Carnaval in duigen

Ik had me ontzettend goed voorbereid. Weken van tevoren speurde ik het internet af, op zoek naar een geschikte outfit die bij me paste. Het werd uiteindelijk Pipi Langkous; met haar sproeten en vlechten is zij hét voorbeeld van een goed en schattig meisje met ondeugende trekjes. Eigenschappen die ik, hopelijk, ook een beetje in me heb… ;) Ik kocht een overgooier, felgekleurde beenwarmers en oranje haarverf uit een spuitbus. Vriendje J. had nog ijzerdraad liggen dat door een vriendin van hem vakkundig in mijn haar zou worden gevlochten.

Ginette-35 cost Ik zong mee met Jos van Oss z’n zachte G en harde L en natuurlijk mochten ook ‘De groeten uit Brabant, kut!’ niet ontbreken. Ik raapte warme kleren bij elkaar om tijdens de optocht niet helemaal te bevriezen en haalde goede herinneringen op aan het carnavalsfeest van mijn katholieke basisschool, waar ik zelfs nog Dansmarieke ben geweest. Ik was hyperdepieper en had er zin in: die Brabanders mochten mij eens laten zien wat feesten is.

Helaas, het liep even anders…

Op zondag ontbeten we met de hele groep bij de McDonald’s, om een stevige bodem te leggen voor alle alcohol die in de uren erna rijkelijk zou gaan vloeien. Het smaakte me prima, aangezien ik al weken niet had gesnackt (remember mijn Order levlen 28 Cara order cytotec goede voornemen?), maar misschien dat juist die vroege vette hap me uiteindelijk fataal is geworden. De eerste twee biertjes vielen namelijk compleet verkeerd en voelden aan als een baksteen op mijn tere maagje. Straalmisselijk heb ik me nog een tijdje goed gehouden, maar uiteindelijk trok ik het echt niet meer: ik ging bijna over mijn nek, midden in de hossende menigte.

Zodra de ontzettend leuke en gezellige optocht vol mooie praalwagens voorbij was en echt iedereen de kroegen in dook, heb ik een taxi gepakt naar vriendjes huis en me daar op de bank genesteld met een warm dekentje over me heen. Ik had me voorgenomen om ’s avonds nog terug te keren naar het feestgedruis, maar ook dat is me niet meer gelukt.

Een schrale (heel fijne) troost: vriendje J. deed toch aan Valentijn! Op zondagochtend, toen we allebei helemaal uitgedost waren en klaar voor vertrek, toverde hij een klein pakje tevoorschijn met daarin één van mijn favo geurtjes: Femme van Hugo Boss. Te lief echt, aangezien we uiteindelijk hadden afgesproken niets aan Valentijn te doen. Het was hem echter opgevallen (misschien door het vorige blogje?) dat ik wel degelijk van Valentijn hou en hij kon het daarom niet over zijn hart verkrijgen dit geruisloos voorbij te laten gaan. De schat.

Volgend jaar sta ik paraat voor carnavalspoging nummer twee. Want tot het moment dat mijn maag begon te protesteren, had ik het hartstikke gezellig! Hoewel de oranje verf nog zowat in mijn oren zit, kan ik oprecht zeggen: carnaval is leuk!

35 Comments

 1. Ioni 16 februari 2010 at 19:20

  Ah wat zonde!
  Misschien kun je het proberen met half vasten in Zeeland (dorp naast Uden). Daar is het dan ook altijd hartstikke gezellig, met een mooie optocht. :)
  En anders, gewoon volgend jaar weer proberen!

 2. Tijne 16 februari 2010 at 19:20

  Toevallig een van de eersten die jou blogje leest deze keer. Wat ontzettend balen dat je hele carnaval verpest was! Gelukkig heb je kunnen voorkomen dat je bushoktafferelen hebt kunnen voorkomen (zie mijn laatste blog).

