Het OV-leven gaat niet over rozen

Dat de herinnering aan een heerlijk ontspannen midweekje in één van de mooiste steden van Europa ook heel snel weer naar de achtergrond verstoten kan worden, heb ik gisteren ervaren. Het zat me gisteren zo tegen, dat ik met geen mogelijkheid meer kon terugdenken aan die fantastische dagen in zonnig, mooi en vooral veelzijdig Barcelona (waarover in latere blogs meer).

Ik moet even zeuren, zeiken, mijn frustraties kwijt. De NS zat me weer eens dwars en ik had gewoon stomme pech…

Gisteravond had ik mijn teamgenootjes van volleybal afgezet in Houten na een gezellig teamweekendje en ik besloot dat ik vriendje nog even wilde zien (je bent verliefd of je bent het niet). Deze adviseerde mij niet met m’n Micraatje naar het Brabantse te crossen, maar vanwege wegwerkzaamheden de trein te pakken. De heenweg ging prima; de stoptrein vanuit Houten zette me keurig af op station Den Bosch waar lief mij op stond te wachten. So far, so good…

De terugreis verliep helaas minder voortvarend. Ik miste op een haar na de stoptrein terug naar Houten, waardoor ik een uur (!) zou moeten wachten op de volgende. Van de aardige NS-medewerker (hoera, ze bestaan toch!) mocht ik echter met mijn verkeerde kaartje de eerstvolgende intercity naar Utrecht CS nemen en daar overstappen op de stoptrein naar Houten. (Zien jullie de ironie? Ik moest via Utrecht reizen, waar ik woon, maar vervolgens alsnog persé de stoptrein terug naar Houten nemen omdat ik daar mijn auto met al mijn spullen moest ophalen…)

Ik besloot het maar te doen, alles beter dan een uur vertoeven op een leeg, donker en koud station. In Utrecht moest ik daarna oorspronkelijk 20 minuutjes wachten op die trein naar Houten, maar toen ik er eenmaal in zat kwam al snel het omroepbericht: de trein was defect en zou niet rijden. Gevolg: nog een extra half uur wachttijd.

Om 23.43 uur had ik dan eindelijk de trein van Utrecht naar Houten (weer de ironie: ik had inmiddels al bijna een uur gewacht in mijn eigen woonplaats – ik kon wel janken, wilde zo graag naar huis en was er zo dichtbij!), kwam ik aan de verkeerde kant van het station uit waardoor ik helemaal in het donker en de kou een takke-eind moest omlopen naar mijn autootje en uiteindelijk pas om 00.30u thuis op mijn bed plofte. Ik had er precies drie uur over gedaan…

Het leven van een OV-reiziger zal nooit over rozen gaan.

34 Comments

 1. Mikmakkie 05 oktober 2009 at 20:35

  Het bovenstaande verhaal is dus precies de reden waarom ik echt een bloedhekel heb aan het openbaar vervoer. Ben een keer flauwgevallen in een loeihete bus midden in de spits en heb toen ter plekke besloten nooit meer een stap in een bus te zetten. Nu moet ik wel zeggen dat ik de luxe van een eigen auto heb én niet in de randstad woon, maar toch!
  Ben benieuwd naar je blogs over Barca!

 2. Patricia 05 oktober 2009 at 20:36

  Voor die Brabantse vriendjes moet je inderdaad heel wat over hebben… Maar als je zo dichtbij huis bent dan snap ik dat je gewoon het liefst je bedje in wil. Dacht je niet gewoon: stik – die auto komt later wel? En de tram gaat toch ook naar Houten? (of niet meer…)

 3. Saar 05 oktober 2009 at 20:38

  Dat OV, dat kan je afentoe wel schieten!

 4. Annet 05 oktober 2009 at 20:50

  Ahhh het zat je idd wel erg tegen! De volgende keer maar gewoon de vaste route lijkt mij ;)

 5. Ioni 05 oktober 2009 at 20:51

  Het is inderdaad altijd wel iets. En je hoeft maar 1 schakel te missen en alles loopt in het 100.

 6. inge 05 oktober 2009 at 20:53

  de ns zuigt.

 7. Deirdre 05 oktober 2009 at 21:08

  ik sta miljoenen keren liever in de file dan dat ik met OV ga!!!

 8. Sanne 05 oktober 2009 at 21:12

  Wat een verhaal… sorry moest wel een beetje lachen om de ironie dat je in Utrecht hebt zitten wachten op een trein naar Houten. Dan had je beter met je autootje in de file kunnen staan.

 9. Elise 05 oktober 2009 at 21:37

  Ik zeur mee hoor, mijn echtgenoot heeft er vandaag 2 uur over gedaan om thuis te komen. Utrecht-Almere. met de auto 30 minuten … zucht

  Fijne avond, Elise

 10. Roel 05 oktober 2009 at 21:40

  Pfff, wat ’n verhaal!! Toen ik van ’n vriend in Utrecht naar huis wilde ging ik extra op ’t laatste moment ’n Caramel Machiato halen bij starbucks voor in de trein, wat denk je… Trein 10 min. vertraging, in Eindhoven moest ik in ’n NS-bus naar Weert en daar weer de trein in naar Roermond en dan de bus naar mijn dorpje.. DRIE UUR heeft het me gekost, die stomme reis, en daar betaal je ook nog eens flink voor. Het OV in NL is gewoon kl*te! Het stelt geen ene zak voor!

