[VIVA] Mijn Titanic-liefde vergaat nooit

Cannabis seeds ottawa ontario

Zelf wordt Kate Winslet er kotsmisselijk van, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. De eerste tonen van My Heart Will Go On Cheap micronase tabs voeren mij direct terug naar die mooie goeie ouwe tijd, toen ik nog jong en onbezonnen was en smoorverliefd op Leonardo DiCaprio.

Regisseur James Cameron brak in 1997 met zijn hitfilm Titanic alle records en maakte wereldsterren van Leonardo en Kate. Wilden we niet allemaal Rose zijn, liggend in de armen van Jack in een prachtige oldtimer met beslagen ramen?

Melken maar
Het verbaast me niets dat Titanic tot de laatste druppel wordt uitgemolken. Elke filmliefhebber wil waarschijnlijk weten of Cameron er na vele pogingen van anderen wél in is geslaagd een normale film over te zetten naar spectaculair 3D. Bovendien denk ik dat er vrij veel mensen zoals ik zijn, die deze film als pure nostalgie beschouwen en toch weer de bios in duiken om dit avontuur te herbeleven.

Rozen verwelken
Schepen (de Titanic, ha!) vergaan
Maar mijn liefde voor Leo blijft altijd bestaan

Liefde voor Leo Phone tracker, Localizador gps movil.
Vijftien jaar geleden was ik 14 jaar. Ik had een vriendje dat sprekend op Leo leek, vond ik. Vanuit een bepaalde hoek gezien zeker! Met de hele klas zaten we in de bioscoop en jankten we de ogen uit onze kop vanwege deze mierzoete perfecte liefde die ook zo onmogelijk bleek. ‘I!ll never let go Jack!’ Ik hoor het Rose weer zeggen.

Na afloop van de film vielen mijn beste vriend en ik elkaar snikkend in de armen. Helemaal van slag waren we. Je begrijpt dat hij sindsdien mijn biosmaatje is voor al die vrouwenfilms die mijn huidige vriend niet met mij wil kijken. Toen ik hoorde dat Titanic vanaf deze week weer op het grote doek te zien is, strikte ik hem natuurlijk direct voor een nostalgisch avondje uit. Ik sla vast zakdoeken in.

Ouwe koeien
Titanic bleef mij nog lang achtervolgen. Een paar jaar geleden had ik een date met een oud-klasgenootje van de middelbare school. Hij beloofde me te verrassen met een zelf gekookt diner én mijn lievelingsfilm. Ik kon me niet herinneren dat ik hem ooit had verteld welke dat is, maar ik moest maar gewoon geduld hebben.

Met het bord op schoot wachtte ik vol spanning op wat komen ging, benieuwd of hij mij een beetje goed had ingeschat na al die jaren. Triomfantelijk haalde hij de dvd tevoorschijn en daar waren ze weer: Leo en Kate. ‘Dat was toch altijd je lievelingsfilm?’ Ik kon niet anders dan dat beamen en liet maar in het midden dat Titanic inmiddels voorbij is gestreefd door heel wat nieuwe pareltjes.

Deo-bus
Toch houden Titanic én Celine Dion altijd een plekje in mijn hart. Te vaak heb ik met een bus deodorant voor mijn spiegel gestaan en ‘Yoooooou!re heeeere, there!s noooooothing I fear! gekrijst, met bijbehorende gebalde vuist. De Titanic mag dan wel zijn vergaan, mijn liefde zal altijd blijven bestaan.

Ook verschenen op Viva.nl

6 Comments

 1. Sylvia 10 april 2012 at 16:31

  Toch lief dat dat oude klasgenootje nog wist dat je van die film hield, wat dat betreft letten mannen nooit zo op is mijn ervaring, of is dat te generaliserend? :P Ik ben er nog niet helemaal uit of ik hem in 3D wil zien, ik denk dat ik het toch liever houd bij de oude vertrouwde versie, sommige goede concepten moet je gewoon niet veranderen ;)

 2. Anouk 10 april 2012 at 17:42

  Heer-lijk. Dat is het enige wat ik erover zeggen kan. Donderdag of in het weekend gaat vriendlief mee naar de bios :)

 3. amethyst 10 april 2012 at 19:36

  Ik heb hem afgelopen weekend in de bios gezien. Hoewel het een mooie film blijft, vond ik het 3D effect erg tegen vallen. Had er meer van verwacht helaas!

 4. Marcella 11 april 2012 at 17:34

  Ik ga volgende week weer zwijmelen in de bios. Ben benieuwd!

 5. Willemvk 12 april 2012 at 21:04

  Hoewel ik de originele niet in de bios gezien heb, neig ik er nu wel naar om ‘m te gaan kijken.

 6. Lnnk 13 april 2012 at 19:29

  Mmm voor mij heeft 3d niet direct toegevoegde waarde, maar ik hou van de film! Pure jeugdsentiment :)