Sushi-gemis

Ik woon nu zo’n 2,5 week in Rotterdam en dat bevalt uitstekend. Het is geweldig om samen met Johan één plek te hebben die we allebei ons thuis noemen. Geen gesleep meer met tassen, geen geplan meer met agenda’s, niet meer van hot naar her rennen en vliegen om elkaar een paar uurtjes te kunnen zien. Wat we ook voor plannen hebben, samen of alleen, elke avond komen we in ieder geval allebei weer thuis. In ons huis. Heerlijk.

Er is echter één puntje waarop ik Utrecht ontzettend mis: de bezorgsushi. In mijn oude stad had ik een vast adresje waar ze me goed kenden: Cleocin solution generic Buy phenergan without script Sushi Wang. Ik deed altijd een vaste bestelling met daarbij de vraag of ze van een bepaalde sushi-roll de viseitjes af wilden halen, want die vind ik niet zo lekker. Als ik dat per ongeluk vergat, belden ze me voor de zekerheid: “U bent de opmerking over de eitjes vergeten! Die wilt u er toch altijd af?” Dat is pas service. Bovendien is de sushi verser dan vers. Dat ie niet heel goedkoop is, nam ik voor lief. Ik vond dat ik dat af en toe best verdiende.

Dat vind ik trouwens nog steeds. Dus als vriendje ’s avonds moet werken, wat regelmatig voorkomt, laat ik graag sushi bezorgen. Er is echter één probleempje: ik heb in mijn nieuwe woonplaats nog geen bezorg-Jap gevonden die ook maar in de buurt komt van Sushi Wang. Ik heb er nu twee geprobeerd en allebei de bestellingen gingen na twee stukjes geproefd te hebben linea recta de prullenbak in. En dat zegt wat, want ik heb echt geen enorme eisen. Ik verorber zelfs die voorverpakte fabrieksrommel van de AH To Go als het moet.

Ik ben dus een beetje wanhopig. Ik ben namelijk eigenlijk best wel verslaafd aan sushi, dat hadden trouwe lezers van met name mijn dagboeken vast al door. Ik word depri bij de gedachte dat goddelijke sushi momenteel niet slechts één telefoontje bij me vandaan is. En dus ben ik op zoek naar de gouden tip. (Oud-)Rotterdammers onder mijn lezers: is er een goede sushitent die ook bezorgt en zo ja, waar vind ik die?! HELP!

Lucky me kan ik me hier wél naar hartenlust uitleven met het What is the generic name for fosamax all you can eat-concept van mijn favoriete sushirestaurant. Sushi Qube heeft een vestiging in zowel Utrecht als Rotterdam, mijn twee lievelingssteden. Enige nadeel: daar moet ik de deur voor uit…

LEES OOK:

11 reacties

 1. Gelukkig is antwoord om de hoek ;-)

  Nagoya doet het bij ons altijd erg goed. Ook om gewoon een hap te gaan eten, met veel rust en discipline gemaakt. Soms duurt dat even en heel af en toe is de kwaliteit beduidend lager (zeker als het wat druk is) maar voor de rest… Goddelijke sushi!

 2. Volgens mij is dat nou net een van de twee die ik geprobeerd heb. :( Had een paar rolletjes besteld, maar ze waren zo groot! En dan niet door de heerlijke grote stukken vis, maar juist alleen maar rijst. Ik moest graven naar het stukkie zalm dat erin hoorde te zitten. :( Ik was helaas niet zo enthousiast…

 3. Hmmm, dan denk ik dat je echt een pechdag had, normaal is Nagoya super! Gebruiken voor California rolls wel veel rijst inderdaad maar er zit zoveel smaak aan!
  Wasabi is van dezelfde eigenaar, als Nagoya je niet zo bevalt kun je die ook beter maar laten :-)

  Verder heb ik geen idee eigenlijk, Sushi Qube is ook ons favo sushi-stek. Moshi Moshi vond ik verschrikkelijk en die leveren ook niet thuis….

  Lastig! Binnenkort gewoon alle sushitoko’s van Rotterdam proberen? Tegelijk? Kom ik wel helpen opeten ;-)

 4. Helaas kan ikj je hier niet mee helpen. Toem wij in Rotterdam woonde aten we geen sushi :( wij hebben hier maar 1 sushi bezorger en die is gelukkig enorm goed!!

 5. *noteert Sushi Qube en Sushi Wang in denkbeeldig adressenboekje*

  Sorry dat ik je niet kan helpen met je zoektocht in Rotterdam. Wel in Tilburg als je er ooit komt, haha. X

 6. Ik ken geen sushi tent die ook bezorgt, maar probeer zeker eens de Shabu Shabu in Rotterdam voor een diner. HEEEERLIJKE sushi daar!