Brabants Valentijn

Nog even en dan is het Cheap geriforte syp Valentijn. Stiekem ben ik een enorm romantische muts, maar helaas heb ik nog nooit een vent getroffen die mij op de Dag van de Liefde eens compleet verraste.

Op de middelbare school had ik jaren hetzelfde vriendje. Dat waren ook de laatste jaren dat ik echt iets van Valentijn heb gemerkt. We gaven elkaar kadootjes (denk aan: kettinkjes, knuffels en grote kaarten met lieve boodschappen erop) en gingen zelfs uit eten. Heel bijzonder, want dat deed je niet zo snel op je 14/15/16/17e.

Daarna ging het helaas bergafwaarts. Ik was erg gelukkig met de vriendjes die daarop volgden hoor, maar Valentijntechnisch behaalden zij nooit meer het niveau dat ik gewend was. Valentijn was volgens de heren in kwestie maar een commerciéle bende. En dat is hoe veel mensen er tegenwoordig over denken, zo hoor ik om mij heen.

Vriendje J. heeft zich echter laatst laten ontvallen dat ie ‘soms’ wel aan Valentijn doet. Hoewel ik daar natuurlijk weinig mee kan (Wanneer is ‘soms’? Kom ik in aanmerking voor die ‘soms’?) is het al een stap in de goede richting en gloorde er bij mij toch een sprankje hoop. Dat sprankje werd echter snel weer de kop in gedrukt toen ik mijn agenda bekeek: 14 februari is aanstaande zondag al én vriendje J. heeft Brabants bloed. Zeg maar dag tegen dat Valentijn, want op zondag 14 februari staan wij te hossen, springen en zuipen in een bomvolle kroeg in het zuiden des lands.

Van de positieve kant bekeken: een Valentijn met foute outfits, veel bier en Brabants gelal kan ook z’n charmes hebben toch? In plaats van het te fluisteren bij een romantisch diner met kaarslicht, schreeuw ik onder Jos van Oss z’n carnavalskraker wel even keihard in vriendjes oor dat ik van ‘m hou… Ook leuk. :)

Ben ik nou zo ouderwets en draait Valentijn echt alleen nog maar om commercie? Of zijn er (please, please) nog mede-romantici onder mijn lezers?! Voor die laatste groep -in de hoop dat die er nog is- heeft Ze.nl in ieder geval nog wat Metronidazole flagyl price verleidingstips!

Beeld: freeimages.com Ginette-35 over the counter

LEES OOK:

58 reacties

 1. JAA, ik ik ik! <3 valentijn. Aangezien vriendje het ook alleen een commerciele rotzooi vindt vieren we het niet. Ook mijn lover komt uit Brabant, maar zelfs carnaval vieren zit er dit jaar gewoon niet in… DAMN!

 2. Ik vind Valentijnsdag ook een heerlijke dag. Ja het is erg commercieel maar daar hoeft het niet alleen om te draaien. Iedereen vindt het leuk om verrast te worden op Valentijnsdag (of welke dag dan ook), dus ja, natuurlijk is V-dag leuk!! Mijn vriendje is ook echt helemaal into carnaval maar slaat dit jaar over voor mij – omdat het Valentijnsdag is en gaat me verrassen met iets. Echt te lief :)

 3. Hmm, mijn vriend is al net zo, haha! Wij wonen dan ook wel in het zuiden, vieren echter geen carnaval maar dan nog zit het er niet in ben ik bang ;-)

  Mijn vriend is zo iemand die het onnodig vind om die ene dag iets speciaals te doen. Al zou ik iets kleins toch wel kunnen waarderen, haha!

 4. Tsja, ik vind het ook commercie.
  En elk jaar zeggen wij tegen elkaar dat we niks gaan doen met valentijn en elk jaar doe ik stiekem toch een klein cadeautje. Maar ik krijg nooit iets terug: “We hadden toch afgesproken niks te doen?”
  En elk jaar heeft ze de hint nog niet door. ;)
  Have fun komende zondag (lekker romantisch trouwens: “maar een harde L” “Schatje, ik hou van je”)
  Ik ga straks eens kijken naar iets leuks voor zondag..

