Watertrappelen

Nou, daar zat ik dan opeens. Op een andere, vreemde redactie. In een ander, heel groot gebouw waar ik blij was dat mijn nieuwe manager (ja, ik heb opeens een manager) mij op stond te wachten bij de receptie omdat ik geen idee had waar mijn bureau eigenlijk stond. Waar ik een heuse eigen zakenlaptop in mijn handen geduwd kreeg en mezelf ineens al heel stoer en volwassen vond. Want hee, alleen belangrijke carrièremensen slepen een laptop van en naar werk toch? (Na één dag de laptop meesjouwen kwam ik trouwens al snel op dat euforische gevoel terug: ik neem dat ding dus alleen mee naar huis als het echt, echt, echt moet.)

En ik moest wennen. Wennen aan de nieuwe collega’s (waar was mijn lieve rots in de branding Jet nou?!), de andere voor mij vreemde site waar ik nu voor werk, al die verschillende contactpersonen van al die afdelingen in dat grote bedrijf waar ik nu mee te maken ga krijgen. Met wie ik allemaal moet kennismaken. Een oudere doelgroep die andere dingen wil dan de lezeressen die ik gewend was. Aan de (overigens overheerlijke en goed verzorgde) lunch in een hele ruime kantine met tientallen onbekende mensen, waar je met je collega’s op zoek moet naar een plekje om rustig je boterham te kunnen eten. Ik liet alles op me af komen. Watertrappelen, noem ik het maar even… een manier om het hoofd boven water te houden in de hoge golven van nieuwe indrukken en informatie.

Maar nu ik door de bomen weer een beetje bos begin te zien, enkele inspirerende bijeenkomsten en overleggen heb bijgewoond en mijn draai begin te vinden, komt het besef pas echt: dit is gaaf! Een enorme organisatie vol mensen met passie voor en verstand van het internet. Op en top gemotiveerd om de beste te zijn, om alles eruit te halen wat erin zit. En meer. Fantastisch om onderdeel te zijn van deze groep professionals en je te beseffen dat je hier heel veel kan gaan leren. En dat je dat in de eerste 1,5 week al echt wel hebt ervaren… Een mooie nieuwe stap op het juiste moment, dat was dit. :)

25 Comments

 1. amethyst 09 november 2010 at 21:40

  Alle begin is even wennen, maar ik hoor het al, het komt helemaal goed met jou. Super!

 2. Joëlle 09 november 2010 at 22:19

  Fijn dat t werk zo goed bevalt! Kan erg wennen zijn als je voor het eerst in een grote organisatie terecht komt, zeker in zo’n competitieve sector als de media… Maar zo te horen komt het helemaal goed. Voor je het weet draai je er je hand niet meer voor om ;).

 3. Willemvk 09 november 2010 at 22:41

  Het komt helemaal goed met je op je nieuwe stek. Geniet er van

 4. Marike 09 november 2010 at 23:02

  Helemaal niet raar dat je in het begin bij een nieuwe baan eerst aan het watertrappelen bent, maar zo te horen komt het allemaal wel goed! :)

 5. Marian 09 november 2010 at 23:10

  Heel erg fijn dat het meevalt!
  Hopen dat het watertrappelen gauw naar de schoolslag over gaat!

  XXX Tantie

 6. Saar 10 november 2010 at 06:35

  Ooh dat klinkt echt zo fijn Marieke, het is je gegund! Succes daar (en spiek eens mee op mijn site over mijn trip, als je het leuk vindt :) )

 7. Miekoe 10 november 2010 at 08:48

  Best pittig, zo’n nieuwe baan. Maar zo te lezen komt het helemaal goed.
  Veel succes!

 8. Jet 10 november 2010 at 09:11

  Lieverd!

  Wat fijn om te lezen dat het allemaal zo goed bevalt! Ben zo benieuwd naar al je verhalen/ervaringen… Gelukkig hoor ik die morgen onder het genot van sushi! :-)

  XXX

 9. Marcella 10 november 2010 at 10:03

  Klinkt goed! Super dat je de keuze hebt gemaakt en dat het je zo goed bevalt!!

 10. papa en mama 10 november 2010 at 15:37

  We zijn blij dat je het naar de zin hebt. De eerste week veel op je afgekomen maar……. jij redt het wel !!!

 11. Martine 10 november 2010 at 16:42

  Hoop gauw eens bij te kletsen over wat je nu precies doet! En over alle andere ontwikkelingen die ik zo via Twitter volg.. :)

 12. Lnnkz 10 november 2010 at 16:57

  Dat klinkt heel goed. Een nieuwe baan is altijd even wennen, maar het klinkt als een goede keuze!

 13. Saskia 10 november 2010 at 17:54

  Klinkt goed. Geniet ervan!

 14. Eva 10 november 2010 at 19:28

  Klinkt super! je moet inderdaad altijd even je draai vinden, dus dat komt allemaal wel goed als ik het zo lees! :D

 15. Toaske 10 november 2010 at 20:34

  Fijn dat het nu al zo goed voelt. Je gaat het daar vast enorm naar je zin hebben.

 16. Monique 10 november 2010 at 21:04

  Super dat het je zo goed bevalt! Natuurlijk is het wennen, maar er is een hele nieuwe wereld voor je opengegaan waarin je enorm veel zult leren :)

 17. Mylene 10 november 2010 at 22:35

  Wat goed dat je dat gevoel hebt. Dat is wel belangrijk. En vasthouden hè. ;) Maar ik denk dat dat wel moet lukken. Volgens mij hoor jij er helemaal thuis.

 18. Anouk 10 november 2010 at 23:31

  Dat klinkt goed :)

 19. roos 11 november 2010 at 15:57

  Komt vast allemaal goed :D

 20. lisanne 12 november 2010 at 11:59

  Succes :)

 21. Nina 15 november 2010 at 16:16

  Goed te horen Mariek :-) Geniet er maar van, die goede stap!

 22. Eva 16 november 2010 at 15:06

  Wat ontzettend goed zeg! Ik vind het ook zo stoer dat je de stap gemaakt hebt. Soms is het tijd om verder te gaan ondanks dat je huidige situatie nog zo goed voelt.
  Geniet er onwijs van!

 23. DeniseM 16 november 2010 at 20:23

  Ik ken toch veel bloggers, maar jou kende ik nog niet. Dat gaat veranderen natuurlijk, want behalve dat je redactielid wordt wordt je natuurlijk ook blogger bij VOL, en dan ben ík een van je collega-bloggers.
  Succes!

 24. kirsten 20 november 2010 at 12:08

  Hi Marieke,

  Ik volg je al een tijdje en de manier waarop jij je blog schrijft geeft mij -en ik weet zeker vele anderen- een soort van gevoel alsof we een vriendin aan het volgen zijn. Ik kan dan ook niet anders dan zeggen dat ik het super gaaf voor je vind!

  Geniet van de nieuwe indrukken en nieuwe mensen die je hebt ontmoet en gaat ontmoeten.

  Kirsten

 25. Rinus 22 november 2010 at 16:26

  Ik zou er haast gaan werken ;-).
  Lekker genieten van je nieuwe baan en veel sucses.
  Groet Rinus.