Boerentalent

Ik heb een nieuw talent bij mezelf ontdekt. En ik had dit niet kunnen ontwikkelen zonder mijn vriendinnetje Monique; zij heeft me aangespoord om er iets mee te doen.

Ik ben erachter gekomen dat ik zo mee kan doen aan Boer Zoekt Vrouw en ervan overtuigd dat elke boer ook direct voor mij zou gaan. Ik heb namelijk de afgelopen week als een gek geoefend op mijn boerenkwaliteiten. Ik run een complete boerderij helemaal in mijn eentje: ik plant, oogst, melk, raap, pluk en manage erop los. Ondertussen deel ik nog even kado’s uit aan mijn boerenvrienden en help ik ze ook nog eens door hun kippen te voeren en hun geplante groenten water te geven. Multitasking to the max!

Insiders zullen direct weten waar ik het over heb en mijn enthousiasme delen. Voor die anderen (hoogstwaarschijnlijk de meerderheid): ik speel FarmVille op Facebook en ben ont-zet-tend verslaafd…

FarmVille is een spel waarbij je dus je eigen boerderij runt. Je begint klein, maar door het planten en daarna verkopen van je groenten verdien je geld. Ook kun je dieren houden die geld opleveren met hun eieren, melk of veren. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk neighbours (buren, red.) verzamelt (net als vriendjes op bijvoorbeeld Hyves) die jou helpen je boerenbedrijfje te onderhouden. En datzelfde doe
je dan bij hen, in ruil voor wat cash. Je moet dus zo groot mogelijk worden en je boerderij zo effectief mogelijk runnen.

Ik zei het al: zeer verslavend. Eerst moest ik er niets van hebben, maar toen Monique het me echt goed uitlegde, was ik om (veel later dan de echte trendwatchers natuurlijk, maar hee, that’s me). Ik moet me nu ontzettend inhouden om niet onder werktijd even te kijken hoe mijn sojabonen en paprika’s erbij staan. Bovendien ga ik veel te laat slapen, omdat ik bang ben dat mijn gewassen volgroeid zijn en ze verpieteren als ik ze niet snel genoeg oogst. Ook ben ik als een kind zo blij als een goede buur mij een koe kado doet en is het een sport geworden om mijn duur gekochte grond constant met verschillende groenten, fruit en bloemen te beplanten. Kortom: wéér een hobby erbij… alsof ik er nog niet genoeg had.

Boerin Neeltje: eat your heart out!

38 Comments

 1. Nina 30 januari 2010 at 00:16

  Ik kan er niks aan doen, ik vind farmville echt de slechtste uitvinding ooit. Maar goed, you love it or you hate it. Gelukkig kun je het blokkeren op facebook ;)

 2. Ioni 30 januari 2010 at 00:37

  Ik moet zeggen dat het mij alweer een beetje verveeld. Ik vind de andere spelletjes op dit moment vermakelijker :D

 3. mark 30 januari 2010 at 03:00

  Waar haaaaaaaaaaaaal je de tijd vandaan???

  X

 4. Marian 30 januari 2010 at 08:49

  VERBAZNGWEKKEND !!!!! Heb GEEN idee waar je het over hebt. hahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!

 5. Roelfina 30 januari 2010 at 09:06

  Ik deel je verslaving echt helemaal. Gelukkig kan ik me nog beheersen met ’s ochtends even kijken en ’s avonds, maar zeker in de begindagen zat ik er soms uren achter.

  Ik ben wel benieuwd hoe lang de trend doorzet, want tot nu toe komen er alleen maar meer mensen bij op Farmville.

 6. Chantal 30 januari 2010 at 09:16

  Haha nou ik begin er niet aan! Ik ken mezelf; als ik het eenmaal geprobeerd heb, dan ben ik ook verslaafd!

 7. ymke 30 januari 2010 at 09:36

  never heard of it…
  :-) x

 8. Annouska 30 januari 2010 at 09:51

  Iedere keer als ik jou zie twitteren over farmville moet ik lachen omdat je toch ook zover bent dat je verslaafd bent. En dan ga ik snel nog even bij mijne kijken.. Het is zo een simpel spel maar daarom juist is het zo leuk :D

 9. MNQ 30 januari 2010 at 10:05

  Hahaha hilarisch! Ik weet dat het bestaat, maar daar houdt het mee op. Heb ook maar besloten dat niet te gaan ontdekken, want ik heb al genoeg verslavingen…

 10. Puck 30 januari 2010 at 10:21

  Laat ik dat maar niet gaan proberen, ik raak ook vrij snel verslaafd aan computerspelletjes!

 11. Toaske 30 januari 2010 at 11:18

  Ik had er nog nooit van gehoord. Goh, ging het boerenleven in het echt ook maar zo gemakkelijk! ;-)

 12. Sassie 30 januari 2010 at 11:34

  Hahaha ik had er ook nog nooit van gehoord! Misschien wordt het voor jou dan een serie Boerin zoekt Man. O nee, die heb je al ;-)!

 13. Sanne 30 januari 2010 at 11:35

  Haha verslavend he… Ik was er een tijdje mee gestopt maar toen kwam Rem er opeens weer mee, en verdomme nu ben ik weer verslaafd ;) Even vier dagen afkicken in Barcelona haha

 14. Desiree 30 januari 2010 at 11:50

  Ik zit ook op facebook, maar werd juist gek van al die berichtjes van FarmVille die steeds in mijn newsfeed stonden. Niks voor mij dat soort spelletjes ;)

 15. Myrthe 30 januari 2010 at 12:03

  Haha wat schattig!