 5. Sorry ik ben er helemaal niet van. Nooit iets mee gehad en ik vind het altijd heel nep. :x
  Geef mij maar een cadeau of kaart op een onverwacht moment, dan ben ik er veel blijer mee dan als het komt op een sociaal verplichte dag. ;)

  Maar ik hoop voor jou dat je toch een leuke valentijnsdag hebt tijdens carnaval. :)

 6. Wij doen niet echt een Valentijn, meer omdat ik er niet veel mee heb. Carlo vroeg wel of ik iets wilde doen, als hij iets wil gaan doen vind ik het leuk :)

 7. Ik ben een hopeloze romanticus! Moet wel zeggen dat ik al Brabander zijnde, liever carnaval vier as zondag dan Valentijnsdag (sorry Coen)! Je moet gewoon iedere dag lief zijn voor elkaar :)

 8. Ik vind valentijnsdag eigenlijk hetzelfde idee als vader- en moederdag. Je bent als het goed is altijd blij met wat ze voor je doen, maar op die ene dag geef je ze een kadootje. En op valentijnsdag is er gewoon een moment dat je eventjes romantisch kunt doen en elkaar kunt vertellen hoeveel je van elkaar houdt. En dat doe je de rest van het jaar ook natuurlijk, maar zo’n dag is gewoon leuk af en toe.

 9. aaaahw valentijn. Bij het idee smelt ik dus weg. Helaas heb ik sinds 2005 voor het eerst geen vriendje waar ik iets liefs aan kan geven. Andersom was het sowieso al schraal, ik heb van mijn 3 vriendjes maar 1 vriendje gehad die iets terug deed met valentijn. Niet dat het erg is, ik vind het geven al geweldig. Maar helaas kan ik dit jaar niet uren doorbrengen op de valentijn afdelingen want voor een vriendje iets geven, dat is er dit jaar niet bij.

  Ik hoop dat J. stiekem toch iets aan je geeft. ;)

 10. Ik roep altijd heel hard dat het me niks doet. Maar stiekem ben ik toch elk jaar teleurgesteld als Mr F. geen kaartje geeft of er zelfs aan denkt! Maarja, dan houd ik mezelf maar voor dat het toch alleen maar commercie is en een dag later ben ik het weer vergeten. Jammer alleen dat het elk jaar terug komt ;)

 11. Net als Eva roep ik ook altijd heel hard dat het me allemaal niet boeit, maar als je dan toch verrast wordt is het stiekem toch wel erg leuk… Al is het niet super romantisch om te carnavallen op Valentijnsdag, jullie zijn wel lekker saampjes. Enjoy babe!

 12. Het is wel te commercieel geworden maar ik denk dat iedereen het geweldig vind om verrast te worden door een geliefde. Jij kan in ieder geval eens brabants valentijnen (heb je al een outfit…cupido ;-) en dat zal ook best bijzonder worden, want je bent met z’n tweetjes!

 13. 14 feb sla ik altijd over. Het is veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuker om 22 maart of 6 april iets leuks te doen. En ook nog beter voor je portemonee.

 14. Wie weet heeft hij stiekem toch nog wat in gedachten om je mee te verrassen? Een harde L(olly in hartjesvorm) ofzo?

  xxx

 15. Ik ben eigenlijk nooit zo van valentijnsdag, vorige vriendjes gaven wel een kaartje ofzo, maar verder niet. Mijn huidige vriend wilde wel iets doen, hij zei iets over lekkere broodjes in de oven en een boswandeling *ieks* Maar onze valentijnsdag wordt ook de grond in getrapt..

  Vriendlief is een heuze Feyenoord supporter en ik ben een heuze Fc Utrecht supporter en laten deze clubs nu net tegen elkaar moeten spelen… op valentijnsdag..
  Dus we gaan ieder in eigen shirt op de bank de wedstrijd volgen en elkaar uitschelden ;)

 16. Ik riep altijd om het hardst dat ik Valentijn maar bullshit vond, er niks mee deed en nog wat van die dingen maar nu ik single ben zonder love interest en al mijn vriendinnetjes wel een man (al dan niet in carnavalsoutfit) bij zich hebben op Valentijnsdag, en ik die dag waarschijnlijk thuis huiswerk zit te maken, vind ik mezelf toch wel erg zielig en ben ik toch meer hopeloos romantisch dan ik dacht ;)

 17. Ik heb nog nooit met valentijn een vriendje gehad die mij volledig heeft verrast. Vaak wel een lief kaartje, maar meer ook niet. Mijn huidige vriend is net zo romantisch als ik. Helemaal niet. Dus ik verwacht dit jaar ook geen spannende dingen.

