ook in geloven. Want volgens mij als je er niet in gelooft… Dan komt het ook niet!

 6. Je hebt inderdaad echt een leuk leven volgens mij. Tja en die man, die komt heus nog wel. (daar ben ik van overtuigd!)

 7. Sorry, ik wil je ballon niet kapotprikken maar ik geloof ZO niet in de liefde…Bovendien is Sinterklaas ook door de mand gevallen :)

 8. Ik sluit me aan bij Sabien en Ioni: wedden dat ie onverwacht om de hoek komt kijken? Ik was klaar met mannen, wilde rust en ze moesten allemaal opzouten en toen stond Ferry daar. Dat was in 2001.

  En hoe kan het nu anders dan dat een leuke spontane meid als jij binnen afzienbare tijd een net zo leuke vent vindt? :)

 9. Jij bent in je eentje veel leuker dan al die mannen die dat niet inzien bij elkaar!

  Geniet lekker van dat heerlijke leventje van je!

  En van dat mooie feestje morgen, waar ik echt graag bij had willen zijn!

 10. Zeggen ze niet dat de dingen waar je het langst op moet wachten het best zijn? Liefde blijft de moeite waard om op te wachten. :)

 11. Op het moment dat je er helemaal klaar mee bent en de knop in je hoofd omgaat, dat je inziet dat het helemaal niet nodig is om een man in je leven te hebben, dan pas kom je er een tegen. Dat is namelijk het moment dat je besluit voor jezelf te kiezen en dat is erg aantrekkelijk ofzo…
  En in de tussentijd, vooral niet meer hopen of denken, gewoon genieten van wat je hebt. Want inderdaad, ik zou wel in jou schoenen willen staan!

 12. Hee Mariekje! Nou ik kan je vertellen – ik heb een fantastische man (en leuke baan, lieve ouders, leuk woonstekkie) maar mij ontbreekt het in mijn nieuwe woonplaats aan veeeel vriendinnetjes. En dat is ook niet leuk!

  En ik denk dat iedereen zo wel IETS heeft…helaas. We moeten blij zijn met wat we hebben, maar soms is dat lastiggg.

 13. Aaaaah Miek!! En of jij een leuk leven hebt!

  Tip: niet te ongeduldig zijn ;) komt allemaal heus wel! Ik ben inmiddels alweer 3,5 jaar vrijgezel en ik red me nog prima..

  Wat doen we inderdaad in de tussentijd… ehm.. heb je even?

  – Ladiesnight IN
  – Ladiesnight OUT
  – Centerparcs
  – Defqon 1
  – Concert at Sea
  – Betuws Spektakel
  – Avondjes in de kroeg
  – Dagjes uit
  – Etentjes
  – nog heeeeeeel veel meer!

  Je rot voelen is zo zonde van je tijd! Kijk wat je er allemaal mee kan doen..

 14. ik heb die stukken uit alles is liefde op m’n mp3-speler staan, soms luister ik ernaar en dan is er weer hoop! Het komt wel, je moet er alleen niet op gaan zitten wachten, want dan haal je het negatieve alleen maar voor de geest. Geniet van je leven nu, dan komt die man vanzelf wel!

 15. :) Fijn dat sommige mensen je soms weer even met je neus op je leuke leven drukken ;)
  Want inderdaad, een leuk leven heb jij!

  Enne die mannen komen vanzelf wel weer !

 16. Lieve Schat !

  Ook jij komt eens je prins op het witte paard tegen.

  Dikke KNUFFFFFFF !!!!!!

 17. Je mag ook heus af en toe wel eens balen en een minder momentje hebben. Des te fijner is het dan om te beseffen dat je het zo slecht nog niet hebt!
  Geweldig dat je zulke fijne vrienden hebt die je dan meteen weer uit zo’n dipje halen!

 18. Ach meissie, hij komt vanzelf hoor. En als het niet wil lukken, ik heb nog wel een leuke vrijgezel in de aanbieding. Hij is wel 42 jaar, maar hé, een kniesoor die daar op let.

 19. Zo waar, dat denk ik ook weleens als ik je blogs lees. Ik heb een lieve vriend maar ik verlang eigenlijk wel naar een leuke hechte vriendengroep. Het groepje dat ik had is een beetje uit elkaar gevallen doordat we in andere steden wonen, en als ik dat bij jou zo dan lees dan denk ik echt: oooh, had ik dat ook maar :(!

  En ach, een leuke vent komt echt wel! Beetje geduld. Besides, als zo’n mooie en leuke meid als jij geen leuke vent meer aan de haak kan slaan dan is er geen hoop meer voor de rest van ons hihi ;).

  Oh en ik lees het hierboven al meerdere malen maar het is echt echt echt waar: als je het totaal niet verwacht, komt die vent! Echt hoor, ik ging op vakantie met een vriendin en ik had mijn gedachten totaal niet bij jongens.. en ik kwam terug met een vriend en we zijn alweer 4 jaar samen. Gek hoe het kan lopen :).

 20. Liefde komt op het moment dat je het niet verwacht ;) Heel cliche en je hebt er niets aan, maar goed.

 21. Ondanks dat je het goed voor elkaar hebt. Een huisje waar je je thuis voelt, lieve vriendinnetjes en vriendjes, een droombaan… geweldige ouders. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zo nu en dan niet mag balen. Soms is een tegenvaller juist nodig om te beseffen wat je wel hebt. Zo blijkt maar weer, bij het lezen van blog ;)

 22. Nu ik er zo over nadenk heb ik óók een heel leuk leven!!!
  Je hebt helemaal gelijk!!!

  Prettig weekend!!!

  Grtz Serena

 23. Het is maar hoe je er naar kijkt inderdaad. Leuke uitspraak: “Liefde is als Sinterklaas; je moet erin geloven, anders wordt het niks.”

 24. Pas als we de 40 naderen, moeten we ons zorgen maken. :)

  Goed, dat was niet grappig. Maar ik had zelf ook echt het idee dat jij een leuk leven hebt. En ik denk dat het plaatje vanzelf compleet wordt als jouw prins op het witte paard voorbij komt lopen. Dat komt wel goed met jou! ^^

 25. Aah, ik geloof je gelijk als je zegt dat je nu ook een fijn leven hebt zo zonder man. Maar die komt heus nog wel. Ooit zal er een prins op het witte paard op jouw deurmatje staan haha!

 26. Hi, ook jouw ware is er hoor, je hebt hem alleen nog niet ontmoet. Wel grappig dit blogje .. lees eens terug over een jaar, wie weet ..

  Fijn weekend, Elise

 27. Soms moet het even verteld worden voordat je het weer ff realiseerd!

  En die citaten uit ‘Alles is Liefde’ zijn ow zo waar….

  Liefs,
  Lon

 28. Als je niet op zoek bent dan kom je hem ineens tegen. Maar dan is het nog de kunst om ‘m vast te houden… Grmbl. ;-)
  Maar komt goed met alle vrijgezelle meiden :-D

 29. nah, het klinkt mij ook altijd alsof je een leuk leven hebt. ach en die vent komt wel weer. heb je trouwens nog wel s wat gehoord over die telegraaf-jongen? vroeg het me ineens af ;-)

 30. ja meid, dat heb ik wel vaker tegen je gezegd: jouw leventje is cool! En een vent hoeft dat niet persé cooler te maken..

  Maar ik wil je 1 tip geven: ga niet zoeken want dan vind je hem niet. Zodra je (bewust en onbewust) niet meer zoekt, kom je Hem tegen!

  xxx