Hoe ik Marieke Sneijder had kunnen zijn

De voetbalclub van mijn jongere broertje Jesper organiseert elk jaar een toernooi voor B-junioren. Het leuke hieraan is dat er ook teams van eredivisieclubs meedoen. Zo zie je dus de toppers van de toekomst in actie; je kunt die handtekening op je shirt maar vast geregeld hebben…

Vroeger, toen ik nog jong was, heel lang geleden, was ik met vriendinnetje D. ook vaak op het sportcomplex te vinden, zeker tijdens dat toernooiweekend. Ik hielp mijn moeder bij haar bar- en keukendienst en kwam er natuurlijk ook om jongens te kijken. Simpel. Wij als 16-jarige pubermeisjes zagen het namelijk wel zitten om een getalenteerd voetballertje te scoren, dat later nog weleens zou kunnen uitgroeien tot een goed betaalde prof. Als echte voetbalvrouwen in spé struinden we de velden af, op zoek naar lekkere hapjes.

Mijn vriendinnetje D. was degene die het goed voor elkaar had en waar ik tegenop keek. Haar neefje voetbalde namelijk bij het grote Ajax en dat waren natuurlijk de écht goeien, waarvan zij er een paar ook persoonlijk kende. Aangezien D. precies weet op wat voor jongens ik val, was ik zeer verrukt toen ze me aan mijn mouw trok: “Kijk Mariek, dat is nou een leuke voor jou. Helemaal jouw type. Die nummer 8, Wesley heet hij!”

Ik bekeek hem eens goed; hij was inderdaad leuk. Maar hee, ik was 16. En verlegen. En stiekem heel onzeker en een beetje bang voor mannen/jongens. No way Purchase lady era reviews Cheap dehumidifier cannabis dat ik bij hem in de buurt durfde te komen, laat staan dat ik hem aansprak! Het bleef daarom bij een lief verlegen lachje, wat voor Wesley blijkbaar niet genoeg was. Toen de Ajax-bus het sportcomplex af reed, vervloog daarbij dus ook mijn enige sprankje hoop op een leven als zeer succesvol voetbalvrouw.

Nu ik erop terugkijk, is het misschien maar goed dat het nooit wat is geworden tussen Wesley en mij. Hij heeft immers zijn nietszeggende jeugdliefde en tevens moeder van zijn kind (could have been me…) aan de kant gezet en een nieuwe ring om de vinger van de meer glamourous Yolanthe geschoven. Dikke mik hoor, die twee: bij een doelpunt blaast Wes handkusjes in de camera en tijdens interviews springt hij voor haar in de bres – o wee als je zijn meisje beledigt Naprosyn price

Maar goed, dat laatste is iets wat ik dan juist weer kan waarderen aan hem. Ondanks de Wes/Yo-overload, laat hij wel blijken dat zijn vriendin op 1 staat, dat hij haar op een voetstuk plaatst, voor haar door het vuur gaat. De liefde spat er vanaf. En ja, ik ben nog altijd een sucker voor liefde. Ik toon me dus een waardig verliezer en wens de tortels heel veel geluk samen. Geef mij maar gewoon Klaas-Jan.

Beeld: Eerlijkefoto.nl

Share Button

LEES OOK:

47 reacties

 1. Hahaha, wat een grappig verhaal! Ik vind Klaas-Jan idd veeeeeel beter bij je passen, Mariek! :-)

 2. Hahaha. Wat een mooi verhaal :) echt heel leuk geschreven! Misschien moet je binnenkort maar eens op de trainingsveldjes van de profclubs gaan rondhangen.. Je weet maar nooit ;-)!

 3. Wat grappig zeg :) Heb je wel altijd geweten dat Wesley Sneijder diezelfde Wesley is als die je vroeger op dat toernooitje hebt gezien?

 4. Haha Marieke, leuk verhaal! Dus eigenlijk had jij nu ook met een ring om je vinger… Nee, date jij maar gewoon met Klaas-Jan, veel beter!

 5. Haha leuk stuk weer marieke! Leuk koppie heeft ie zeker wel, Klaas-jan vind ik wat minder maar wel cute.. Beter ben je geen voetbalvrouw en sla je een vent aan de haak die meer om jou dan voetbal geeft!

 6. Maar Wesley had jou natuurlijk niet aan de kant gezet voor Yolanthe als het wat tussen jullie was geworden. Hij zou voor jou gaan en handkusjes in de camera blazen voor jou. Duh. ;)

 7. Leuk geschreven :D Ik heb helemaal niets met Sneijder, ik vind het een kleine opdonder met een grote mond hihi.

 8. Ik kijk uit naar je volgende blog: ‘Hoe ik Marieke Huntelaar werd’. ;-) XX

 9. och meis, een toekomst als voetbalvrouw is volgens mij niet half zo aanlokkelijk als ze het doen lijken.
  echt.
  ga voor klaas-jan!

