Klefheidstechnische grenzen

Ik ben een sucker voor liefde en klefheid. Die twee zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik vind niets tenenkrommender dan stelletjes die in het openbaar met elkaar omgaan als ‘matties’ -lekker afstandelijk en vriendschappelijk dus- omdat anderen wel eens zouden kunnen zeggen dat ze te klef zijn. Pfff, ik trek me daar nooit wat van aan… Ik vind het heerlijk om mijn lief te laten merken dat ik gek op hem ben en de hele wereld mag dat dan weten. Ik word blij van verliefde mensen die uitstralen dat ze van elkaar houden. Love makes this world a better place!

Helaas was ik er gisteren even helemaal klaar mee. Ik stond te wachten op de bus. Het was warm en benauwd, ik was moe en geA?rriteerd (T-Mobile faalde weer eens gruwelijk waardoor ik niet kon Twitteren) en ik wilde gewoon naar huis, waar ik met een groot glas fris voor pampus op de bank kon gaan liggen met alle deuren en ramen tegen elkaar open. Links van me stond een stelletje gezellig knus tegen elkaar aan. Tenminste, zo leek het in eerste instantie. Ik keek weer weg, maar kon het niet helpen dat ik toch weer naar ze toegetrokken werd. Vanuit mijn ooghoeken zag ik namelijk dat ze elkaar bijna opaten. Het stel zat zowat aan elkaar gekleefd en had alleen maar oog voor elkaar. Op het overdreven af.

Ja, daar kan ik dus niet tegen. Er zijn klefheidstechnisch ook grenzen, die zij ruimschoots overschreden. Hun roze wolk had bij mij het tegenovergestelde effect: een grijze donderwolk to the max. Qua klefheid kom je als stel niet snel in mijn allergie, maar deze twee presteerden het toch. Elkaar aflebberen op een bomvol busstation vind ik gewoon bijna onfatsoenlijk. Zo van: ‘Halloooo, kijk ons eens gelukkig zijn!’ Pfff, get a room Risperdal impulse control disorder

Ik denk dat het komt doordat ik single ben. Het is niet dat ik anderen hun geluk niet gun, maar het steekt toch een beetje als ik me besef dat ik dat geluk even niet heb. De enige klefheid die ik momenteel ervaar, is die vieze benauwde Nederlandse warmte op mijn lijf. Maar goed, voor jullie denken dat hier een depri single spreekt: het gaat heel goed met me hoor! Ik haal mijn geluk momenteel gewoon uit andere dingetjes: lieve vrienden en familie, de Cheap lady era reviews WK-pret Order diabecon reviews , gezellige uitjes, de zon op mijn (nog steeds -of alweer- gebruinde) huid, gekleurde (lange!) nagels… en een heel spannend en leuk vooruitzicht waar ik lekker naartoe leef maar ook wel een beetje zenuwachtig van word.

De zomer is in volle gang en het is heerlijk! Bij deze bied ik dan ook gelijk weer mijn excuses aan aan alle kleffe setjes: doe je ding, geniet van elkaar en laat sjaggo singles maar lekker in hun sop gaar koken. Love is in the air!

58 Comments

 1. Jet 01 juli 2010 at 11:00

  Haha, super leuk weer! Opzich heb ik ook niets tegen kleffe stelletjes, maar het kan ook te ver gaan… Heel irritant is dat! En als je dan zelf single bent, is het toch lastiger om naar te kijken! Ik hoop dat je snel een andere soort klefheid krijgt dan het Nederlandse weer… :-)

 2. Sanne 01 juli 2010 at 11:24

  Elkaar laten merken dat je blij met elkaar bent, moet kunnen maar elkaar uitgebreid zoenen in gezelschap vind ik dan weer te ver gaan, al ligt dat ook aan de situatie waarin je bent. Als single had ik ook heel vaak moeite met stelletjes (boehoe waarom heb ik dat niet) maar nu ik een love interest heb, merk ik dat het wel heel fijn is om elkaar te knuffelen, even een kusje te geven of wat dan ook :)

 3. Laura 01 juli 2010 at 11:36

  Oh ik zou me daar ook aan irriteren hoor, als niet-single zijnde. Ik vind het schattig om te zien als mensen gelukkig met elkaar zijn, en voor gelukkig opaatjes en omaatjes heb ik echt een zwak. Maar vies geklef, getong en handen die overal zitten. Nee sorry, doe dat maar thuis.