 16. Roos 30 januari 2010 at 17:01

  Ik kende het helemaal niet, maar vandaag lees ik er al 2x over. Ik heb geen facebook en eigenlijk ook geen zin in nóg een verslaving :P

 17. Sparkle 30 januari 2010 at 18:34

  Ik ken het spel niet, maar het klinkt wel leuk :)

 18. Mylene 30 januari 2010 at 19:39

  Je moet ook uitrekenen hoe laat jouw groenten klaar, zodat je niet rond vier uur ’s ochtends je bed uit moet om je oogst binnen te halen, haha. Maar het is leuk hè? Ik heb besloten om mijn boerderij eens flink te gaan verbouwen zodra mijn narcissen en kroppen sla klaar zijn. :p

 19. Gwendolyn 30 januari 2010 at 20:58

  Haha, echt iédereen is verslaafd he! Ik ben er allemaal nog niet mee begonnen, het ontgaat me een beetje ;) Nou, succes met je boerderijtje dan maar, dat het een prachtige onderneming mag worden! ;)

 20. Anouk 30 januari 2010 at 21:43

  Zoiets kan leuk zijn, maar ik denk niet dat het iets voor mij is xD

 21. clau 30 januari 2010 at 21:48

  Het is echt vreselijk. Ik moet me inderdaad ook inhouden, om niet onder de les te kijken of er nog leuke dingen op de gamefeed staan die ik echt móet hebben… Ik ben er in de laatste week van december mee begonnen, Peet en ik zijn samen verslaafd. En dat tussen alle andere leuke dingen en drukte door :-s

  http://clau.punt.nl/?id=514836&r=1&tbl_archief=&

 22. Niels 31 januari 2010 at 00:55

  Ik ga je gelijk ff opzoeken op Facebook zodat we buurtjes kunnen worden….

 23. San 31 januari 2010 at 07:07

  Leuk he, zelfs Manon vraagt of we even naar de boerderij gaan….ga je gelijk ff toevoegen als neighbour!

 24. Niekje 31 januari 2010 at 11:07

  Ik heb een poosje ‘gefarmvilled’ maar was blij toen ik er achter kwam dat ik het ook kon deleten.
  Irritant spelletje ;) Maarre wens jou veel succes in het boeren leven!

 25. Saar 31 januari 2010 at 12:09

  Heb het even gedaan maar mijn laptop vond en facebook niet leuk en het kostte me gewoon teveel tijd. Maar wie weet ooooit weer ;).

 26. Martine 31 januari 2010 at 13:00

  Veel mensen die ik ken zijn er helemaal wég van. En juist daarom begin ik er maar niet aan… straks ben ik verslaafd! ;) Maar voor jou: nog veel plezier en suc6! Ennuh… is het een stiekeme droom van je, om boerin te worden? xMM

 27. Eline 31 januari 2010 at 14:17

  hihi, ik heb het ook al eens gespeeld. Een paar weken en dan was ik het eigenlijk beu.
  Nu speel ik het niet meer, maar misschien doe ik het ooit nog eens wie weet!
  iig veel plezier op je “Farm”!

 28. Mieke 31 januari 2010 at 17:13

  Ik begrijp van iedereen dat het zo verslavend is, dus ik ga me er maar niet in verdiepen voordat ik straks ook om ben. Haha! ;)

 29. Danielle 31 januari 2010 at 19:53

  Het enige wat ik te zeggen heb: MHUAHAHAHA! Kom maar op met die cadeautjes ;)

 30. Susanne 31 januari 2010 at 22:27

  Worden je groenten echt rot als je ze niet oogst? Dat is vervelend als je op vakantie gaat ofzo ;)

  Maar het klinkt best leuk!

 31. Lonneke 31 januari 2010 at 22:35

  Blij dat je je vermaakt. Ik ben zelf niet zo’n spelletjesspelers, maar als ik iets speel zijn het wel van dit soort ‘bouw’spelletjes.

 32. Coen Jacobs 31 januari 2010 at 23:17

  Farmville, owjee Marieke, daar gaan we..

  “Ik zei het al: zeer verslavend.” geeft perfect de reden weer waarom ik er nu helemaal klaar mee ben. Er kruipt stiekem zoveel tijd in het perfectioneren van je boerderij dat je vanzelf een nachtbraker gaat worden om al je ‘belangrijke taken’ af te krijgen.. ;)

  Maar ik ben het met je eens; Farmville is een geweldig spel. Ik was op de post waarin je aangeeft dat het teveel tijd inneemt en dat je er mee gestopt bent! ;)

 33. Joyce 01 februari 2010 at 14:49

  Hahaha ik heb het laatst geprobeerd, maar ik vind het helemaal niks, heb het een paar dagen vol gehouden, maar het kan me niet echt boeien ;)

 34. Willemvk 01 februari 2010 at 22:36

  Ik weet van mijzelf dat ik heel verslavingsgevoelig ben met dit soort spellen. Ik ben dan ook heel blij dat ik er zelf niet mee begonnen ben :mrgreen:

 35. Marike 02 februari 2010 at 16:28

  Haha, Farmville ken ik alleen van naam. Maar je moet Café World eens proberen!! Ook zeer verslavend en superleuk! ;)

 36. Maurits Harmsen 03 februari 2010 at 13:45

  Het is een leuk en verslavend spel

  Helaas werd het na een tijd saai. Ik ben er dus maar mee gestopt

 37. Laura 05 februari 2010 at 14:31

  Zie het inderdaad af en toe voorbij komen. Maar laat het nog maar even aan mij voorbij gaan, heb geen tijd voor nog een verslaving erbij ;)

 38. Veronica 09 februari 2010 at 16:35

  Ik heb het heel eventjes gedaan maar moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo heel bijzonder vind. Ik was verslaafder aan pet society, ook zo’n vreselijk iets op facebook :P