 11. sofie 05 oktober 2009 at 21:47

  Hmm ja niet fijn, maar mag ik ook even klagen: op de weg (met werkzaamheden) was het ook geen pretje. Hoewel de vertraging daar toch wel stukken minder dan drie uur was

 12. Annemarie 05 oktober 2009 at 22:33

  Bah, dat is echt vervelend dat het dan zo moet gaan… Terwijl de verbinding Utrecht Den Bosch eigenlijk zo goed is!
  Jammer dat je alsnog je auto op moest halen… Bah!
  Kan best begrijpen dat je daar boos om bent.

 13. Olga 05 oktober 2009 at 23:12

  En waarom was het ook al weer onhandig om met de auto te reizen ;)

 14. Angela 06 oktober 2009 at 07:12

  nee idd, ik heb er ook al genoeg vervelende ervaringen mee… grrrr!!

 15. Puck 06 oktober 2009 at 08:00

  Ik had mijn auto dus echt wel lekker laten staan. Die zou een dagje later wel weer komen. Advies voor de volgende keer: geen Brabantse vriendjes meer bezoeken laat op de avond, als er wegwerkzaamheden zijn…

 16. Roos 06 oktober 2009 at 08:13

  Heel herkenbaar! Wat zul je blij zijn geweest toen je eindelijk in je autootje met verwarming zat!

 17. annouska 06 oktober 2009 at 09:39

  Als het tegen zit met de NS? Dan zit het ook goed tegen.

  Zo heb ik een keer van Haarlem naar Rotterdam gemoeten en toen waren er werkzaamheden waardoor ik via Utrecht moest, die reis heeft me 5 uur gekost, en toen moest ik nog terug, omdat ik even mijn zusje moest ophalen. We waren om 0:45 uur terug omdat mijn terugreis ook nog eens ruim 3 uur duurde. Normaal kost het me 1.5 uur heen en terug.

  Dit zijn van die NS reisjes die je niet snel vergeet. Je kan wel een deel van je geld terug vragen want je had toch minimaal een half uur vertraging?

 18. Joyce 06 oktober 2009 at 12:32

  Aii zulke dingen zijn echt vervelend inderdaad!!

 19. Marian 06 oktober 2009 at 12:55

  PPPFFF, balen zeg!!
  Klotezooi, ik ben blij dat ik nooit met de trein hoef!!

  XXX Tantie

 20. Miekoe 06 oktober 2009 at 16:41

  Oh dat is echt ZO balen!! Kan me voorstellen dat je wel kon janken. Dan wil je gewoon naar huis!

 21. Veronica 06 oktober 2009 at 17:07

  Precies de reden waarom ik een schijthekel heb aan het OV, altijd al heb gehad en daarom gewoon de auto pak. Wegwerkzaamheden of niet dan zit ik in ieder geval warm in mijn autootje en hoef ik niet op een stomme trein te wachten in de kou op een suf zielig bankje in het donker… Dus gewoon de volgende keer je autootje pakken :)

 22. Caithlin 06 oktober 2009 at 17:24

  Oh gawd, ja ik ken dat. Dat even alles tegenzit. De kers op je tegenslag was toch wel dat je een uur in je woonplaats moest wachten xD

 23. Lnnkz 06 oktober 2009 at 18:26

  Oh dat is heel irritant zeg!

 24. Peet 06 oktober 2009 at 19:03

  Dat is echt balen zeg, vooral als je dan zo dicht bij huis bent inmiddels.

 25. ¤ Lon ¤ 06 oktober 2009 at 19:44

  Jeetje wat een pech!!

 26. Willemvk 06 oktober 2009 at 20:36

  Lang leve de auto

 27. Ilse 06 oktober 2009 at 21:19

  Vertel mij wat! Heel de NS is kut. De enige keren dat ik het niet erg vond om in de trein te zitten was toen er werkzaamheden waren tussen Den Bosch en Utrecht, waardoor de trein via Arnhem naar Utrecht zou rijden. En moest ik nou net in Arnhem zijn.

 28. Eva 07 oktober 2009 at 09:56

  Gaat lekker.. Opzich is er ook altijd wel wat, vertraging, werkzaamheden.. etcetc. Vermoeiend.

 29. Desiree 07 oktober 2009 at 11:33

  Pff, ik heb gelukkig niet zo vaak iets met het OV aan vertraging ofzo, maar als ik dit lees denk ik wel “weer lekker bezig daar bij de NS” :o

 30. Mylene 07 oktober 2009 at 12:39

  Ik herken het! Nou ja, soort van dan. Ik heb onlangs ook al moeten ervaren dat reizen met het OV een nachtmerrie kan zijn. Van Bussum via Duivendrecht naar Arnhem en dán nog naar huis. Bah!

 31. MarS 09 oktober 2009 at 08:03

  Ooooh, wat irritant zeg!! Jij denk nu nog wel een keer extra na voor je de trein neemt!

 32. Laura 09 oktober 2009 at 16:37

  Zo, ik ben echt te lang weggeweest! Helemaal gemist dat je een nieuwe lover hebt, good for you! Super! Maar wat een pech met die ns, grrrr….

 33. Annika 15 oktober 2009 at 18:46

  Jemig, wat een gedoe zeg. Wat ben ik blij dat ik al een tijd niet meer reis met het OV, maar lekker in m’n autootje!