 4. Rowin 01 juli 2010 at 11:37

  Ik vind dat hele kleffe, dus elkaar betasten enzo echt TE ver gaan haha! Voor de rest vind ik het oké!

  Betreft T-Mobile, ik ben 2 dagen klant, en heb (nog) geen problemen hier in R’dam ;) Misschien moet je maar eens komen verhuizen? haha :)

 5. Eva 01 juli 2010 at 11:38

  Haha het kan inderdaad soms wel eens te ver gaan ja ;)
  Moet zeggen dat ik me daar heeel af en toe ook wel schuldig aan maak maar dat is dan meer bij afscheid of lichte dronkenschap ;) (don’t judge me please ^^)

 6. Ioni 01 juli 2010 at 11:46

  Ik ben compleet anders. Ik ben zo iemand die zelden betrapt zal worden in het klef zijn in het openbaar. Ik heb er een gruwelijke hekel aan als stelletjes aan elkaar gegroeid lijken te zijn. Dat doen ze thuis maar en ik doe dat ook thuis. Ik heb ook totaal niet die behoefte om mijn liefde te uiten tegenover de hele wereld.

  Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat mensen er anders tegenaan zouden kunnen kijken dan ik. :o

 7. Dijkie 01 juli 2010 at 11:48

  Leuk stukkie weer, Marieke.

  Ben ik trouwens de enige mannelijke reaguurder hier? ;-)

 8. tijne 01 juli 2010 at 12:38

  Ik ben het eens dat er grenzen zijn. Uitgebreid tongen in het openbaar gaat mij ook te ver. Maar handjes vasthouden en af en toe even een kus vind ik best kunnen. En ik kan je troosten. Na 5 jaar single zijn kan ik ook best wel eens jaloers worden op stelletjes. Maar stelletjes zullen ook ongetwijfeld wel eens jaloers op mij zijn. Met die gedachte troost ik mezelf dan maar :)

  Join the happy singles!

 9. Linda 01 juli 2010 at 12:40

  Ik vind niets mis met een beetje klefheid, maar elkaar volledig af staan likken in het openbaar zul je mij niet zien doen. En ik word ook niet blij als ik anderen dat zie doen. Vriendinnen die het wel doen, kunnen van mij een sneer krijgen *fluit*

  Ik hoop voor je dat je t allemaal snel weer mee mag maken ;)

 10. patty 01 juli 2010 at 15:15

  Klefheid met deze hitte… ik moet er niet aan dénken!

 11. Eline 01 juli 2010 at 15:39

  Oh, ik sluit me voor 100% bij je aan!

 12. toaske 01 juli 2010 at 15:42

  Nou, van echt heel klef gedoe in het openbaar ben ik ook niet echt gediend. Maar mensen die elkaar zoenen of hand in hand lopen vind ik toch weer erg leuk.

 13. Do 01 juli 2010 at 16:28

  heeft denk ik weinig te maken met single zijn. ik ken zat (getrouwde) stellen die het net zo erg vinden als jij (en ik). Ik vind het ook superirritant en wat mij betreft overschrijdt het gewoon de fatsoensnormen…

 14. Elise 01 juli 2010 at 16:38

  Elkaar aflebberen in het openbaar vind ik leuk bij scholieren maar bij een bepaalde leeftijd hoort ook een bepaald gedrag.

  Enne, jouw tijd komt wel

  fijne avond, Elise

 15. Marieke 01 juli 2010 at 16:40

  @ Do: Ik bedoel meer dat het bij mijzelf ligt aan het single zijn… Normaal kan ik het namelijk best hebben. :)

 16. Mikmakkie 01 juli 2010 at 16:40

  Ieeeeeee het is al heet genoeg zonder iemand op 2 centimeter afstand van je :)
  Enne… Ben ik de enige die zeer nieuwschierig is naar dat ‘spannende vooruitzicht’?? :)
  Hou ons op de hoogte!

