Uit de oude doos (3)

In dit zelfbedachte rubriekje besteed ik aandacht aan oude foto’s die het verdienen nog eenmaal in the spotlight te staan. Het is zonde om deze herinneringen in een oude doos diep weggestopt in mijn kast te laten verstoffen.

Deze keer heb ik mijn oog laten vallen op een wel heel schattige foto van mij en mijn 3,5 jaar jongere broertje Jesper. (Ik weet overigens niet of hij het op prijs stelt in deze hoedanigheid open en bloot op mijn blog te staan, maar daar kom ik vanzelf achter.) We staan hier in de tuin van ons ouderlijk huis, het eerste dat wij kennen. Ik was net 5 jaar en Jesper dus 1,5. Wat kan ik terugverlangen naar de tijd waarin sneeuw nog de normaalste zaak van de wereld was; gewoon kenmerkend voor het winterseizoen.

Aan onze gezichten te zien vonden wij er echter nog weinig aan. Volledig ingepakt en ingesnoerd poseren we als een stel Michelin-mannetjes voor de foto, waarschijnlijk hebben we het ook ontzettend koud. Ik geniet alleen zo van het ‘cutiepie’ hoofdje van Jes! Het was vroeger zo’n mooi en lekker mannetje (weet ik nu – toen vond ik hem alleen maar irritant) en menig meisje/vrouw werd spontaan verliefd op zijn ondeugende kop.

Sinds ik uit huis ben kan ik steeds beter met mijn broer overweg. Ja, de verkleinvorm is weg, hij is niet langer dat kleine ventje dat het bloed onder mijn nagels vandaan haalde. Het is inmiddels een beer van een vent van 23 jaar en samen kunnen we de grootste lol hebben en de meest gezellige gesprekken. Ik zou ook willen dat ik wat meer van zijn nuchterheid had gekregen; hij kan me soms zo makkelijk weer met beide benen op de grond zetten als ik me weer eens (onnodig) ergens heel erg druk om maak.

Bro, je bent een kanjer!

(Hier, hier en hier nog meer foto’s uit de oude doos!)

LEES OOK:

42 reacties

 1. Schattige foto.
  En weer een leuk verhaal.
  Zeker je broer is goed de lucht in gegaan de afgelopen jaren..
  Keep up the blog!!!

  xx

 2. Ik ken het. Ik ben ook echt maatjes met mijn broer geworden, vooral nu ik het huis uit ben pas echt. Hoort er denk ik bij, je hebt de mogelijkheid niet meer om elkaar in de haren te vliegen ;)

 3. Ik ben op tijd, de foto staat er nog!
  Heerlijk he die sneeuw, maar indd, bij jullie straalt het plezier er niet af..
  Kan wel kloppen want je hoort niet te poseren in de sneeuw, maar je moet gewoon spelen, hihi.

 4. Wat leuk zeg :D Haha ik vind die uit de oude doos rubriek van jou zo leuk :D

  En in april ’88 was ik nog geen eens geboren ;)

  Ook ik vind de foto’s van mijn broertje van vroeger erg schattig, ik hoop dat ik hem nog eens 1 dag zo mag meemaken, in zijn groene matrozen pakje en die ondeugende kop ;)

 5. Wat een schattige foto :D Wij hebben precies zo’n foto! (maar dan met 3 kinders) wie weet van dezelfde winter?

  Van mij mag het deze winter wel weer zo sneeuwen als toen. Ik vind het altijd zo leuk om die spelende kinderen te zien :D

 6. Ik weet het nog precies. hahahahahaha !!!!! Zolang ken ik jullie dus al. Eigenlijk zijn jullie qua gezichtjes niet verandert, je haalt jullie er echt nog uit.

 7. Je broertje lief???!!:)
  Haha, nee hoor, je hebt gelijk, het is een beste kerel, kan goed met hem kletsen!

 8. Leuk is dat altijd die oude foto’s. Ik vind dit echt een leuke rubriek. Volgens mij kunnen de meeste broers en zussen het in hun jonge jaren niet zo goed met elkaar vinden, maar groeit de band naarmate beiden ouder worden.

  Ben benieuwd of we deze winter weer sneeuw zullen hebben gezien het klimaat ook steeds extremere vormen aanneemt. Ik vind het super!

 9. Wat een leuke foto! Ik herinner me ook meerdere winters waar ik door de dikke sneeuw op de slee voortgetrokken word. Was het maar zo dat dat ook weer meer regel dan uitzondering zou worden.

  Fijn dat je nu zo leuk met je broer omgaat. Ondanks dat ik enig kind ben kan ik me voorstellen dat dat een fijne band moet zijn. :)

 10. Haha, bij deze foto kun je geheid een hoop “Aaah’s” en “Oooh’s” verwachten. Dus bij deze: Aaah, wat een lieve foto!

 11. wat een geweldige foto weer! Hopelijk wordt je niet afgemaakt door je broer omdat je hem online gezet hebt… het aaibaarheidsgehalte is inderdaad erg hoog op deze foto en als kerel kun je dat natuurlijk niet verkroppen ;)

 12. Wat leuk, een eervolle vermelding voor je broer :) jammer he dat het niet altijd meer standaard sneeuwt in de winter. Hopelijk wordt dat dit jaar anders. Zoiets al 5 jaar geleden, toen had het zo onwijs gesneeuwd. Dat is pas gaaf!

 13. Wat een schatjes waren jullie zeg :D Heerlijk, ik herken dat soort mini-retro-skipakjes ook nog wel, ik heb ook zo dik ingepakt gezeten, en wat is het leuk om die foto’s zo af en toe terug te zien! :)

 14. Oh heerlijk. Sneeuw!! De foto is zo herkenbaar. Deze hebben mijn broer en ik ook. En niet een, maar meerdere. Net zo ingepakt, net zo’n pose.

  Super dat je zo goed met je broer overweg kunt. Ik en mijn broer hebben nog steeds af en toe echt mega ruzie. Ben benieuwd of dat veranderd als we het huis uit zijn.

 15. Ohh wat een schattige foto en idd zo’n pak sneeuw wil ik ook weer eens een keer, kan me niet heugen wanneer we dat voor het laatst hebben gehad enne ik heb gestemd!