 18. Helaas meis, ik vind het zelf ook één grote commerciele bende .. F. denkt er niet aan en ik heb er ook weinig fut in iets te kopen.
  Hier een echte Limburgse echtgenoot maar die houdt ( niet meer ) van carnaval, gelukig haha

  Groetjes Elise

 19. Ik vind ’t wel leuk om verrast te worden op valentijn. En een etentje daaraan vastplakken is natuurlijk super! Maar dit jaar wordt ’t dus carnaval/valentijn?? Hihihi, ook een aparte en leuke combi!

  Leuk dat je trouwens ook naar Marco Borsato gaat de 9e julie! :)

  Grts, Lonneke

 20. Ik vind valentijn ook altijd leuk maar mijn ex deed er ook niet echt iets aan. De dag zelf bedacht hij altijd ineens: ‘Oh ja het is valentijnsdag, weet je wat ik neem je wel mee uit eten’ dus dat vond ik nooit zo heel bijzonder en zeker niet toen dat na 5 jaar nog steeds zo ging… Weet niet of mijn vriend er wat aan doet, ik denk het niet aangezien we ook carnaval gaan vieren :)

 21. Ik hartje valentijn! Helaas vind mijn man het maar commercieel gedoe (heeft hij ook wel gelijk in) en doen we er dus niets aan.
  Maar hij mag me best op andere dagen verrassen met iets romantisch :)
  Jij veel plezier met hossen op de romantische 14e :)

 22. Dit is het eerste jaar dat ik een Valentijn heb! Vriendje is romantisch, en hij heeft hier en daar al wat laten vallen dus ik ga er van uit dat het iets speciaals is hihi.

 23. Wij hebben onze valentijn al achter de rug… Een weekendje Luxemburg. Want ik vier toch liever carnaval dan valentijn! Maar het was wel leuk, en door vriendlief bedacht!
  Trouwens, als jij ook carnaval gaat vieren dan zouden we samen wel een pilsje kunnen pakken hier in Lampegat!

 24. Ik denk dat het een mix tussen commercie en liefde is..
  Maar aangezien ik nooit aan Valentijn heb gedaan (mijn relaties met vriendjes duurden nooit tot valentijnsdag ^^), weet ik er niet zo veel vanaf.

 25. Ik reken ook maar niet op een romantische valentijnsdag. Oudste heeft trouwens iets in elkaar geknutseld voor haar hartsvriendin. Zo lief, en ze gaan samen naar de carnavalsoptocht in een buurdorp kijken en dan geven ze hun knutsels aan elkaar! ;-)

 26. Valentijn is het leukst als je stiekem verliefd bent op iemand, of als er iemand stiekem verliefd is op jou.. Maar ik ben wel zo iemand die houdt van een verrassing op z’n tijd (en nu maar hopen dat vriendje dit leest!) ;)

 27. Ik stuur elk jaar een Valentijnskaart naar mijn beste vriendin. We zien elkaar door onze werkzaamheden en -verplichtingen helaas niet zo veel, maar bij ons zit het altijd goed. Maar eigenlijk sturen we wel vaker een kaartje naar elkaar. Wij houden samen de TNT Post in leven :D

 28. Ik sta valentijnsdag ook met vriendje bier te drinken en de polonaise te lopen ;-)

  Ik heb zelf niet zo heel veel met valentijn, wij hebben er niet perse een speciale dag voor nodig om iets voor elkaar te doen ofzo.

 29. Ik vind Valentijnsdag ook commerciële onzin, maar dat heeft misschien ook te maken met het vriendjes-loos zijn. Van mij hoeft m’n kerel niets iets romantisch te verzinnen op Valentijnsdag. Ik vind het veel leuker wanneer ‘ie iets spontaans doet op een ‘gewone’ dag. ;)

 30. Om heel eerlijk te zijn houd ik er ook niet zo van. Vind het bijvoorbeeld veel leuker als je zomaar iets krijgt en dat hoeft van mij niet perse op valentijnsdag.

 31. Ik heb helemaal niks met Valentijn. Vind het inderdaad commeciële onzin. Ik vind het veel leuker om op een willekeurige dag verwend te worden :)
  Overigens.. als ik als Brabander moet kiezen tussen valentijn en Carnaval weet ik het ook wel ;)
  Nou wie weet doet hij nog iets voor je. Ik zal voor je duimen

 32. Ik moet 11 feb thuis zijn (wij zijn dan 4 jaar samen en vriendlief heeft iets geregeld) en ik doe mijn kado een week late! :) Wij doen er wel aan maar met onze eigen regels :P

 33. Ik vind het heerlijk dat romantische gedoe op Valentijn. Ik weet dat het op een andere dag ook wel mag – en dat doe ik dan ook graag – maar stiekem vind ik het ook wel erg leuk om extra verwend te worden op Valtenlijn! Zondag heeft lief een dagje weg gepland als verrassing. Ik heb veel vragen gesteld, maar weet alleen dat ik zondag de hele dag weg ben. En samen met hem ben. Ik ben dus erg benieuwd!!

