Diagnose van de autodokter

Mijn Micraatje is ziek. Afgelopen vrijdag is het autootje bij de dokter geweest, die heeft geconstateerd dat ie chronische opstartproblemen heeft. De startmotor, waarmee het allemaal begint in zijn lijfje, is kapot en moet dus vervangen worden.

Een paar maanden geleden vertoonde mijn groene beestje al symptomen: hij weigerde te starten op een moment dat ik hem hard nodig had. Omdat het toen zo extreem koud was geweest en er flinke hoosbuien uit de lucht waren komen vallen, dachten wij (= ik de leek en mijn pa de iets minder leek) dat het aan de vrieskou of nattigheid lag. We haalden een vervangende accu, maar deze hoefde er uiteindelijk toch niet in; Micraatje kon het opeens weer zelf, op eigen kracht!

Ik was helemaal blij en gelukkig, tot ik afgelopen vrijdag na de verplichte jaarlijkse APK-keuring (mijn eerste) te horen kreeg dat ie er dus toch slecht aan toe is. Het ligt aan de veerkracht van mijn racemonstertje hoe lang ie nog zal starten: hij zou zo nog vier weken door kunnen rijden, maar het zou ook zomaar kunnen dat ie er morgen al mee ophoudt. Hoe dan ook: er moet een nieuwe startmotor in.

Een grote domper dus, vooral toen de beste garagemeneer (een goede kennis van m’n pa, dus hij naait me er niet bij) voor me navroeg wat dat grapje gaat kosten. Ik kan je zeggen: dat is VEEL! Startmotors blijken een booming business. Vanavond haalt mijn pa de auto op voor een nieuw bezoekje aan de autodokter, die ‘m dan hopelijk snel weer kan oplappen.

Het belangrijkste is in ieder geval dat mijn lieve Nissan Micra (uit 1996, jawel) er weer helemaal bovenop komt en hij daarna weer jaren mee kan. Sinds de dag dat ik hem kocht Purchase stromectol cost Write my paper , ben ik namelijk verzot op ‘m en ik hoop er dan ook nog lang in te mogen rondcrossen!

LEES OOK:

32 reacties

 1. Mijn moeder zegt altijd dat een auto de slechte investering is die je kunt maken: het is allemaal ontzettend duur! Vooral als je zo’n tegenslag hebt. Maar een eerste eigen autootje is zo leuk, en fijn, en handig! Kan me voorstellen dat je blij zult zijn als ie straks weer gemaakt is. Maar gewoon even de bankafschriften niet bekijken de komende tijd.. au.

 2. He bah dat zal een aanslag zijn op je portemonnee maar ja als je daarna weer fijn in je Micaatje kan rijden dan moet je het er maar voor over hebben he ;).

 3. Ahh, arm Micraatje, arme jij en vooral arme arme portemonnee! Dit soort dingen zijn altijd zo zuur he. Goodluck!

 4. Weet je, mij Micraatje had géén kapotte startmotor, en bij de APK was er toch een behoorlijke rekening!!
  En het was alleen een keuringsstation, dus geen garage die er baat bij had, ik moest em ergens anders laten maken!!
  250 euro,en dat is zeker géén kattepis!!!

 5. Oh dat zijn echt nare ziektes, gelukkig heb je daar neit regelmatig last van als auto, na een nieuwe kun je er idd weer jaren tegen, maar nu zal het baasje wel ziek worden van de prijs ..

  fijne avond, Elise

 6. Balen, zijn altijd van die kosten waar je niet op rekent. Hopen dat ie snel gemaakt is!!!

  Grtz Serena

 7. Haha die liefde voor je auto kan ik helemaal begrijpen, ik was helemaal bezorgd toen de mijne bij de garage stond voor haar APK :P Heb jij ook dat je je autootje echt mist als je ‘em een tijdje niet kan gebruiken?

 8. Balen! Ik moest laatst mijn waterpomp vervangen en nog een paar andere kleine dingetjes. Kreeg een rekening van bijna 700 euro. Slik! Maar mijn het is mijn Twingootje absoluut waard, want zou niet meer zonder haar kunnen! :)Mijn auto komt uit 1999 en is dus in de auto-wereld ook een oudje! Maar ik ga er lekker nog jaren van genieten! Hoop ik.. ;)

  Binnenkort moet ik ook nog nieuwe voorbanden hebben, maar daar denk ik liever nog even niet over na.. :O

 9. Oh dat zijn echt dure grappen ja… :(
  HOpelijk issie snel weer beter en kan ‘ie er dan weer een hele poos tegenaan!

 10. Balen zeg. Duur geintje! Dat weerhoudt me ervan om een auto te kopen nu, hoe graag ik dat ook wil. Heb voor dit soort dingen even nog geen geld ;)

 11. altijd dure geintjes, naar de garage. wij hebben ook een oud bakkie, en het is altijd even de adem inhouden bij de apk! over een paar maand moeten we alweer, bedenk ik me nu ook #foei

  hopelijk dat ‘ie met ’n nieuwe startmotor d’r weer schik van heeft voorlopig!

 12. Ja, dat grapje ken ik. Gelukkig werd het bij de mijne in de 2e week van mijn bezit al geconstateerd, dus viel het nog binnen de 3 maanden garantie.
  Ik hoop dat je Micratje snel weer beter is! Want ik was de mijne best lang kwijt :(

 13. Oh wat balen zeg, ik moet zeggen dat ik tot nu toe wel heel veel geluk heb gehad met mijn micra!
  Geen moment last gehad van deze winter, nooit uitgegleden of niet gestart. Hoop dat het meevalt voor je, het zijn zulke fijne autootjes!

 14. Dit is niet leuk om te horen.. Ook niet fijn voor je portomonee.. Hopelijk valt het allemaal mee en kun je weer snel rond crossen!

 15. De autodokter is helaas niet goedkoop :( Onze auto is nog geen 3 jaar en heeft ookal aardig wat euro’s gekost, helaas hoort dat erbij :(

 16. Het kost wat, maar dan heb je ook wat en volgend jaar kan je voor de slooppremie va 2000 euro gaan op zoek naar?.
  De mijne is weg en een nieuwe voor de Deur.
  Groet Rinus.

 17. Oh altijd balen als je auto naar de garage moet. Het is altijd zo duur :( Wel fijn dat hij straks weer rijdt!

 18. Mijn zus heeft deze week ook haar 1e auto gekocht; een nissan micra.

  Balen dat de jouwe stuk is maar gelukkig kan hij worden gemaakt!

  Groetjes, Renske

 19. He wat balen zeg! Kosten aan een auto zijn nooit fijn… en ik heb er al heel wat gehad met mijn renaultje.

 20. Ja, het wordt toch een deel van je leven! Ik heb ook met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van mijn vorig crossbakje! Gelukkig heb ik nu weer een erg leuke!