Hoge hakken-kluns

Sinds ik mijn all time favoriete serie Sex and the City kijk, ben ik jaloers op dames die op fantastische hakken kunnen lopen. De Manolo Blahniks, Jimmy Choo!s en Louboutins: ik wil ze ook. Ooit.

In de loop der jaren heb ik het een paar keer geprobeerd. Met de veel goedkopere varianten, natuurlijk. In het ene paar verzwikte ik constant mijn toch best wel sterke enkels, van het andere paar kreeg ik binnen tien minuten blaren en weer een ander was zo strak dat ik mijn voeten er ternauwernood in gewurmd kreeg en ze binnen mum van tijd opzwollen tot zorgwekkend formaat. Je begrijpt: die schoenen zijn een stille en zeer stoffige dood gestorven, diep achterin mijn kledingkast.

Gelukkig zaten er ook aankopen bij waarmee het wél goed ging. Een simpel maar mooi paar zwarte pumps van Manfield bijvoorbeeld, van soepel leer. Niet te hoog, geen ‘harde randjes’ (de blarenveroorzakers) bij m’n hiel… Perfect! Ik moest even oefenen, maar inmiddels kan ik er goed op lopen. Als ik die aan heb, voel ik me gelijk een stuk zelfverzekerder. Mijn benen lijken centimeters langer en dus slanker, ik loop rechtop met m’n borst vooruit en voel me A?bervrouwelijk. Hetzelfde geldt voor een paar knalrode suA?de’achtige pumps van model Sylvia Geersen, dat ik ooit voor een prikkie op de kop tikte. Ze zitten vrij comfortabel, ondanks dat ze alweer een stukje hoger zijn dan mijn zwarte.

Na die twee succesverhalen maakte ik echter de denkfout dat ik nu wel een geoefende pumpdrager zou zijn. Ik bestelde online een paar te gekke hakken van SuperTrash. Toen ze bezorgd werden, kon ik niet wachten om ze aan te trekken…

Was dat even een teleurstelling. Ze waren veel te hoog voor mij. Deze pumps waren inderdaad net zo fabulous als ik gedacht had, maar niet aan mijn voeten. Ik heb geoefend tot ik een ons woog, vele rondjes gelopen door het huis, maar tevergeefs. Ik ging steeds bijna op mijn plaat. Met veel verdriet besefte ik dat ik pumptechnisch te optimistisch was geweest. Hakken als deze kan ik beter niet online kopen, die moet ik eerst passen.

En dus heb ik mijn neongele lakleren pareltjes noodgedwongen Hydrochlorothiazide purchase online op Marktplaats gezet. De advertentie is al hartstikke vaak bekeken, maar nog niemand heeft toegehapt. Zo jammer, want deze prachtige stappers verdienen echt een nieuwe eigenaar in plaats van de rest van hun leven te slijten in een donker hoekje van mijn kast. Is er iemand die hen een goed thuis wil bieden? Iemand? Dan kan ik weer op zoek naar nieuwe pumps. Lagere, dus. Remeron bipolar disorder Where to buy xenical in singapore

18 Comments

 1. Laura 26 augustus 2012 at 16:45

  Neem ze een keer mee naar het werk, dan kan ik ze live testen ;)

  Ik kan wel tegen hakken, ik kan er ook op lopen. Alleen niet lang. Naar het werk gaat het dus prima (alleen die gladde kantinevloer, hoe vrouwonvriendelijk!), maar een staan/of dansfeestje en ik ben na een uur op.

 2. Lara Steenvoorden 26 augustus 2012 at 16:48

  Helaas niet mijn maat, anders nam ik ze met liefde over!

 3. Lin 26 augustus 2012 at 17:04

  Aah die zijn tof! Die raak je vast wel kwijt.

