[VIVA] De strijd om dAi?? zomerhit van 2012

Elke zomer hoor je steevast: ‘Als het in Nederland lekker weer is, hoef je echt niet per se naar het buitenland.! Dat klopt, ook hier kun je prima vakantie vieren, maar dan moet het dus wel eerst lekker weer zijn. Helaas hebben we de afgelopen jaren geen echte zomers meer gehad in Nederland. Ja, hier en daar een dagje zon of als we mazzel hadden zelfs een week, maar daar hield het dan ook wel weer mee op. Noem me een pessimist, maar ik zie het voor dit jaar wederom somber in. Terwijl ik dit tik, komt het namelijk weer eens met bakken uit de hemel. Witte hagelstenen overspoelen de tuin.

Vleugje zomergevoel
Wat dan nog een klein beetje zorgt voor een vleugje zomergevoel, zijn de artiesten die elk jaar weer een gooi doen naar de ultieme zomerhit. Een echt goed zomerliedje bezorgt je een instant blij gevoel. Bovendien is zo!n nummer vaak onlosmakelijk verbonden met herinneringen aan die betreffende zomer, die bij de eerste tonen van het liedje direct weer boven komen borrelen. Zo staat Stromae!s Alors On Danse voor mij gelijk aan een zomer vol gezellige feesten en festivals met vrienden in 2010 en vind ik Plage van de Crystal Fighters kenmerkend voor 2011.

Cheap carbozyne Kanshebbers
Als je naar de top 40 kijkt, zijn er dit jaar wat mij betreft drie nummers in de race voor de titel Zomerhit 2012:
– Gusttavo Lima ! Balada
– Will and the People ! Lion in the Morning Sun
– Carly Rae Jepsen ! Call Me Maybe

Die eerste staat al weken op nummer 1 in de hitlijsten, dus zou die eigenlijk logischerwijs ook de winnaar moeten zijn. Die tweede gooit nog niet écht hoge ogen, maar hetéheeft zo!n ongelofelijk vrolijk deuntje. Zéker een grote kanshebber.

Internethit
Ik denk echter dat ik pleit voor nummer drie: Call Me Maybe. Als ik dat liedje op de radio hoor, krijg ik het met geen mogelijkheid meer uit m!n hoofd. Een van de belangrijkste voorwaarden van een zomerhit, vind ik. Dat ik hierin niet de enige ben, blijkt uit de vele parodieén die op YouTube te vinden zijn. ‘Here!s my laundry, so wash it maybe! of ‘Here!s my penis, so touch it maybe!.

De remakes van de videoclip door onder anderen Justin Bieber en Katy Perry zijn bovendienéhilarisch en ook de prachtige mannen van modemerk Abercrombie & Fitch (hellooooo!) gaan los op het nummer. Iemand heeft zelfs de moeite genomen om stukjes uit Obama!s speeches achter elkaar te plakken, zodat het lijkt of hij Call Me Maybe van begin tot eind heeft ingezongen.

Risico
Absoluut de moeite waard om allemaal eenséte bekijken, maar pas wel op: je zingt dat lied daarna gegarandeerd de hele dag door. Je loopt dus het risico dat je door de mensen in je omgeving iets naar je hoofd geslingerd krijgt, omdat vriendelijk vragen of je wil stoppen simpelweg niet zal helpen.

Ik wens jullie een heel fijne zomer toe. Dat de zon ons nog maar positief mag verrassen dit jaar!

Cheap himcocid himalaya Ook verschenen op Viva.nl Cannabis seeds uk seller

1 Comment

  1. Anouk 10 juli 2012 at 13:29

    Call Me Maybe. Leuk nummer :)