 34. Ik heb echt niets met Valentijn, ‘k vind ’t maar klef gedoe. Ik zou het leuker vinden spontaan een cadeautje te krijgen dan op de dag dat iedereen dat krijgt.

 35. Ach, het heeft wel wat. Ik snap wel dat mensen het commercieel vinden want er word onwijs veel verkocht en je kunt toch elke dag laten weten dat je van iemand houd. Bijzonderde lijkt me om de dag van t begin van je relatie te vieren!

 36. Ik ben helaas niet zo’n fan van Valentijn, maar dat komt gewoon omdat ik ook nooit echt een valentijn-bewuste-lover heb gehad. (:

 37. Ik verkondig altijd dapper dat ik het onzin vind. Maar als R toch iets leuks doet, vind ik dat superlief en baal ik dat ik zelf niks heb voor hem. (zo gaat het ieder jaar, haha!)

 38. Ik plan nooit goed… Want ehmm.. Op valentijn ben ik altijd vrijgezel! Dus tsja, dan doe je niet echt aan valentijn.
  Gek dan voor je deze valentijn, maar ook dat heeft vast zijn charme!
  Dansuh… Veel plezier.

 39. Helaas, ik vind valentijnsdag niks. Ik vind dat je met je lief zelf een dag moet bedenken of zoiets. Ik ben zéér anti-commercieele feestdagen. Maar geniet ervan meis!

 40. Vind het eigenlijk wel commercieel, maar die kaarten en snoepjes en andere cadeautjes zijn zo schattig! Vriendje verkondigt altijd dat hij valentijn niks vindt, maar vorig jaar werd ik wel mooi verrast met een cake in hartjesvorm, die hij zelf had gebakken midden in de nacht, terwijl ik sliep.. :)

 41. Vriend en ik zijn 4 dagen daarvoor x half jaar samen, dus dat vier ik liever dan Valentijn. Maar toch heb ik stiekem vorig jaar dat harten blik met chocolaatjes van Verkade naar hem laten versturen, hihi.

 42. Ik dacht eigenlijk dat we er dit jaar niets aan zouden doen omdat vriendlief moet werken, maar meneer belde ineens op dat hij een groot cadeau heeft gekocht en dat hij nu ook een pakje wil krijgen… Wat een romanticus he ;-)

 43. Ik heb op verkade.nl een hart voor mijn vriend besteld! Het kost weinig moeite en het is toch wel een leuke kleinigheid.

 44. Mijn vriendje is ook Brabants en gaat zaterdag carnavallen, maar zondag komt-ie voor me koken! Ik ben zelf eigenlijk niet echt van de valentijn maar hij juist weer wel :p En ach, een dagje met hem is sowieso leuk natuurlijk, dus ik sputter niet tegen :)

 45. Momenteel zit ik in Maleisie, waar het thema Chinees Nieuw Jaar is. Ik kan alleen kaarten vinden voor Valentijn. Verder wil ik wel wat romantisch halen, maar het moet wel in onze backpack kunnen. Praktisch is het dus niet.

 46. Ik vind het wel een beetje stom dat er per se één dag is waarop je je liefde moet tonen aan iemand anders, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook juist wel weer hartstikke leuk áls je dus wordt verrast op die dag.
  Jammer dat dat bij mij nooit gebeurt. ;)

 47. Ik heb helemaal niets met Valentijn. Maar vind het wel leuk dat anderen er zo blij mee zijn haha. Ik vind wel dat Valentijn steeds commercieler wordt, dat is wel jammer.

 48. hebben jullie wel meteen “een eigen romantisch liedje” erbij *grinnikt*
  Tralalalalalalalaaaaaaaa lalalalalalalalalalaaaaaaaaa

 49. Ik heb één keer geprobeerd iets romantisch te doen. Niet eens voor een vriendje, maar voor iemand waar ik staaaapel gek op was. En op de middelbare school deden we altijd aan rozenacties waarbij ik roosjes kreeg van lieve vriendjes en vriendinnetjes, maar nog nooit heeft een man iets speciaals voor mij gedaan. *snik*