Rennen met 4500 meiden

Ik weet nog goed dat ik een tijdje geleden, vlak na mijn blessure, niet meer verder kwam dan 2 km. Kapot was ik na zo’n klein hardlooprondje. Ik snapte er niks van! Ik sloot me aan bij de Chicks Only Running Club en leerde daar mijn energie beter doseren. Gewoon wat langzamer lopen dus.

Met veel succes, want binnen mum van tijd liep ik weer 5 km en ging ik zelfs verder, tot ik vorige week maar liefst 8,29 km rende. Voor mij een enorm pr! Ik heb de smaak weer helemaal te pakken en kan niet wachten tot de dag aanbreekt dat ik voor het eerst de 10 km aantik.

Afgelopen zaterdag stond de Utregse Meidenloop op het programma. Na de 5 km van de Jaarbeurs Marathon in april had ik me vol goede moed ingeschreven voor de 10 km van de Meidenloop, maar die verdomde knie gooide roet in het eten. Gelukkig kon ik de afstand nog omzetten naar 5 km, want ik wilde die loop per se doen, hij leek me zo leuk!

En dat had ik goed ingeschat. Zo’n 4500 dames verzamelden zich zaterdag 30 juni bij de Domtoren, waar de 5 en 10 km tegelijk startten. Daardoor was het wat druk op het parcours, maar ik was expres een beetje vooraan gaan staan zodat ik de massa voor kon blijven. De route liep dwars door het centrum van Utrecht, over de grachten, en eindigde in park Lepelenburg. Mede door het mooie weer stonden langs de hele route mensen aan te moedigen en te klappen. Helemaal super.

Cheap dehumidifier cannabis Ashwagandha tea where to buy

De afstand leek me geen probleem, ik liep immers in trainingsrondjes al veel verder, maar ik wilde dan wel een goede tijd neerzetten. Johan en m’n ouders kwamen kijken en zouden me opwachten bij de finish, ik had hen gezegd dat ik ernaar streefde binnen het half uur te finishen. Toen ik hen na 28 minuten al vrolijk zwaaiend voorbij sprintte, moest ik van binnen erg lachen om hun verbaasde gezichten. De officiĆ©le nettotijd van mijn Meidenloop was 28.09 en daar was ik niet ontevreden over!

Conclusie: ik vind hardlopen nog steeds fantastisch. Stukje bij beetje mijn eigen grenzen verleggen qua afstand en straks ook weer qua snelheid. Zou ik op 30 september de 10 km van de Utrechtse Singelloop Call tracker, Spyware iphone. aankunnen? Ik ga het in ieder geval proberen!

7 Comments

 1. Sabine 04 juli 2012 at 20:29

  oh ik ben zo ontzettend jaloers!

 2. Naomi 04 juli 2012 at 21:16

  Ik wens je het allerbeste! : )

 3. Sanne 05 juli 2012 at 10:57

  Wat een mooie tijd, gefeliciteerd! Die 10km gaat je tijdens de singelloop makkelijk lukken als ik het zo lees!

 4. Lin 05 juli 2012 at 17:59

  Gaat je sowieso lukken! Weet zeker dat je binnen een maand die 10km loopt. Topperd!

 5. Jolien 06 juli 2012 at 09:57

  Echt heel goed van je! Ik kan niet anders dan een beetje jaloers zijn. Ik zou willen dat in het ”renvirus” te pakken had, maar ik heb er gewoon echt een hekel aan :(

 6. inge 08 juli 2012 at 10:17

  super!!! ^^ you go girl!

 7. Marcella 19 juli 2012 at 10:38

  Super, klinkt goed!