  Liefs,

  Tijne

 3. Saar 16 februari 2010 at 19:20

  Wat vervelend joh, je had je er zo op verheugd :(. Wel lief dat je toch een cadeautje kreeg. Aah joh nog 365 dagen dan is het weer carnaval ;).

 4. Flowtjuh 16 februari 2010 at 19:21

  Damn, dat is echt vervelend. Dat is net zo erg als op een nuchtere maag cola drinken en dan na een half uur ontzettende maagpijn te krijgen. Ik moet dan echt een paar uur liggen om de steken weg te krijgen…

 5. Arvid 16 februari 2010 at 19:24

  vervelend! Dan maar wachten op volgend jaar en het dan overdoen!

 6. Veronica 16 februari 2010 at 19:25

  aahw wat balen zeg! En als je het niet gewend bent zou ik echt nooit een bodem bij de mac leggen haha. Wij hebben heel verstandig gewoon elke ochtend brood met beleg op of misschien een gebakken ei maar voor de avond zou ik dat wel kunnen maar voor de ochtend echt niet. Volgend jaar maar opnieuw proberen ;)

 7. Eva 16 februari 2010 at 19:29

  Aahhh wat vind ik dat sneu voor je! Hopelijk volgend jaar beter en lief dat je alsnog een kadootje hebt gekregen!

  Ik ben dit jaar als bruidje gegaan maar carnaval is toch niet zo mijn ding. Je mag mijn bruidsjurk wel hebben dan ;-)

 8. Patricia 16 februari 2010 at 19:38

  Ik herken het helemaal – zo lag ik vorig jaar met mijn “eerste Brabantse carnaval” ziek thuis op m’n bank… (Al kon ik gelukkig toen nog wel wat hoogtepuntjes meepakken, omdat ik af en toe een opleving had)

 9. Ilse 16 februari 2010 at 20:22

  Ahh, net wanneer je je op zoiets leuks verheugd valt dat in duigen!
  Hopelijk gaat het volgend jaar wel allemaal goed! :D

 10. Toaske 16 februari 2010 at 20:24

  Oh wat jammer zeg dat je vuurdoop zo afgelopen is. Lekker toch dat je volgend jaar weer met J carnaval gaat vieren!

 11. Willemvk 16 februari 2010 at 22:58

  Jammer maar helaas :(
  Een volgende keer beter.

 12. inge 17 februari 2010 at 09:33

  haha eerst eten bij de mac, nou dan zou ik na een paar drankjes ook goed misselijk zijn! dat de rest dat niet is geworden, zegt wat over hoe gezond zij doorgaans eten denk ik dan ook ; )
  maar jammer.
  en ach, ook weer niet ; )
  en toch nog een valentijnskadootje, sweeeet =)

 13. inge 17 februari 2010 at 09:33

  o ja, dansmarieke. hihi. de enige echte was je zeker ; )

 14. Sunlover 17 februari 2010 at 10:24

  Hè wat zonde! Kan ook niet echt zeggen dat ik van friet houd op ee nuchtere maag…
  Ik kan je voor volgend jaar gebakken eieren met kaas en ham aanbevelen voordat je zondag gaat feesten!! Doen wij al jaren en nog nooit heeft niemand ergens last van gehad…

 15. Desiree 17 februari 2010 at 13:09

  Wat balen zeg, van je carnaval :( Wel erg lief van je vriend om toch aan valentijn te doen, kan me voorstellen dat je weekend daar wel weer iets leuker van werd :)

 16. kim 17 februari 2010 at 14:32

  Je weet dat carnaval meerdere dagen gevierd kan worden ;)? Gingen jullie maar een avond? Echt jammer! Wel een superleuke outfit haha! En awh, wat ontzettend lief van je vriendje, dat ie toch bij Valentijnsdag stilstaat.

 17. Puck 17 februari 2010 at 15:06

  Goede tip voor volgend jaar: Thuis een goede, stevige maar wel gezonde maaltijd naar binnen werken, vlak voordat je gaat. Dat werkt bij mij al een paar jaar erg goed. Ik kreeg daarvoor ook altijd last van al dat vette eten…
  Owja en vitaminepillen!

