Fietsen voor het goede doel

We worden als maatschappij overladen met dringende oproepen om geld te storten voor al die goede doelen die er tegenwoordig bestaan. Zie jij door de bomen het bos nog staan? Ik eerlijk gezegd niet. Alles is even zielig, triest en meelijwekkend en het liefst zou je je hele vermogen overmaken om mensen te steunen die dat heel hard nodig hebben.

Toch wil ik even aandacht vragen voor een prachtig initiatief dat is opgezet voor een goed doel dat bij vrijwel iedereen bekend is en al tientallen jaren ontzettend goed werk verricht: Artsen zonder Grenzen.

De Tour for Life vindt komende zomer voor de tweede keer plaats. Ploegen van maximaal negen wielrenners (inmiddels al 31 teams) zullen in acht dagen maar liefst 1250 km fietsen, van Italië naar Nederland. Dat zijn gemiddeld dus zo’n 155 kilometers per dag! Tel daarbij op dat ook heuvels en echte bergen (denk aan een Alp d’Huez) bedwongen worden en je kunt niet anders dan diep respect tonen voor de sporters die deze uitdaging aangaan.

Zoals gezegd doen zij dit voor Artsen zonder Grenzen en is het de bedoeling dat ze per team minimaal 15.000 euro aan sponsorgeld ophalen. Ik hoor je denken: dat is niet niks! Klopt, dat is het zeker niet – daarom is elke euro ook heel erg welkom…

Ik heb mijn steentje bijgedragen aan dit initiatief door de website te maken voor Pedala Pedala, het enthousiaste en rete-fanatieke team waar vriendje J. zich bij aangesloten heeft. Fietsen kan ik zelf voor geen meter (in ieder geval niet zo lang en ver), dus heb ik andere kwaliteiten ingezet. Ieder z’n ding, zal ik maar zeggen… Op de site vind je alle informatie over de tour, het goede doel en sponsormogelijkheden (voor particulieren én bedrijven), maar ook houdt het team er een weblog bij over hun voorbereidingen, uitjes en ander Pedala-nieuws.

Met deze blog wil ik al mijn trouwe lezers (en toevallige passeerders natuurlijk) oproepen om geld te storten voor Pedala Pedala, zodat zij straks -eind augustus- de mogelijkheid hebben om deze ’tour voor het leven’ te rijden. De rekening waarop gestort kan worden (en instructies over hoe dit te doen) vind je hier, maar je kunt je ook eerst inlezen op de Pedala-site.

Alvast onwijs bedankt, namens Pedala Pedala, Artsen zonder Grenzen en al die slachtoffers die door hun goede werk geholpen kunnen worden!

16 Comments

 1. Deirdre 04 februari 2010 at 10:59

  Leuke actie! Waarom nou geen paypal optie? :)

 2. Niekje 04 februari 2010 at 11:02

  Dat klinkt goed, zal zo de site eens even bekijken.

 3. Eva 04 februari 2010 at 13:12

  Goed zeg! ook goed dat je je er zo voor inzet, zo help je op jouw manier toch nog :)

 4. Tijne 04 februari 2010 at 15:07

  Inderdaad, zoveel goede doelen… Ik heb me alleen wel voorgenomen niets meer te storten, maar volgend jaar zelf naar een land toe te gaan voor vrijwilligerswerk. Weer een andere manier van bijdrage leveren.

  Maar wel goed dat je je voor dit doel inzet!!

  Tnx voor je comment op m’n blog. Blij te lezen dat je hem leuk vond!

  Liefs,

  Tijne

 5. Ioni 04 februari 2010 at 15:42

  Mooi dat je je hiervoor inzet.
  Ik vind Artsen zonder Grenzen ook al jaren een mooie organisatie, en ik vind dat ze veel goed doen.

  Ik ga eens snuffelen op de website :)

 6. Myrthe 04 februari 2010 at 16:46

  Dat klinkt tof! Ik ga zo even kijken :)

 7. Annet 04 februari 2010 at 19:33

  Klinkt goed zeg, wat een toffe actie! Leuke site heb je er van gemaakt :)

 8. Toaske 04 februari 2010 at 20:54

  Mooie site en prachtig doel en nu heb ik dan eindelijk dat manneke van jou op de foto gezien. Stoer, hij woont hier maar een kleine 10 kilometer vandaan!

 9. Shazz 05 februari 2010 at 10:52

  Wow, amazing!! Respect hoor! Zo’n stuk gaan fietsen, my god. Super!

 10. Mieke 05 februari 2010 at 13:35

  Echt een goede actie! En inderdaad diep respect voor de sporters die de enorme uitdaging aangaan!

 11. Laura 05 februari 2010 at 14:35

  Mooie site en doel!

 12. Simone 05 februari 2010 at 21:50

  Wat een goede actie!!!! Hoop dat ze veel geld inzamelen :)!

 13. Caithlin 05 februari 2010 at 23:23

  Goshie, goed initiatief :D 155 km per dag, ik zou echt doodgaan xD

 14. Bodine 06 februari 2010 at 11:18

  Wat goed! Ik vind fietsen heel leuk, maar dit is me net iets teveel :P Misschien dat ik wel wat ga doneren!

 15. Carmen 07 februari 2010 at 16:43

  Goede actie, ik ga denk ik wel wat doneren!

 16. Lot 08 februari 2010 at 19:21

  Ha die Marieke,

  Zo willen we ze hebben, geweldig dat je er aandacht aan gegeven hebt! Sowieso kan nu iedereen die gave site Pedala.nl checken!