Nu even niet

Ik heb besloten om komend seizoen even te stoppen met volleyballen. Erg jammer, aangezien ik het bij VV Utrecht in de 2e divisie prima naar mijn zin had. Dat gevoel was wederzijds, de trainer en mijn teamgenoten wilden mij graag behouden. Maar wonen in Rotterdam, werken in Amsterdam en dan ook nog volleyballen in Utrecht zou een beetje te veel van het goede worden. Eén van de redenen dat wij zijn gaan samenwonen, is dat we dan juist veel minder zouden hoeven reizen en plannen. Rust in mijn lijf en hoofd, daar was ik aan toe.

Natuurlijk zou ik een club in Rotterdam en omstreken kunnen zoeken, maar de meeste teams zijn inmiddels wel compleet. De trainingen zijn begonnen en eind deze maand start zelfs de competitie alweer. Ik zou dus het geluk moeten hebben dat er ergens in een team nog een plekje op de door mij gewenste positie (spelverdeler) en het gewenste niveau (2e of 3e divisie) vrij is en daar dan direct genoegen mee moeten nemen. Terwijl ik het prettiger zou vinden om eerst bij een aantal clubs mee te trainen, zodat ik kan kijken welke het beste bij mij past.

En dus doe ik het nu gewoon even een jaartje niet. Geen verplichte trainingen en wedstrijden in het weekend meer. Wat een vrijheid! Ook wel weer eens lekker. Ik ga natuurlijk proberen om veel te blijven hardlopen, want er moet wel gesport worden. Alleen kan ik nu mooi zelf bepalen wanneer mij dat het beste uitkomt.

Volgend jaar april/mei, als het seizoen weer afgelopen is, ga ik maar eens inventariseren wat er in en om Rotterdam allemaal te beleven is op volleybalgebied. En dan zie ik wel waar en op welk niveau ik mijn rentree in de volleybalwereld maak. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik het spelletje niet zal missen dit seizoen. Eens een volleyballer, altijd een volleyballer! Cheap antivert drug Where to get cheap arimidex Purchase lady era reviews

15 Comments

 1. Petra 04 september 2012 at 14:30

  Wat goed dat je deze keuze maakt, hoewel het ook moeilijk zal zijn. Ik hoop dat het je voor nu rust geeft. En inderdaad, straks gewoon weer rustig rondneuzen naar een nieuwe club in je nieuwe woonplaats.

 2. Anouk 04 september 2012 at 14:39

  Jammer, maar keuzes moeten gemaakt worden. Logisch!

 3. Indira 04 september 2012 at 14:47

  Het zou inderdaad wel een heel gedoe zijn om wekelijks zo veel te reizen… Lijkt me een slimme keuze hoor!

 4. Lin 04 september 2012 at 15:07

  Klinkt eigenlijk heel erg verstandig!

 5. Marieke 04 september 2012 at 15:09

  @ Lin: Goed hè? Tijd vrijmaken voor jezelf en ‘nee’ zeggen. :D

 6. Milou 04 september 2012 at 15:19

  Jammer! Maar ik ken het. Ben vorig jaar gestopt met hockey en niet meer begonnen. De vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik sport is me te dierbaar. En een vrij qeekend is een zege :) x

 7. Naomi 04 september 2012 at 17:20

  Klinkt als een goede keuze! En hardlopen vind je volgens mij ook heel fijn toch?

 8. Marcella 04 september 2012 at 18:29

  Slim, anders ook wel erg lange reistijd! En hardlopen kan je ook prima vaker per week doen.

 9. Willemvk 04 september 2012 at 20:15

  Hopelijk ga je het volleyballen niet te veel missen, maar de hoeveelheid reistijd zou belachelijk worden.

 10. Dina 04 september 2012 at 22:17

  Ik hoop dat je het volleyballen niet té veel gaat missen!

 11. Veronica 05 september 2012 at 11:55

  Die keuze heb ik ook ooit moeten maken met handbal en ik vond het zo moeilijk toen ik net gestopt was. Nu ik er alweer een tijdje uit ben mis ik het niet meer zo. Het feit dat het niet klikte met het team maakt het voor mij makkelijker om mijzelf eroverheen te zetten. Ik ben dan ook niet van plan om het weer te gaan doen, ik heb een nieuwe sport gevonden waar ik mijzelf in kan uitleven. Hopelijk vind je volgend jaar weer een team waar je jezelf thuis voelt!

 12. inge 05 september 2012 at 19:28

  mss kun je in dat jaar af en toe eens ergens kijken of meetrainen? beach volleybal hebben ze vast ook in rotjeknor, leuke seizoenssport ^^

 13. ioon 05 september 2012 at 21:17

  Het zou inderdaad wel idioot zijn om in Utrecht te volleyballen terwijl je in R’dam woont. Maar even rust zal vast goed zijn en ook fijn om te wennen aan je nieuwe stad en woonsituatie. :D

 14. annouska 06 september 2012 at 11:22

  Zo te horen is het voor nu een hele goeie oplossing. Eerst even tot rust komen en wennen aan samenwonen, Rotterdam en je nieuwe route naar werk. Volleybal loopt niet weg en je vind vast volgend jaar wel een hele leuke nieuwe team :D

 15. Suus 06 september 2012 at 14:38

  Het is altijd moeilijk om keuzes te maken, maar voor nu is het denk ik ook wel de juiste beslissing.