 18. Serena 17 februari 2010 at 15:50

  Hahaha, jij bent dus wel een liefhebber. Jammer dat je ziek was geworden. Ik heb echt een bloedhekel aan verkleden, dus het gaat altijd een klein beetje aan mij voorbij…

  Volgend jaar beter!!!

  Grtz Serena

 19. Carmen 17 februari 2010 at 16:44

  Ah, wat vervelend zeg!
  Ik heb dit jaar niets aan Carnaval gedaan, 2 jaar geleden op Curaçao wel; met de school deden we mee aan de ‘Teenerparade’, een carnavalsoptocht voor tieners, erg leuk!

 20. Sanne 17 februari 2010 at 19:22

  Ik vind het zo jammer voor je :( Maar gelukkig heb je een lief vriendje :)

 21. Suusie 17 februari 2010 at 19:38

  Ahw, poor you! Je zag er wel echt super gaaf uit, ik zag de foto al op Twitter. :) Ik krijg bijna zin om volgend jaar ook te gaan carnavallen..

 22. Annouska 17 februari 2010 at 20:27

  Ik had het op twitter al gezegd, balen dat het zo is afgelopen :(

 23. Elise 17 februari 2010 at 23:04

  Meid, dat was balen …en nu je mooie outfit weg gelegd voor volgend jaar ?
  Maar die Valentijnsverrassing maakte veel leed weer goed, toch ?

  fijne avond, Elise

 24. Marlies 18 februari 2010 at 09:05

  agossie, arme schat!!! :( Dat is dus echt niet leuk!!!!

 25. Noelle 18 februari 2010 at 10:35

  Carnaval is absoluut niks voor mij. Heb het niet zo op alcohol en dronken & luide mensen – dus dan kan ik beter binnen blijven :P Ik zat in West Duitsland met carnaval en t vriendje doet er elk jaar heilig aan maar dit jaar heeft hij overgeslagen voor mij omdat het Valentijnsdag was, hoe lief.

  En echt superlief dat je vriendje je toch verrast heeft met een cadeautje!! Dat zijn de leukste verrassingen!!

 26. Lnnkz 18 februari 2010 at 11:39

  Balen zeg! Maar goed volgend jaar beter. Ik kies als bodem trouwens nooit voor iets vets.

 27. Niekje 18 februari 2010 at 13:49

  Blijft balen, maar gelukkig is carnaval elk jaar ;)

 28. Laura 18 februari 2010 at 14:39

  Oh wat onwijs jammer zeg! Je zag er volgens mij heel cool uit als Pipi!

 29. Myrthe 18 februari 2010 at 15:40

  Ahh da’s jammer! Volgend jaar beter dan :(

 30. Roos 18 februari 2010 at 17:54

  Ah, da’s niet fijn nee. Volgend jaar beter!

 31. Annet 18 februari 2010 at 21:19

  Wat balen zeg, je zag er erg leuk uit! Die sproetjes zijn ubercute en je haren echt net als Pippi!

 32. Maurits Harmsen 19 februari 2010 at 15:04

  aaah balen zeg!

  Die vlechtjes staan je overigens wel leuk ;)

 33. Lonneke 19 februari 2010 at 19:04

  Jeetje.. balen zeg!! Je ziet er heel leuk uit op die foto!!
  Ik heb dit jaar ook 2 dagen carnaval gevierd en ik heb ook genoten!!

  grts, Lon

 34. Mylene 21 februari 2010 at 22:26

  Carnaval is zó niet mijn ding, haha. Maar ik vind het altijd wel grappig om te zien hoe iedereen zijn best doet om er leuk uit te zien.

 35. Clau 02 maart 2010 at 18:57

  AI Stevig balen! Carnaval is dan wel niks voor mij, maar beroerd zijn is altijd K*T. Lief vriendje heb jij, Die van mij is echt net zo romantisch als ik ben ;-)