Stofzuigramp in tha house

Ik zeg het maar gelijk: ik haat stofzuigen. En dat is eigenlijk nog het understatement van het jaar. Het maakt een vreselijke herrie, het duurt lang (zelfs al heb ik een klein ieniemienie-huisje) en ik stoot altijd van alles om als ik worstel met het te korte snoer en de losschietende slang.

Het komt misschien ook wel een beetje door het slechte materiaal. Slap excuus, dat gebruiken sporters ook altijd bij tegenvallende resultaten, maar bij mij is dat wel echt het geval. Ik heb namelijk, toen ik net op mezelf ging wonen, een eerste eigen stofzuiger aangeschaft. En aangezien ik slechts een studentenbudget ter beschikking had, moest ik op bepaalde aankopen bezuinigen. Tsja, ik kocht liever een mooie computer dan een dure stofzuiger, dat begrijp je.

Ik heb dus een klein flutding, van een cheaper dan cheap merk. Naast zijn hippe gezellige rode kleur, is het eigenlijk de miskoop van de eeuw, ondanks zijn lage prijs. Zo schiet bijvoorbeeld het snoer altijd weer terug, als ik hem eruit getrokken heb om de stekker in het stopcontact te steken. Hij blijft gewoon niet uitgerold! Daardoor staat het snoer altijd strakgespannen en kiepert mijn te lichte stofzuiger steeds om als ik hem door het huis heen sleur. Daarbij raakt de slang ook steeds los, waar ik (omdat ik tijdens het stofzuigen met mijn gedachten heel ergens anders ben) dan pas achterkom als ik de halve woonkamer al heb gehad! Goh, waarom zou dat stof en vuil toch blijven liggen?

Het wordt dus gewoon tijd voor een nieuwe zuiger, dat is duidelijk. Misschien krijg ik dan ooit meer plezier in dit vreselijke huishoudklusje! of naja, wordt het in ieder geval minder erg. Daarom vind ik het momenteel even jammer dat ik bij Vrouwonline werk, want dan mag je niet meedoen aan prijsvragen. Nah, meedoen kan altijd, maar winnen zal ik in ieder geval niet. ;)

Deze maand geven we namelijk een splinternieuwe, nog niet verkrijgbare, robotstofzuiger weg! Toen ik hoorde dat dat bestond, of in ieder geval binnenkort zal bestaan, klapperden mijn oren van ongeloof. Wat ideaal: een soort van Disney!s Wall-E (als je die nog niet kent: kijken die film!) die voor jou zuigt als je er niet bent, netjes om je meubels heen gaat, geen plekje overslaat en zelf terugkeert naar zijn basis om opgeladen te worden.

Ik vind dat ik zo!n ding verdien en mijn kersverse vriendje zal dat beamen. Een van de eerste keren dat hij bij mij bleef slapen en ik de volgende ochtend eerder de deur uit ging dan hij, kreeg ik na een tijdje namelijk een sms. ‘Misschien moet je eens onder je bed stofzuigen!’ OEPS! Bij het opmaken van mijn bed waren de stofvlokken hem om de oren gevlogen en hadden hem bijna een niesbui bezorgd. Lekkere indruk! Gelukkig heb ik andere kwaliteiten! ;)

Ook verschenen Cheap probalans op Vrouwonline.nl Cheap lady era review Maxalt price south africa

Share Button

LEES OOK:

17 reacties

 1. Ik vind stofzuigen ook echt verschrikkelijk, en ik ben er gewoon ook ontzettend slechts in. Ik doe ontzettend mn best om mn hele huis schoon te krijgen om vervolgens te dweilen en de stofvlokken me om mn oren vliegen.

 2. Ik wil een klein leger Roomba’s dat mijn huis schoonhoudt. Stofzuigen is kut.

 3. Check ook de Roomba robotstofzuigers van http://www.irobot.com/ die Dijkie ook aanhaalt en al een tijdje bestaan. Erg leuke apparaten!

  Leuke is ook dat je virtuele muren kunt opzetten met een klein apparaatje, zodat ie bijvoorbeeld niet de trap afstuitert.

 4. Nu moeten ze alleen nog een Roomba uitvinden die de kattenharen van m’n bankstel haalt…

 5. Zelf vind ik stofzuigen juist het minst vervelende huishoudelijke klusje. Maar, ik heb dan ook wel een fijne stofzuiger, dus dat scheelt… Hoewel ik die robot ook wel zou willen, superhandig!

 6. Stofzuigen, jep het hoort erbij. Maar met zo een uitvinding wordt dat klusje wel een heel erg makkelijk iets. Perfect voor jou dus ;)

 7. Oh ik ben ook zo niet into het huishouden, maar dan vind ik stofzuigen nog altijd minder erg dan strijken, dat sla ik het liefste helemaal over, vreselijk!

 8. Lang leve de poetsvrouw.

  Helaas heb ik er ook geen ;). Mn ouders hebben een Dyson; die werkt echt heerlijk! Licht, verliest veel minder zuigkracht en een lang snoer. Wel verrekte duur!

 9. Haha heel leuk geschreven Marieke! Stofzuigen is ook niet mijn meest favoriete bezigheid, maar strijken vind ik nog net een tikkeltje erger, haha. Ik moet zeggen dat ons mam een Dyson heeft – duur, maar dan heb je ook wat, want dat stofzuigt wel stukken fijner dan de stofzuiger in ons studentenhuis..

 10. Ik vind stofzuigen juist het leukste huishoudelijke klusje. Gewoon lekker hard muziek opzetten en dansend door de kamer gaan ;) Die robotstofzuiger lijkt me wel behoorlijk handig!

 11. Ik vind het geluid dat een stofzuiger maakt ook vreselijk. Daar zouden ze eens iets aan moeten doen… Maar ik denk dat het met een nieuw exemplaar al een stuk beter gaat!

 12. Same here, ik vind stofzuigen juist het leukste huishoudelijke klusje. Dweilen of de badkamer schrobben, dát vind ik juist verschrikkelijk. En daar hebben ze helaas nog altijd geen robot voor…. ;)

 13. Hahahaha, tja…. wiens hobby is ’t wel? Is ook geen favoriet van mij hoor. ;)
  En je kersverse vriendje zul je ook vast wel geïnformeerd hebben dat stofzuigen geen hobby van je is… haha, doe ik wel altijd..

  Liefs, Lon

 14. Wat zou dat heerlijk zijn, een Wall-E achtig geval wat mijn kamer zou schoonhouden :D

  Je moet hier ook niet onder kasten, banken en bedden kijken trouwens…