[VIVA] Wegdromen bij Ik Vertrek

Sinds ik een iPad heb, ontdek ik allemaal tv-programma!s die anderen allang volgen. !s Avonds laat, vlak voor het slapen gaan, pak ik de tablet er regelmatig bij voor Uitzending Gemist als perfect slaapmutsje.

Hoe veel ik vroeger tv keek, zo weinig doe ik dat nu. Niet omdat ik dat niet wil, maar op de een of andere manier worden de programma!s die ik graag wil zien meestal uitgezonden op avonden dat ik niet kan, vanwege sport of afspraken met vriendinnen. Hoe lekker is het dan om !s avonds in bed nog even je verstand op nul te zetten bij Buy xenical cheapest Wie is de Mol?, Connected of Ik Vertrek?

Purchase lady era 100mg Ik Vertrek
Vooral dat laatste is heerlijk om vanonder het dekbed nog even te bekijken. Ik was al een spuit elf wat Wie is de Mol? betreft (en ja, ik zat wéér fout), maar Ik Vertrek is dus ook zo!n programma waarbij ik achter de feiten aan loop. Dat heb ik sowieso regelmatig bij trends of hypes, maar dat terzijde.

Nieuw leven
Vanuit mijn veilige, warme bed verbaas ik me keer op keer over die mensen die hun hele hebben en houwen, inclusief familie en vrienden, achterlaten om in het buitenland een nieuw leven te beginnen. Ik vraag me af hoe ze dat ten eerste kunnen betalen, maar ook hoe het kan dat ze (vaak) zo slecht voorbereid aan dit avontuur beginnen. Regelmatig komt het voor dat ze én de taal niet machtig zijn én te maken krijgen met onverwacht ingewikkelde regels en een totaal andere mentaliteit. En dus: tegenslag op tegenslag.

Bewonderenswaardig is wel dat ze het nooit opgeven. Die droom, die ze vaak al zo lang koesteren, moet en zal nagejaagd worden. Ze focussen zich enkel en alleen op wat zij zelf willen, waar zij zelf gelukkig van worden. Ik denk dat menig persoon daar stiekem jaloers op is.

Dromen mag
Ik soms wel hoor. Kijkend naar die over de grens worstelende Nederlanders, bedenk ik me vaak naar welk land ik eventueel zou willen verhuizen om een heel nieuw bestaan op te bouwen. Ik kom dan eigenlijk direct uit bij Italié. Wat een fantastisch land is dat.

Ik hou van het eten, de natuur, de taal, de mensen, het klimaat. Wat is er niet geweldig aan Italié? Ik ben er nu drie keer geweest, op verschillende plekken, en steeds beviel dat ongelofelijk goed. Ik ben echter geen horecamens, dus zal ik een andere manier moeten bedenken om aan geld te komen dan het runnen van een hotelletje of restaurantje. Maar ach, als ik eenmaal die Staatsloterij heb gewonnen, is dat alweer een zorg minder!

Voorlopig vertrek ik echter helemaal nergens naartoe. De wekker haalt me elke ochtend nog gewoon bruut uit mijn diepe slaap. Ik moet het doen met het vooruitzicht dat ik komende zomer één weekje naar de zon mag. Ik kan niet wachten!

Ook verschenen op Viva.nl Purchase geriforte prospect

2 Comments

  1. Olga 12 april 2012 at 14:23

    Ik vind met name het programma ‘Ik vertrek’ soms tenenkrommend. Ik kan er gewoon niet bij dat die mensen vaak in een godvergeten oord een zaak opzetten, de taal niet spreken, het gebied niet kennen, in de meest afgeragde huizen komen te wonen. Ik zou daar alleen maar depressief van worden! Knap wanneer je het wel kunt, maar ik denk dat het voor velen toch erg moeilijk is om die grote droom in werkelijkheid na te streven..

  2. Melissa 13 april 2012 at 18:23

    Ik heb zelf ook heel veel afleveringen gezien ja! En het klopt inderdaad dat ze zo onvoorbereid er heen gaan. Ook denken veel mensen dat de mentaliteit hetzelfde is in dat land als hier in Nederland. Meestal is dat totaal anders, want de klussers zijn uren, dagen of weken te laat.
    Ik heb wel respect voor deze mensen al zal ik zelf niet snel hetzelfde doen.