Macho nacho’s met guacamole

Ik had gisteren zin in een makkelijke, lekkere maaltijd. Echt zo’n vrijdagavond-het-weekend-is-begonnen-diner. Ik stelde vriendje voor om een nachoschotel te maken. Toen we tijdens onze vliegreis naar Florida een tussenstop in Washington maakten, aten we daar ook zo’n enorme bak met chips en héél veel extra’s. Die was echter wel erg vet, typisch Amerikaans, dus maakte ik een iets meer verantwoorde versie. Nog steeds niet super gezond, maar hee, af en toe mag dat!

Nachoschotel
(voor 2 personen)

1 zak nachochips original
300-350 gram kipfilet in stukjes
2 tomaten
1 bosuitje
1 rode paprika
half klein blikje mais
(of neem in plaats van alle losse groenten gewoon een zak Mexicaanse roerbakmix)
cajunkruiden
1 zakje strooikaas (evt. Slankie voor een meer light versie)

Hoe dan?!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten en het bosuitje in kleine stukjes en doe het in een kommetje. Gooi daar de maA?s bij en meng het even door elkaar. Bestrooi de kipblokjes royaal met de cajunkruiden en bak ze vervolgens samen met de in stukjes gesneden paprika in een koekenpan.

Vul vervolgens een ovenschaal met de helft van de chips, daar bovenop de helft van de kip met paprika en daar weer bovenop de helft van het groentemengsel en de helft van de kaas. Dan doe je dat nog een keer: chips, kip, groente en kaas. Zet de schaal in de oven en laat ‘m daarin staan tot de kaas helemaal gesmolten is.

Guacamole
Bij zo’n schotel hoort natuurlijk verse guacamole, die je op verschillende manieren kunt maken. Ik hou het simpel met twee geprakte avocado’s, een half sjalotje en half teentje knoflook, een kleine lepel crA?me fraiche (light), wat citroensap en peper en zout naar smaak. (Volgens diverse recepten kun je ook nog Spaanse peper, een tomaatje in heel kleine stukjes en/of koriander toevoegen, maar daar hou ik zelf niet zo van.)

Serveer de nacho’s niet alleen met de guacamole, maar ook met salsasaus en een groene salade voor de nodige vitamientjes. Enjoy!

Share Button

LEES OOK:

12 reacties

  1. Ik lees overal over nacho’s en guacamole maar ik kan me er nooit een smaak bij voorstellen. Misschien maar eens proberen dan!

  2. En hoe lang moet het in de oven zonder die kaas? Met kaas heb ik geen goede relatie.. Dus ik leef mijn leven zonder kaas…

    Ziet er wel lekker uit… dus ik wil het ook eens gaan maken..

  3. @ Riz: Niet lang hoor, die oven is alleen maar om de schotel een beetje op te warmen. De kip is immers al gaar gebakken!