 17. Miekoe 01 juli 2010 at 17:11

  Leuk als mensen laten zien dat ze gek zijn op elkaar. Maar klef gedoe vind ik echt irritant.
  Ik had vroeger zo’n vriendinnetje die haar vriendje bijna opvrat waar ik bij was. Dan voel je je behoorlijk opgelaten. Die vriendschap heeft dan ook niet lang geduurd… ;)

 18. Shanti 01 juli 2010 at 17:20

  Mijn vriend heeft er een hekel aan om in het openbaar klef te zijn..mijn hand zallie nog wel pakken, een knuffel geven ook wel en als er geen bekenden bij zijn zal hij me misschien ook nog wel een kusje geven.. als ik erom vraag ;-)

 19. Mylene 01 juli 2010 at 19:53

  Ik merk wel heel erg dat als het niet goed gaat bij mij in de liefde, dat ik alle stelletjes vies en akelig vind. Maar sommige mensen gaan inderdaad iets te ver. Tijdens concert at sea stonden twee mensen voor mijn neus elkaar af te likken. Dat is gewoon smerig.

 20. Willemvk 01 juli 2010 at 21:28

  Ergens in de niet zo heel verre verte is dit wat met 2 maten meten ;)

 21. Lara 01 juli 2010 at 22:03

  Ik ben benieuwd naar je mooie vooruitzicht, maar tot dan: IK KAN ER NIET TEGEN ALS MENSEN ZO STAAN TE ZOENEN (MET TONG!) VOOR MIJN NEUS :(
  Maar misschien is dat omdat ik er naar ga staan kijken (onbewust?) en dat maakt MIJ ongemakkelijk. HAHA.

 22. Annemarie 01 juli 2010 at 23:16

  Tsja ik hou er zelf dus helemaal niet van. ;-) Dus mij zul je echt niet zo snel zien kleffen in het openbaar. Ben toch echt meer van die ‘matties’…

 23. Danielle 02 juli 2010 at 11:18

  Ik vind dat ook niet om aan te zien. Evenals mijn neef pas, die kwam bij mijn oma met zijn nieuwe vriendin en zij móest naast hem zitten en hem continue aanraken. Bah!

 24. Shirley 02 juli 2010 at 20:44

  Ik hou absoluut niet van kleffigheid en gelukkig mijn vriend ook niet

 25. Eva 03 juli 2010 at 10:26

  Ik kan er niet tegen als mensen elkaars gezicht bijna op eten in het openbaar, haha! Er zit inderdaad een grens aan.. ;)

 26. Myrthe 03 juli 2010 at 14:11

  Mee eens haha! Klef is leuk mnaar er zijn grenzen..

 27. Annouska 03 juli 2010 at 14:23

  Ik herken mezelf in jou blogje. Ik mis de liefde en kan het allemaal niet zo goed hebben als stelletjes elkaar zowaar opeten. Niet dat ik dat zelf hoef mee te maken, maar ik zou ook wel weer graag.

  Maar zoals je zegt zijn er genoeg andere momenten waar we wel van kunnen genieten. En gelukkig maar ;)

 28. inge 03 juli 2010 at 15:00

  vorig weekend waren we op het rustige strandje. oftewel, het (tevens) naaktstrand. naast ons een wat ouder (…) stel, naakt dus, die lekker lagen te rollebollen #gatver #groce #stophouopikwilhetniet #abckapermee!!!

 29. Martine 03 juli 2010 at 16:21

  Nou worden wij natuurlijk benieuwd naar wat dat spannende, leuke vooruitzicht is…;)

 30. Caithlin 03 juli 2010 at 20:33

  Weet je wat ik wel altijd leuk vind om te zien? Een opa en oma die nog hand in hand door de stad lopen en elkaar na al die jaren nog steeds verliefd aankijken. Awww.