 4. Anouk 26 augustus 2012 at 17:09

  Jammer! Helaas ben ik ook net zo’n kluns op hoge hakken… ;-)

 5. Benthe 26 augustus 2012 at 17:30

  Ik draag vrijwel altijd hakken en vind deze ook heel gaaf, helaas gaat mijn maatje 40 er nooit in passen.

 6. Sabine 26 augustus 2012 at 18:04

  ooh wij zijn echt familie, ben ook ongeschikt

 7. Bianca 26 augustus 2012 at 18:33

  Heel herkenbaar. Baal ook dat echt hoge hakken niet aan mij besteed zijn :-( Troost je maar met de gedachte dat op zulke hoge hakken lopen toch niet echt gezond is.. En als je sommige vrouwen ziet hoe stuntelig ze zich voortbewegen op enorme palen, dan kun je sowieso maar beter soepeltjes paraderen op een lagere variant ;-)

 8. simone 26 augustus 2012 at 19:32

  Ik heb zelf ook al zo vaak de fout gemaakt en schoenen online gekocht. Ze zitten niet goed, zijn te hoog, ze knellen, ze zijn te groot, ze zijn te klein. Ik koop schoenen echt alleen nog maar in een winkel waar ik ze kan passen. Waar ik een half maatje groter of kleiner kan proberen. En hoge hakken, blijven oefenen!

 9. Petra 26 augustus 2012 at 19:42

  Geel is niet zo mijn kleur, maar model is wel supergaaf. Helaas kan ook ik niet zo goed op zulke hoge hakken lopen… hoop dat je er iemand voor vindt, want idd zonde om achter in de kast te leggen.

 10. Dina 26 augustus 2012 at 19:53

  Jammer, maat 38 is voor mij te groot.

 11. HansDeZwans 26 augustus 2012 at 21:25

  Troost je, ik kan ook niet op hakken lopen.

 12. Marike 26 augustus 2012 at 21:59

  Oh wat balen, ik heb dat ook zo vaak! Kan totaal niet op pumps lopen, maar lage ‘dichte’ hakken gaan redelijk, hoewel ik het nooit langer dan een uur of 3 volhoud… ;) Toch blijf ik het proberen, hoewel ik de schoenen waar het echt niet op lukt nog kan slijten bij mijn zusjes.. ;)

  Succes met verkopen! Ik zal de link delen op Twitter!

 13. Indira 26 augustus 2012 at 22:19

  Jammer dat ze niet lekker zitten! Ze zien er wel heel gaaf uit!

 14. Lnnk 27 augustus 2012 at 09:56

  Herkenbaar, heel herkenbaar. Ik vind ze wel erg gaaf, maar daar heb je niet zoveel aan, want ik kan er niet op lopen ;-)

 15. elsbeth 27 augustus 2012 at 10:09

  Herkenbaar! Ik kan het ook niet. Ik heb wel hakken waarop ik prima kan lopen, maar het zijn inderdaad de harde randjes, te weinig ruimte bij de tenen of gewoon een te hoge dunne hak, waardoor zulke schoenen ook niet voor mij weggelegd zijn. Ik vind het supervrouwelijk en sexy maar ik vrees dat ik had moeten beginnen met oefenen op mijn twaalfde en dat ik gewoon tien jaar te laat met hakken begonnen ben :).

 16. Marcella 27 augustus 2012 at 10:43

  Ze zijn stoerrrr! Maar ook ik kan er niet op lopen. En daarnaast ben ik ook zonder hak al 1,79 meter. Ik hou het voornamelijk bij gympen en lage hakken.

 17. Josanne 27 augustus 2012 at 11:39

  Die zijn echt geweldig! Jammer van de maat, anders was je ze nu kwijt geweest!

 18. ioon 28 augustus 2012 at 16:36

  Ik ben ook niet zo’n held op hakken. Lage hakken, allemaal best maar het moet niet te hoog worden. Vind ik er ook raar uit zien, ik ben vrij fors en dan van die smalle hakjes. Dat vind ik raar. Beetje tekenfilmachtig.