Marieke-loop

En zo heb ik me zomaar ingeschreven voor twee echte runs…

Afgelopen zomer heb ik vrij veel hardgelopen. Mijn doel toen was het afleggen van 5 km binnen het half uur. Uiteindelijk lukte dat ook, maar daarna begonnen mijn volleybaltrainingen en -wedstrijden weer. De hardloopschoenen verdwenen onderin de kast, want ik had er geen tijd meer voor.

De laatste tijd begon het toch weer te kriebelen. Op Twitter en Facebook zag ik mensen weer volop naar buiten gaan en enorme kilometers maken. Ook collega’s die in hun vrije tijd (lange!) rondjes rennen staken me aan met hun enthousiaste verhalen. Daarom heb ik vorige week voorzichtig weer eens tijd gemaakt en me op straat gewaagd. Helaas stortte ik compleet in na 3 km, ik kon echt niet meer. Toch voelde het ook weer lekker. Zo lekker, dat ik me heb voorgenomen wat runs te lopen dit jaar. Zo’n parcours dat je met een hele groep aflegt, ieder met een heus startnummer… Ik heb dat altijd al eens willen doen en dat moet bovendien als een mooie stok achter de deur werken, zo lijkt me.

Dus schreef ik me vandaag in voor de 5 km van de Jaarbeurs Utrecht Marathon op 2e paasdag. Vriendinnetjes Jantien en Pien doen met me mee, dus dat is nog hartstikke gezellig ook. Bovendien kunnen we elkaar dan goed motiveren. Vriendje loopt ‘m ook, maar die doet ‘even’ een halve marathon (21 km). Verschil moet er wezen, nietwaar?

Samen met mijn nichtje Sabine gaf ik me ook direct op voor de Marikenloop in Nijmegen, op 20 mei. Aangezien al mijn familie in Nijmegen woont en ik naar de legendarische Mariken van Nieumeghen vernoemd ben, moet ik deze loop een keer gedaan hebben! Wederom de 5 km trouwens, die 10 lijkt me nog een stapje te ver…

Maar: op 10 juni staat de Ladiesrun in Rotterdam gepland. Daarbij valt ook te kiezen tussen 5 en 10 km. Stiekem hoop ik dat ik dan zo ver ben (aangezien volleybal dan ook weer afgelopen is en ik vaker kan trainen) dat ik die langere afstand aan kan. De tijd zal het leren!

Om te beginnen mag het van mij eerst een stuk minder koud worden. Tijdens het rondje dat ik vandaag liep had ik het gevoel dat mijn longen en handen bevroren door de ijzige wind. Dat maakt het oefenen er niet makkelijker op.

Anyway: projectje ‘Run Miek, run!’ is weer begonnen!

LEES OOK:

12 reacties

  1. Wow dat is echt een uitdaging. Alleen, hardlopen (buiten?!) met dit weer? Ik ben echt een die-hard koukleum, dus mij zal je dat niet zien doen. Ik zit binnen wel op mijn home trainer haha.

    Wat cool trouwens dat je vernoemd bent naar die loop – echt doen dus!

  2. Yay voor hardlopen! Die 10km in juni gaat je echt lukken als je dat wil. En trainen met een doel voor ogen geeft inderdaad wat extra motivatie. Ik train nu voor een halve marathon en wil me daarna voor wat 10km lopen gaan inschrijven zodat ik niet inzak als ik mijn doel behaald heb. Succes met trainen!

  3. Leuk marieke en veel sucses met het hardlopen, als je een 5 km kan, dan kan je een 10, of zelfs een 21, of wie weet een 100km zoals ik zelf.