 31. Jis 04 juli 2010 at 14:22

  Niks te maken met sjaggo single…
  Ik vind het ook wanstaltig. Dat gelebber, blerg.

  Mooi hoe jij je geluk uit kleine dingen haalt, keep doing that girl !

 32. Anne 04 juli 2010 at 17:16

  Leuk stukje. Grappig geschreven

 33. Ilse 05 juli 2010 at 20:36

  Heel leuk dat je gelukkig met elkaar bent, maar om elkaar dan op te vreten om dit aan de hele wereld duidelijk te maken? Nahaaaah. Bah. Dat heeft niks te maken met single-zijn of niet, ik vind het als bezette dame ook verschrikkelijk haha.

 34. kim 06 juli 2010 at 09:26

  Haha, leuk geschreven! Ik vind dat je je in het openbaar een beetje moet inhouden. Even een kusje op de mond of elkaars hand pakken – prima, maar elkaar aflebberen hoeft voor mij niet.

 35. Suusje Q. 06 juli 2010 at 10:38

  Erger me daar ook altijd dood aan!!

 36. Desiree 06 juli 2010 at 18:21

  Ik herken me in je verhaal. Ik vind het zo vreselijk als ze uitgebreid staan te kleffen. Een beetje oké, maar wanneer ze elkaar bijna opvreten gaat het me te ver. Dat hoef ik echt niet te zien hoor. Ik zelf kan dat ook niet hoor. Heb dan echt het gevoel dat mensen me staan aan te gapen :p

 37. Monique 07 juli 2010 at 21:02

  Klefheid is wat mij betreft op zich geen probleem, maar het moet niet te ver gaan. Stellen die net doen alsof ze alleen zijn, gaan wat mij betreft te ver. De rest vind ik prima, ben er zelf ook goed in ;)

 38. Noelle 08 juli 2010 at 16:43

  Neuh, is niet omdat je single bent hoor! Ik kan er ook heel slecht tegen. Ook in de trein van die stelletjes die dan helemaal OP elkaar liggen en alleen maar giechelen (wat ben je, 14?) en de hele tijd smak geluiden maken, flikker toch op. Je kan best klef zijn, maar je kan echt overdrijven. Hou elkaars hand vast, geef elkaar af en toe een zoen en lach naar elkaar, praat met elkaar, maar wacht met de rest tot je thuis bent :S

 39. Kimsje 08 juli 2010 at 18:00

  Ik haat het als er een koppel aan de kassa staat af te rekenen. Ik zeg het bedrag en zij staan elkaar af te lebberen, mij negerend. Serieus zeg!! Dat doe je toch gewoon niet?

 40. Nina 08 juli 2010 at 21:14

  Klefheid mag, als het maar niet te is. Maar inderdaad, als je net single bent dan steekt het toch wat meer. Ook al gun je ze het geluk. Hoort bij het mechanisme van liefdesverdriet denk ik :-) Maar ben blij te horen dat je geen sjaggo single bent! You go girl!

 41. Olga 08 juli 2010 at 21:51

  Het hoeft ook niet altijd van mij hoor en zeker met dit warme weer kan ik wel wat anders verzinnen dan elkaar innig verstrengeld schoonlikken in een bus..

 42. Rinus 08 juli 2010 at 21:53

  Dus gelukkig en Oranje in de finale!.
  Geluk hoeft niet altijd met de liefde te wezen, maar dat komt zeker wel goed.
  Fijne vakantie periode.
  Groet Rinus.

 43. Tamara 08 juli 2010 at 23:19

  gewoon gezellig doen, hand in hand en af en toe een kus zeker niks mis mee maar het kan inderdaad ook soms allemaal te ver gaan..

  xx

 44. Lnnkz 10 juli 2010 at 07:18

  Klef zijn.. verschrikkelijk. Elkaar een knuffel geven, hand in hand lopen prima! Met elkaar tongen op straat.. nee liever niet!

