Van roze Dell naar MacBook Pro

Buy remeron with no prescription Purchase lady era review Colchicine cost in india

De overstap van mijn vertrouwde ruim drie jaar oude en inmiddels slomer dan slome roze Dell-laptop (die ik na de zoveelste blauw scherm-crash wel uit het raam kon gooien) naar mijn shiny nieuwe 13 inch MacBook Pro verloopt alles behalve soepel.

Maanden, zo niet jaren, heb ik lopen zeuren om een laptop van Apple en jaloers zitten zijn op mensen die mij voorgingen. Toen het afgelopen kerst eindelijk zover was, mede mogelijk gemaakt door gulle ouders en wat eigen spaargeld, sprong ik dan ook een gat in de lucht toen ik het mooie strakke designlaptopje onder mijn eigen nepkerstboom (die ik gisteren pas heb opgeruimd, jawel) mocht uitpakken.

Als eerst installeerde ik natuurlijk TweetDeck (= onmisbaar Twitter-programmaatje), Spotify (voor m’n muziekcollectie) en MSN (ja, dat gebruik ik nog, zo af en toe). Maar ik had nog geen Office (Word, Excel) en geen Photoshop Elements. FireFox, een fijnere internetbrowser dan Internet Explorer of Safari, kreeg ik wel gedownload, maar als ik daar nu op klik, verschijnt er een onduidelijke pop-up die me waarschuwt dat er iets niet klopt, voordat m’n browser eindelijk opent. Bovendien staan er allemaal programma’s op geA?nstalleerd waar ik nog nooit van gehoord heb. Die ik ook nooit ga gebruiken. Denk ik nu. Namen als Front Row, GarageBand, Automator en dingen als iMovie, iDVD, iPhoto, iChat (Apple zet werkelijk o-ver-al een i voor)! wat moet ik ermee?!

Mijn Mac en ik hebben nog even een haat/liefde-verhouding. Qua uiterlijk is ie totally m’n type, hij is mooier dan mooi en doet mijn ooit zo gekoesterde roze Dell verbleken, maar inhoudelijk is het nog niet veel. Van alle Mac-aanbidders om mij heen hoor ik steeds dat je ‘echt nooit meer terug naar Windows wil, als je eenmaal aan de Mac zit’, maar ik ben nog niet overtuigd. Het is echt enorm wennen.

Ook het leegmaken van mijn oude laptop en bestanden overzetten naar mijn nieuwe schuif ik steeds voor mij uit (slechte eigenschap van mij, zie weer de kerstboom als schrijnend voorbeeld). Ik heb daarom nog niet die leuke foto’s of die handige documentjes bij de hand. De Dell is nog prominent aanwezig en weigert tot noch toe stellig zijn plaatsje in mijn leven op te geven.

Daarom moet ik binnenkort maar eens op Mac-cursus, bij een van de liefhebbers. Een eigenschap van Mac’ers is namelijk ook dat ze er niet over uitgepraat raken en er een soort levensdoel van gemaakt hebben om anderen over te halen zich bij hun religie aan te sluiten. Stiekem maak ik me daar namelijk zelf ook schuldig aan, met mijn iPhone! ;)

Echte liefde gaat om de binnenkant, zegt men altijd. Ik wacht geduldig af.

LEES OOK:

40 reacties

 1. Het wordt echt tijd dat je op cursus gaat, ik bied me aan hoor :) Enne, Google Chrome :) Works perfect on a Mac, veel beter fan Firefox!

 2. Ik wil ook heel graag een Macbook, maar ik ben bang dat ik ook heel veel dingen niet ga snappen. Het is zo anders. De iMacs bij mij op school vind ik soms al lastig, haha.

 3. Ik en mijn MacBook was liefde op het eerste gezicht, nooit meer wil ik anders.. Dus ik snap je probleem helemaal niet =D misschien moet je idd bij een Apple-freak op cursus..

 4. Als jij hier nou gezellig langs komt om een hapje te eten, leg ik je ff uit hoe dat nou zit met mac. Ik ben zelf totaal geen adapt maar kan je er inmiddels wel veel over vertellen :-)

  Bovendien heb ik wat extragratis tips, zoals waar de control-alt-delete van je mac zit en hoe een é, ê of ë maakt.

  Ik hoor je wel!

 5. Als je een cursusje nodig hebt hoor ik het wel, help je graag!
  Ook ik had het in het begin niet makkelijk.. aanloop periode, maar als je die eenmaal door bent beloof ik je dat je echt nooit anders meer wilt ;)

 6. haha leuk om te lezen. Ik ben al Mac gebruiker sinds 1989 dus voor mij is het allemaal redelijk gesneden koek zullen we maar zeggen.
  Dus mocht je ooit nog eens dingen hebben waar je echt niet uit komt, geef een gil !

 7. Ik laat me af en toe ook verleiden, maar ben nog steeds trouw aan mijn HP laptop met Windows… Maar die Mac went op den duur vast wel. Succes! :)

 8. Oh, maar binnen 3 dagen heb je door hoe alles werkt hoor. En een mac is veeeel makkelijker met bestanden. Je gooit gewoon alles in Iphoto en klaar :) (ja, je foto’s dan he).

 9. Ik help je wel lieverd! Je moet je wel even settlen op je nieuwe sweetie, pas dán wil je nooit meer terug :)

 10. Ik heb sinds een aantal weken ook een MacBook Pro en hiervoor een rode Dell (17 inch, nu een 13 inch)

  ik moet ook nog steeds wennen, maar het voelt al lekker, al mis ik ook wel zaken hoor!
  vooral “finder” vind ik erg K*T werken en ik mis Windows Live Writer.

 11. Oehh, Macs zijn inderdaad heel erg mooi, maar ik heb één keer op een Apple gewerkt, en ik snapte er helemaal niks van :O Het grappige is ook dat die vriendin van wie die laptop was misschien weer terug wil naar windows (ook al heeft ze haar macje al jaren). Succes met je cursus, en hopelijk is die haat/liefde verhouding snel alleen nog maar liefde :)

 12. Ik heb precies hetzelfde! Begin januari dit jaar ben ik overgestapt en moet eerlijk toegeven; op dit moment zou ik het liefst weer terug naar windows gaan. Ik mis zóveel dingetjes die gewoon lekker handig waren. Veel apple gebruikers zeggen dat het een kwestie van wennen is en bij vele dingen is dat ook, maar sommige programma’s zijn echt stom in elkaar gezet! maar goed =D die gebruik ik dan gewoon niet haha
  ps. ik heb mijn mac bij iCentre gekocht en die geven regelmatig op zaterdagochtend soort ‘workshops’ die je gratis kunt volgen.

 13. Ik heb ook al een tijdje de mac-wens, maar ik denk dat het altijd even wennen is. Tijdens mijn studie heb ik kennis gemaakt met een Mac. Niet bepaald een geslaagde ontmoeting, maar uiteindelijk -met veel geduld- is het goed gekomen. Mijn vorige lappie is gecrasht dus ik denk dat er binnenkort dan toch eentje komt te staan. En als jij het dan helemaal door hebt, mag je mij helpen met de laatste stuggles ;).

  Good luck,

  Een trouwe volger vanuit Azie :)

 14. ik wou er niet aan #macbookje heb flink lopen foeteren de eerste maanden (…) maar wil er nu niet meer vanaf!!!
  #komtgoed ; )

 15. Voor mij geen mac. Het feit dat je helemaal van voor af aan moet leren met zo’n ding te werken. Zal uiteindelijk wel gaan. Maar nee. Apple kan mij niet verleiden. Ik blijf fijn bij Windows.

  Ik wens jou heel veel succes met alles te leren. Zo te lezen zijn er genoeg mensen die jou een aantal lesjes willen geven. Komt het vast helemaal goed met jou en je nieuwe grote liefde.

 16. Weet je wat het ook is, Mac is niet voor iedereen. Dat is gewoon zo. Als mensen me vragen of ik een Mac aan zou raden, zeg ik “um, ligt eraan… wat doe je met een laptop? wat wil je met een laptop? wat kan je met een laptop?” Er zijn echt “Mac mensen” en “Windows mensen”. Ik ben een Mac mens, maar zo af en toe haal ik mijn netbook tevoorschijn omdat dat toch net wat prettiger werkt voor tekstbewerking.

 17. Hmm ja, ik snap je punt maar ik denk ook dat je idd gewoon eens een dagje met een doorgewinterde Mac-gebruiker achter je laptop moet gaan zitten :).

 18. Ik stap niet over .. vind ze mooi hoor maar vind het veel te onhandig dat appel niet compatible is. Al die aparte programmaatjes die je gedwongen bent aan te shaffen .. nee, dan maar niet.

  groetjes en succes

  Elise

 19. Oh ja een Mac is echt ff wennen!! Ik had t geluk bij de aanschaf van mijn I-Mac dat ik iemand ken die ‘m helemaal start klaar heeft gemaakt! En ik vind ‘m super!! Maar…. ik ben wel blij dat ik een ‘gewone’ HP laptop ernaast heb voor mijn gewone dingetjes (Mac gebruik ik vooral voor m’n foto’s). Maar een Macbook is zeker héél mooi!! Succes ermee!

  Fijn weekend!
  Liefs, Lon

 20. Van de onderhand 32 reacties zijn er een stuk of 20-25 mensen die je hulp aanbieden. Daar heb je wat aan.

  Natuurlijk wil ik je ook wel helpen, maar je hebt er alleen totaal niets aan. Ik heb nog nooit zo’n ding aangeraakt :P

 21. Volgens mij gaat dat wel goedkomen met jou & je macje. Kan me wel indenken dat het wennen is. Eigenlijk zou het een beter match zijn als je een laptop met uiterlijk van een mac en innerlijk van een windows-pc kunt krijgen.

 22. In mijn klas hebben 4 mensen een Macbook, en elke keer denk ik “Die wil ik ook!” maar als ik dan op hun desktop kijk, begrijp ik er niets van.. Ik wil juist zo’n Dell laptop in een fel kleurtje nu :)

 23. Ik ben sinds september ook Mac-gebruiker en ik moet toegeven dat ik toch overgestapt ben naar Mac-liefhebber. Alles is zo veel handiger en ik moet veel minder wachten. Het is echt niet zo ingewikkeld als het lijkt allemaal. Als je een paar weken met een Mac werkt ben je er echt helemaal mee weg. Persoonlijker vind ik dat Windows ingewikkelder in elkaar zit dan Mac.. Allessinds héél veel succes met de overzet en binnenkort zal je wel alleen een liefde-verhouding hebben met je Mac ;)!

 24. Ik wil eerdaags ook overstappen op een Mac maar ben bang dat ik er niet aan kan wennen haha. Moest voor mijn stage op een Mac werken maar was na de stage nog niet gewend. Vind ze wel veel mooier.

 25. Ik snap wel wat je bedoelt. Maar het zijn stuk voor stuk goede programmas – als je ze wilt gebruiken – in tegenstelling tot de software die je vaak terug vind op een windows laptop.

  Oja, gebruik voor het overzetten van je bestanden gewoon DropBox!

 26. Het is ook een hele overstap, kijk wel eens op de Mac van mijn vader…ziet er zo anders uit! En toch hoor ik ook al die Mac gebruikers dat ze niet meer terug willen. Succes in elk geval! :)