Ik ben het kwijt

De eerste paar maanden van dit jaar was ik heel goed bezig. Ik at gezond, snoepte vrijwel niet en sportte drie keer per week; lang leve verplichte volleybaltrainingen en -wedstrijden. Ik ben op die manier vijf kilo afgevallen en uiteindelijk zelfs 6, omdat ik een bufferkilo wilde hebben voor wat speling. Ik voelde me goed: slank en fabulous. Ik shopte me helemaal suf, omdat alle kleding me opeens weer fantastisch stond. Portemonnee en bankrekening niet heel blij, maar Marieke wel. En daar ging het om.

Nu kan ik die mind set Order ponstel dosing niet meer terugvinden. Toen ik op mijn gewenste gewicht was, stond ik mezelf toe zo nu en dan weer wat lekkers te eten. Dat ‘zo nu en dan’ werd ‘in het weekend’ en nu betrap ik mezelf erop dat ik ook doordeweeks weer traktaties aanneem op mijn werk, een toetje eet na een groot bord avondeten en mee snaai met collega’s die ’s middags trek hebben in iets lekkers.

Kortom: ik laat het versloffen. Er zit weer twee kilo aan van de zes die ik kwijt was en daar baal ik van. Ik wil die knop weer omzetten, maar weet even niet hoe. Ik was niet blij met de cijfers die op de weegschaal verschenen van de week, maar het shockeffect was niet groot genoeg om vandaag de snoepjes weer af te slaan en te kiezen voor een appel.

Ik probeer het wel hoor, die motivatie terugvinden. Vooral Zestril price in pakistan op Pinterest zoek ik stoere quotes over gezond eten en sporten die ik tot mijn nieuwe motto’s bombardeer. Ik bekijk plaatjes van celebs wiens lichaam ik dolgraag zou willen hebben (Doutzen, Sylvie) en onbekende sportieve dames met een figuur waar je U tegen zegt.

Voordat iedereen over me heen valt: nee, ik ben niet dik, dat weet ik. Maar ik had net dat gewicht bereikt dat écht goed bij mij past en dat wil ik weer terug. De eerste stap ga ik vanavond in ieder geval zetten: ik ga gewoon het toetje dat vriendje ongetwijfeld voor ons heeft gekocht, afslaan. Tenminste, dat ga ik proberen.

Beeld: weheartit.com Order rogaine foam online

LEES OOK:

22 reacties

 1. 6 kilo eraf, 2 erbij – die ene bufferkilo is maar 1 kilootje ‘teveel’ toch? en ik zie je wel eens op foto’s en eh.. looking good hoor!
  maar het gaat er natuurlijk om hoe je je voelt. dus. succes! #komtgoed ^^

 2. Marieke, je kunt het! Laat het gevoel van falen los en ga gewoon NU je bent doen. Ieder moment dat jij een keus hebt en je kiest voor een gezonde optie, boek je winst. Er is niks verloren na één toetje, Pick yourself up and try again. :)

  Wat voor mij ook heel erg helpt: mensen om me heen die ook gezond bezig zijn. Of in ieder geval rekening met me houden. Mijn vriend heeft zijn streefgewicht inmiddels allang bereikt en trekt weer wat vaker een zak chips open of wil een ijsje halen. Zeg daar maar eens nee tegen… Hem erop wijzen dat ik nog wel wat kilo’s te gaan heb helpt. Hij houdt er nu meer rekening mee. :)

  En voor mij het allerbelangrijkste: mezelf belonen met iets anders dan eten. Dus gewoon lekker doorshoppen. :)

 3. Ik herken het helemaal. Ik zat ook in de mood van sporten en gezond eten en was daarmee ook afgevallen maar sinds twee weken gaat het helemaal mis. Op vakanie ben ik los gegaan, ik eet weer alles wat los en vast zit en qua zelfdiscipline gaat het ook mis want geen enkeltaartjes of snoepje op mn werk sla ik af. Heel vervelend :(

 4. Ik sluit me helemaal aan bij wat Nelleke zegt! Ik denk ook dat het slim is als Johan rekening met je houdt, in plaats van McFlurry White Magnum te halen.. ;)

 5. Het eten is dan het probleem ;-).
  Om 1 kg per maand kwijt te raken aan beweging zou je elke dag 3 a 4 uur stevig moeten wandelen en dat 7 dagen per week…Dat ga je niet redden, dus gewoon geen overdaad wat schaadt!…
  Komt goed, gewoon die weegschaal weg gooien en je bent van het probleem af, je zal zelf precies voelen wat goed voelt.

 6. Die McFlurry Magnum White trakteerde ik mezelf zondag op. Na drie happen zat ik vol. Schuldgevoel? Of maag gekrompen?

  Ik ga nu goed met lijnen, maar wat als ik op gewicht zit. Dan sta ik mezelf weer dingen toe. En als ik mezelf een koekje toesta, blijft het er dan 1? Volgens mij vind ik op gewicht komen ook makkelijker dan er op blijven…

 7. Wat bij mij overigens ook heel goed helpt is Foodzy, juist als ik mezelf weer af en toe “slechte” dingen toesta. Zo kan ik in ieder geval in de gaten houden of het niet de spuigaten uit loopt. Gisteren heb ik als toetje toch zonder schuldgevoel een ijsje met twee bolletjes gegeten omdat ik kon zien dat ik nog maar 74 bits (= 1480 kcal) op had.

 8. vervelend, succes er mee! Ik ben anderhalf jaar 12 kilo afgevallen, maar sinds ik op mezelf ben gaan wonen zaten ze er allemaal weer aan! :( Inmiddels ben ik er al weer 3 kwijt, maar ik baal er echt enorm van!

 9. Dat is zeker lastig, hoe krijg je het weer terug? Misschien kun je in plaats van een toetje een Yonanas ijsje maken? Ik heb sinds kort zo’n machine, bevroren fruit komt er uit als ijs, zonder toevoegingen! In elk geval succes.

 10. Ik hoop dat je de motivatie weer terug krijgt! Je hebt in ieder geval een doel, dus je hebt echt wel ergens de wil om het te bereiken :)

 11. Klinkt bekend. Ik ben het ook een beetje kwijt. Maar het is goed dat we het merken voordat alles er weer aan zit! Ik begin morgen weer 100% met low carb. We can do it!

 12. Herkenbaar! Ik was eerder ook al veel kwijt, maar dat s er toch weer langzaa, bij gekomen. En nu ik weer afviel en een flinke tijd gezond at, merk ik dat ik ook af en toe weer wat vaker iets lekkers neem. Af en toe mag, maar vaak is niet goed. Blijven opletten en zo gezond mogelijk blijven eten en sporten is de truc.