[VOL] Reinout Oerlemans brengt Hollywood naar Nederland

In een toepasselijke ijzige kou ging gisteravond de grootste Nederlandse film van het jaar, het heldenepos Nova Zembla Buy cheap hydrochlorothiazide , in premiA?re. Het leverde Oscarwaardige taferelen op.

Een kort lesje geschiedenis
In 1596 vaart ontdekkingsreiziger Willem Barentsz met zijn schip en een dappere bemanning richting het noorden, om een nieuwe route naar de rijke handelsgebieden in het oosten te zoeken. In eerste instantie boeken ze succes, wanneer zij de noordpunt van Nova Zembla weten te bereiken, maar al snel loopt het schip vast in het ijs. Er zit niets anders op dan op Nova Zembla te overwinteren. Van wrakhout wordt een onderkomen gemaakt, dat de geschiedenisboeken in gaat als Het Behouden Huys. Vele ontberingen, zoals een ijzige vrieskou en grote witte beren, volgen en het is maar de vraag of ze ooit weer in Amsterdam zullen terugkeren. Het jonge bemanningslid Gerrit de Veer maakt tijdens de reis een gedetailleerd verslag; de basis voor een prachtige nieuwe Nederlandse film.

Vele BN!ers gaven acte de presence tijdens de premiA?re. Bovendien was de pers massaal toegestroomd, waardoor de hysterie compleet was. Cast en crew genoten zichtbaar van alle aandacht die deze film nu al heeft gekregen.

Een glunderende Robert de Hoog
Hoofdrolspeler Robert de Hoog glundert als hij vertelt over het grote project dat hij heeft mogen doen. ‘Ik moet zeggen dat ik het heel erg spannend vind. Maar ik heb de film gezien en ik ben zo ontzettend trots.’ De acteur vindt de hysterie rondom de film en zijn premiA?re heel bijzonder. ‘Dat is echt de kracht van Reinout Oerlemans. Reinout heeft gewoon Hollywood naar Nederland gebracht met deze film. In 3D, met alles erop en eraan, met Doutzen, met alle effecten. Dit is gewoon Hollywood.’

Volgens Robert is het dan ook niet gek dat de regisseur een tikkeltje zenuwachtig is. ‘Hij ging wel verdacht vaak naar het toilet vandaag, haha. Natuurlijk is hij zenuwachtig over wat mensen ervan gaan vinden. Je maakt een film van zeven miljoen met zo veel spektakel en zo veel lef. Maar ik denk dat hij zich geen zorgen hoeft te maken.’ De aanwezigheid van prins Willem-Alexander en prinses Maxima maakte dat de avond een heuse Koninklijke premiA?re genoemd mocht worden. ‘We vertellen ook echt een verhaal uit de Nederlandse geschiedenis. Als daar dan de toekomstige koning en koningin bij zijn, dan is dat echt waanzinnig. Ik hoop ook echt dat ze het een leuke film vinden. Ik mag na afloop met ze borrelen, dus dan weet ik het!’ lacht hij.

Purchase lady era reviews Een trotse Reinout Oerlemans
Reinout Oerlemans is trots op het team waarmee hij Nova Zembla, de eerste Nederlandse 3D-film, heeft mogen maken. De reactie van zijn mensen, die de film tijdens de premiA?re voor het eerst zouden zien, is voor hem het belangrijkst. ‘Als zij straks naar me toe komen, me in de ogen kijken en zeggen: ‘Wauw, het is gelukt!, dan is de avond geslaagd.’ De massaal toegestroomde pers, de grote hoeveelheid prachtig uitgedoste BN!ers die de uitnodiging gretig hadden geaccepteerd en de hysterische sfeer kwamen voor de regisseur duidelijk op de tweede plaats. ‘Het is fantastisch en heerlijk, nadat ik maanden in een soort tunnel heb gezeten, om het op deze manier aan de wereld kenbaar te maken. Maar ik ben heel benieuwd wat de cast en crew uiteindelijk van de film gaan vinden.’

Zijn keuze voor de nog onervaren Doutzen Kroes heeft volgens Reinout goed uitgepakt. ‘Ik heb Doutzen natuurlijk laten zien in volle glorie en haar optimaal gebruikt. Het is een kleine, maar wel heel belangrijke rol. Ze heeft het heel goed gedaan.’

Een opvallend kalme Doutzen Kroes
‘Ik ben niet zenuwachtig, ik heb de film al gezien’, vertelt Doutzen, die voor de gelegenheid een prachtige zwarte jurk droeg, zelf glimlachend. ‘Ik heb wel heel erg veel zin in de reacties van mijn ouders, mijn zus en mijn man (dj Sunnery James, red.). Ik ben heel benieuwd wat zij ervan vinden.’ Het topmodel, voor wie How much trazodone overdose Nova Zembla haar acteerdebuut is, vindt het belangrijk dat haar dierbaren in de zaal zitten: ‘Natuurlijk ben ik benieuwd wat de media zullen zeggen, maar ik wil graag dat zij trots op me zijn. Zo ben ik altijd al met mijn werk bezig geweest. Als mijn naasten me goed vinden, ben ik heel gelukkig.’ Ondanks dat ze nog nooit eerder had geacteerd, voelt Doutzen weinig druk. ‘Dat ik niet een hele grote hoofdrol heb, neemt al wat druk weg. Ik heb ervan genoten en een heel voldaan gevoel, dat is voor mij eigenlijk al genoeg.’

Ook verschenen op Vrouwonline.nl

LEES OOK: