Pinnen mag

Vroeger had ik zo’n ouderwets houten prikbord, met kurk. Met een doosje gekleurde pinnetjes erbij. Hij hing vlakbij mijn bureau, zodat ik er makkelijk dingetjes op kon prikken die ik even of langer wilde bewaren. Bonnetjes, foto’s, plaatjes, artikelen, medailles, concert- en voetbalkaartjes, sleutelhangers… Elk klein rondslingerend troepje hing ik op. Een tegelijk heel opgeruimd én gezellig gezicht.

In dit tijdperk, waarin alles wordt gedigitaliseerd, kon ook het prikbord natuurlijk niet achterblijven. Daarom is er sinds een tijdje Pinterest, dat nu door steeds meer mensen wordt ontdekt. Hoewel ik erg veel en vaak online ben, loop ik qua dit soort trends altijd wat achter. Ik wil eerst weten of het geen bevlieging is, of het echt leuk is, of het nuttig is, of veel mensen het doen… Pas dan kom ik er achteraan. Bepaald geen early adaptor Buy micronase teaching , zoals dat zo mooi heet.

Als je een account hebt op Pinterest, kun je diverse prikborden aanmaken. Daarop prik je dan allerlei plaatjes van dingen die jij leuk vindt. Ook kun je andere mensen volgen en plaatjes van elkaar ‘re-pinnen’. Wat je er allemaal precies mee kan, is mij nog niet helemaal duidelijk. Hoewel bij elk plaatje keurig de originele bron behouden blijft en het fenomeen ‘copyright’ zo keurig gedekt is, doe ik daar verder niets mee. Zelden klik ik door naar de link achter het plaatje, voor mij blijft het slechts bij kijken. Maar ik lees online steeds meer artikelen over Pinterest als enorme verkeersbron naar je site, dus waarschijnlijk ligt dat gewoon aan mij.


Voor nu gebruik ik het in ieder geval voor maar één ding: vrolijk worden. Kreeg ik vroeger al een blij gevoel als ik naar mijn gezellige houten prikbord kreeg, heb ik datzelfde nu bij mijn digitale variant. Alle plaatjes zijn even mooi, cute, heerlijk en sexy. Als ik tijdens een werkdag even een dipje heb, pak ik mijn Animals-bord met een hoger dan hoog schattigheidsgehalte er even bij. Als ik honger heb, verlekker ik mezelf aan de prachtigste foto’s van eten en neem ik me weer eens voor zelf ook wat vaker de keuken in te duiken. En als ik even geen geld heb om te shoppen, prik ik gewoon de plaatjes van alle items die ik graag wil hebben op mijn Purchase celebrex no prescription Fashion-bord Cytotec without prescription . Zodat ik ze bij de hand heb als mijn salaris weer is gestort. Bovendien is het ook erg geschikt om weg te dromen bij plekjes op de wereld die je ooit nog eens zou willen zien.

Dat alles maakt Pinterest wel verraderlijk: voor je het weet zit je uren door te klikken naar andermans plaatjes en ze vast te pinnen op jouw boards. Tijdrovend én verslavend. Maar daardoor niet minder leuk!

Doe jij aan Pinterest? Let me know, dan ga ik je volgen!

LEES OOK:

10 reacties

  1. Is zoiets waar ik al een tijd geleden een account voor heb aangemaakt, maar waar ik me nog even in moet verdiepen. Ik zag in eerste instantie dat ik allemaal buitenlandse mensen volgde die ik helemaal niet volgde, dus ik snapte er niets van. Ik moest al die mensen weer ontvolgen… ik weet ook niet hoe dat kwam. Zodra ik tijd heb, ga ik het even uitzoeken want ik ben wel dol op prikborden. Ik heb trouwens ook Evernote op mijn iMac staan. Dat is eigenlijk een soort Pinterest, maar dan gewoon voor jezelf :)

  2. Ik ben nog niet zo ver. Het voelt niet als iets voor mij, ik ben niet zo’n verzamelaar en als ik iets wil onthouden qua websites dan gooi ik het in mijn bookmarks. Misschien dat ik ooit nog overstag ga.

  3. Ja, ik doe aan Pinterest. Heeft Laura me vorige zomer op gewezen, volgens mij. En ik vind het leuk! Maar ik gebruik het eigenlijk voornamelijk voor mezelf. Ik volg er weinig mensen en zie het meer als een handige online tool dan als sociaal medium. Maar vooruit. Ik neem een kijkje op je Pinterest site :)

    PS: mijn Pinterestprofiel staat hier: http://pinterest.com/lian_o/

  4. Ik ben al een half jaar “verslaafd” aan pinnen en inmiddels bijna beland bij 105 moodboards van kleuren tot leuke doe-dingen, voor interieurtips tot mooie foto’s. Ik vind het heerlijk tijdverdrijf (iedere dag ff een kwartiertje) en doe veel inspiratie op voor mijn Project Life Album, leuke dingen om te doen met mijn meiden of gewoon even wegdromen bij mooie dingen die ik nog zou willen doen of hebben. Ik denk dat je mij al volgt maar voor de zekerheid hier mijn pinterestboardjes : http://pinterest.com/SanVHM/

  5. Ik hoor er heel veel berichten over, maar eigenlijk heb ik het nog niet. Misschien dat ik het toch eens ga aanmaken, al houdt het me een beetje tegen omdat ik al zoveel prijs geef van mijn leven. Maar aan de andere kant is het wel een onwijs leuke manier van inspiratie en ideetjes op doen.. ^^

  6. Ik vind het erg leuk en een heel leuk tijdverdrijf maar dat mensen het benoemen als social media vind ik dan weer wat overdreven. ;)