 45. Roos 10 juli 2010 at 11:48

  Klefheid hou ik helemaal niet van en dan bedoel ik elkaar aflebberen op straat of in een openbare gelegenheid. Een knuffel vind ik anders, dat is gewoon lief. Maar laatst waren we met twee stelletjes uit eten en het ene stel begon boven de tafel met elkaar te tongen. In een bomvol restaurant! Nou, daar heb ik wel wat van gezegd, gatver!

 46. Lies 11 juli 2010 at 13:27

  misschien is het omdat ik zelf geen vriendje heb maar niets zo ambetant als weggaan met vrienden terwijl ze constant klef zitten te doen. haha, ik heb ook mijn gevoelens hoor! (oké niet voor hun)

 47. Stéphanie 12 juli 2010 at 12:16

  Klef kan heel lief zijn inderdaad. Maar als je zelf niemand hebt om mee te kleffen (wat klinkt dit vies zo eigenlijk) is het toch iets minder om er tegen aan te moeten kijken..

 48. the chick 12 juli 2010 at 20:09

  leuk stukje, herkenbaar :)

 49. Stefan 14 juli 2010 at 15:06

  Wat kan jij heerlijk schrijven zeg. Heb van je stuk genoten in ieder geval! Blijf je blog zeker volgen :)

 50. Annet 14 juli 2010 at 19:13

  Ik haat dat kleffe gedoe.. Een kusje mag best even, maar als de stelletjes waarmee ik op vakantie ga constant lopen te kussen dan spring ik er toch wel een keer tussen!

 51. Bloos 15 juli 2010 at 13:06

  Hahaha komt mij zo bekend voor! Ik vind het ook helemaal niet erg als stelletjes knus zijn, maar soms gaan ze echt te ver..en als je dan ook nog eens single bent..;)

 52. Menno Nicolai 17 juli 2010 at 22:33

  [ … ] beetje als ik me besef dat ik dat geluk [ … ]

  Als ik besef dat … of als ik ME realiseer dat.

  Graag gedaan.

 53. Carmen 24 juli 2010 at 11:33

  Wat superleuk geschreven! En komt me erg bekend voor ^^

 54. Elisa 26 juli 2010 at 10:06

  Erg goed geschreven, al ben ik het gedeeltelijk wel met je eens, en gedeeltelijk ook niet :P Want dat je van elkaar houd en laat merken is oke, maar elkaar gaan zitten zoenen en aflebberen in een volle bus vind ik niet oke…
  Ik kan me niet voorstellen dat je het ook zou willen, als ik met vriendlief ergens loop is het hand in hand of arm er omheen en meer niet… Want ik vind het zelf altijd onprettig om naar te kijken als andere zoenen.

  Whay?? I dont know,.
  Zeer goed geschreven

 55. Janneke 03 augustus 2010 at 22:15

  Klef, niet klef, warm of koud, het WK is al voorbij en de zon laat zich wat minder zien, boeien… want wij willen natuurlijk weten wat dat spannende en leuke vooruitzicht is!!! :) (en heb je daarom al een maand niet meer geblogd? ;))

 56. Angela 07 augustus 2010 at 22:22

  met elkaar omgaan alsof je matties bent, vind ik te afstandelijk, maar elkaar zoenen in het openbaar vind ik nou ook niks. daar hoef je geen single voor te zijn hoor! alle intimiteit moet iedereen lekker binnenshuis houden vind ik (ok, een kusje hier en daar en een knuffel moet kunnen, maar dat gelebber moet maar eens over zijn in het openbaar, haha! ;-)

 57. Claudia 08 augustus 2010 at 23:15

  Ik vind het mooi om verliefde koppels te zien maar als ik zelf verliefd ben? Ik hou dat liever voor mijzelf, ook meer omdat ik niet zo in het openbaar durf te zijn. Ik ben thuis niet zo opgevoed, bij mijn ouder spat de liefde er van af, als mijn broer een vriendin heeft dan weet de hele stad het maar ik durf dat niet. Heel raar.

 58. Shirley 09 augustus 2010 at 07:42

  Laatst had ik ook een stel in de tram, die bijna in elkaar zaten. Nou ja, dat hoeft nu ook weer niet haha. Maar een beetje klefheid op zijn tijd moet kunnen.