  ; )

 10. Hahah wat leuuk! Wat geinig dat je hem echt gezien hebt toen ie jong was! Ik vind het wel een schatje hoor, inderdaad die kusjes in de camera.. aww. Welk meisje wil dat nou niet?

 11. Of Michael Jansen, HIHI!
  Ik heb in ieder geval mijn Wesley, en die is echt lief!

  XXX

 12. Ik vind Sneijder op TV altijd wel een schatje maar ik kan dat overdreven gedoe niet uitstaan. Dat had Jan ook toen hij iets met “Yo” had. Nu vind ik hem weer veel leuker. Misschien kan ik haar gewoon niet uitstaan…

  Hihi.

 13. Geweldige blog!
  Enne zat er toevallig laatst ook aan te denken!
  Laten we een x bij een training van het nederlands elftal gaan kijken om te kijken of ze ons misschien nog kennen?
  Ik heb in ieder geval echt weer een collega voetbal vrouw nodig want ben op het moment een beetje de enige echte! hihi! Helaas is het seizoen focus net afgelopen!
  Kussie

 14. Wat een super leuk verhaal! Grappig dat jij ook niet zoveel kritiek op Wesley Sneijder hebt. Ze zeggen altijd dat hij arrogant overkomt, maar dat vind ik zelf helemaal niet.

 15. Leuk verhaal! Wesley heb ik altijd wel tof gevonden, maar sinds die met Yolanthe gaat weet ik niet meer wat ik van hem moet denken. Maar hij zal vast wel lief zijn ;).

 16. Hahha geweldig! Dan zat je nu met 2 kids en een dikke ring om je vinger in het zoveelste nieuwe huis in de zoveelste stad, je leven volledig in het teken van je man… Ik vind het knap dat die meiden dat kunnen, alles opzij zetten voor zijn carriere, maar mijn keus zou het niet zijn!

 17. Ik ben snel geneigd te zeggen dat het hele Yo en Wes gebeuren over de top is, maar uiteindelijk zijn het ook ‘gewoon mensen’ en is het de media die er zo’n heissa van maakt.

  Maar ik zou er niet aan moeten denken om voetbalvrouw te zijn. Mooie/populaire mannen heb je nooit voor jezelf….

  Leuk geschreven Marieke!

 18. Ik zou er niet aan moeten denken om nu de vrouw van wesley sneijder te zijn, hihi, doe mij maar een echte vent.

  Is je hoop op klaas-jan niet vervlogen nu hij papa is geworden? ;)

 19. Het had wel mooi gepast bij je droom om bekend te worden.
  Maar of je er op deze manier gelukkig van was geworden? ;-)
  Op naar een andere voetballer dan maar Marieke!

 20. Leuk verhaal! Hoe zou je leven dan zijn geworden… Leuk om over na te denken!

  Ik weet alleen niet of ik er tegen zou kunnen, een man die continu in de spotloght staat. Nou doet Yolanthe dat ook (ik kan haar niet waarderen) dus dat zal wel matchen met elkaar..

 21. Ik ben heel benieuwd hoe lang deze liefde gaat duren .. ik geef ze een jaar of 2 a 3 en dan staat er wel weer een grotere pot goud op Mw Cabau te wachten

  gr. Elise

  ps ..er zijn toch wel knappere kerels dan Wesley .. vind het een klein smurfje

  gr. Elise

 22. Wat grappig!!
  Anders waren zijn kushandjes nu voor jou geweest en had hij jouw naam gemimed!

  Liefs, Renske

 23. Haha, wat ontzettend grappig! Ik vind Klaas-Jan Huntelaar drie keer niets, maar hij kan wel voetballen ;)

 24. En dan was je ook programma’s à la Songfestival bij de Tros gaan presenteren? Of heeft Yolanthe dat nog overgehouden aan haar tijd met Jantje?

  Denk dat er in pakweg het derde van de Gasselternijveense Boys ook best leuke mannen voetballen ;)

 25. Hahaha ik vind Wesley echt al zoooo lang een schatje!
  Hij is zelfs ooit de reden geweest dat ik ajax ging kijken.
  Jammer van Yolanthe toch wel, met Ramona had ik totaal geen problemen ;)

 26. Ik weet niet hoe groot jij bent,maar ik vind het nooit zo mooi als een vriendin langer is dan haar vriend. Bij Wesley is die kans natuurlijk 99%…