[VIVA] Spice Up My Life

Al weken gingen er geruchten. Zouden ze wel of zouden ze niet? Toen de bevestiging kwam, sprong ik een gat in de lucht. Er kwam een Spice Girls-reünie!

Ik was samen met mijn beste vriendinnetje Paulien groot fan. We verzamelden werkelijk alles van deze vijf meiden. We joegen ons zakgeld er doorheen aan tijdschriften, cd’s, videobanden, stickers, verzamelboeken, plaatjes, T-shirts en ander soort merchandise. We waren een makkelijke prooi voor de commerciële mannetjes achter deze popgroep.

Dansjes en playbackshows
In een opschrijfboekje dat we braaf om de beurt bijwerkten, zwijmelden we over onze heldinnen. Ik wilde Mel C zijn en Paulien was Victoria-fan. Thuis op onze kamers leerden we de dansjes uit ons hoofd en bij playbackshows op school wisten we dan andere meiden uit onze klas over te halen om de plekken van de overige drie dames in te nemen. Waarmee we menig prijs binnensleepten.

Voor het postkantoor
Toen ik net 15 jaar was, kwamen ze naar Nederland. Ik wist mijn moeder zover te krijgen dat ze met ons meeging, want we mochten niet alleen. Om 6.00 uur ’s ochtends bivakkeerden we voor het plaatselijke postkantoor om kaartjes te bemachtigen, een online ticketshop met bijbehorende versleten F5-knop op je computer was er toen nog niet, en op de dag zelf zaten we om 8.00 uur voor de Gelredome. Let wel: de show zou pas om 20.00 uur beginnen. Het was het wachten waard, want we stonden mooi vooraan! Terwijl mijn moeder met oordopjes in vanwege het harde geluid bij de EHBO op me wachtte, was ik gelukkiger dan ooit.

Nostalgische avond
In 2007, toen de groep allang uit elkaar was, deden ze een reüniewereldtournee. Je snapt, daar moesten wij bij zijn. Samen met Paulien reed ik helemaal naar Keulen, waar ze het voor ons dichtstbijzijnde concert gaven. Het was een fantastisch nostalgische avond, we waren weer even die twee ongelofelijke bakvissen van toen. Voor een vrouwenblad werd ik daar trouwens vorig jaar nog over geïnterviewd. Ik schaam me totaal niet voor mijn vroegere obsessie!

Kippenvel
Zondagavond zat ik dan ook vol spanning voor de buis voor de afsluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Ik moest en zou wakker blijven om mijn heldinnen van vroeger weer samen te zien. Toen het eenmaal zover was, ze uit typisch Londense taxi’s stapten en de eerste tonen van hun grootste hit Wannabe klonken, stond het kippenvel op mijn armen. Via WhatsApp hield ik contact met Paulien die al net zo hysterisch als ik voor de tv zat. Wat was het mooi! Wat zagen ze stuk voor stuk prachtig afgetraind uit! En wat vond ik Mel C nog steeds de beste, leukste, coolste, stoerste en tofste!

Het ging veel te snel, natuurlijk. Het liefst had ik gezien dat ze al hun hits nog eens ten gehore hadden gebracht. Ik heb genoten van deze editie van de Spelen, maar het optreden van mijn idolen was echt de kers op de taart. Het wordt tijd dat ik mijn bus deo weer eens tevoorschijn haal en de oude danspasjes van stal. Toch jammer dat ik die klassieke Nike Air Max-sneakers ooit heb weggegooid…

Ook verschenen op Viva.nl

Foto: Flickr/davidcjones