[VIVA] Bloedende vingers & maA?zenasausjes

Ik was even negen dagen heerlijk ontspannen op Zakynthos. En bij thuiskomst wachtten er twee heerlijke afleveringen Boer Zoekt Vrouw op mij!

Het was een schrale troost na een weekje zon, zee, strand en lekker eten op een Grieks eiland. Ik wilde nog helemaal niet naar huis, maar het feit dat ik vanaf de bank onder een warme deken nog twee uur BZV tegoed had, verzachtte de pijn enigszins.

Schoenmaker, blijf bij je leest
De logeerpartijen op de boerderijen van onze boeren zijn inmiddels in volle gang. Niet alleen leren zij elkaar steeds beter ‘kennen!, maar wij als kijkers hen ook. Zo kan ik helaas niet anders dan concluderen dat Henk me een tikkeltje tegenvalt. Was hij op het eerste oog nog die leuke, jonge, spontane kerel met een ondeugende lach en twinkelogen, wordt ie nu met elke uitzending suffer en saaier. Ik snak naar wat geflirt en grappen & grollen daar op die boerderij. Gedraag je naar je leeftijd!

Henk leerde zijn vrouwen echter wel een wijze les: bij het melken van een koe grijp je niet meteen naar de uiers, maar raak je eerst haar benen voorzichtig aan. Een vrouw pak je toch ook niet direct bij de borsten? Iets waar de homomannen van Willem duidelijk geen kaas van hebben gegeten. Zij gingen recht op hun doel af en kwamen tot de twijfelachtige conclusie dat uiers ‘best wel vies’ zijn. Gevalletje ‘schoenmaker, blijf bij je leest! wat mij betreft.

MaA?zenasausje
Bij Martin gaat alles nog steeds z!n gangetje. Hij heeft het naar zijn zin met zijn vrouwen, en zijn vrouwen met hem. Wat we wel over hem te weten kwamen, is dat hij zijn bloemkool het liefst met maA?zenasausje eet. Dus of de dames daar wel even rekening mee wilden houden? ‘Wij hebben thuis nog nooooit bloemkool gegeten!’ riep Swaen sarcastisch. Deze vrouwen hoef je echt niets te vertellen hoor.

Lesje galantie
Op de boerderij van Aad voelt Jeannet zich buitengesloten. Ze loopt rond met een gezicht alsof ze naar een strafkamp is gestuurd. Nadat ze zichzelf in haar vinger had gesneden op het land, moest ze helemaal alleen op zoek naar een pleister. Aad sneed daarmee zichzelf ook in de vingers, want Jeannet vond dat hij best even mee had kunnen lopen en gaf hem een lesje galantie: ‘Dat is attent Aad.’ De nieuwe regenpakken die hij speciaal voor de dames had aangeschaft, vielen ook al niet in de smaak: Ina trok ‘m bij het aantrekken al direct kapot en beschuldigde Aad er vervolgens van dat ie prutkwaliteit had gekocht.

Sneer
Bij Henrieke werd de situatie er niet gemakkelijker op. Bert, tot wie ze zich het meest aangetrokken voelt (hoe dan?), heeft twijfels en sprak die naar haar uit. Hij voelt zich wel thuis, maar niet op z!n gemak. ‘De hele entourage’ is niet aan hem besteed. Hij verscheen !s avonds zelfs niet aan tafel en ploegde in zijn eentje door op het erf, viel ook Henriekes moeder op. ‘Moet Bert niet eten?’ vroeg ze bezorgd. Het enige wat ze daarop te horen kreeg was een sneer van haar teleurgestelde dochter: ‘Nee ma.’

Ook Rick-Jan is not amused. In plaats van zijn eigen charmes in de strijd te gooien, klaagt hij alleen maar dat Barry te veel aandacht opeist. Maar goed, dat is misschien ook wat lastig als je zelf geen charmes hebt. Gelukkig is dat juist waar Henrieke op valt, want de altijd goedgemutste, spraakzame, lieve en zorgzame Barry werd door haar naar huis gestuurd. Misschien komen de andere twee vanaf nu wat meer tot hun recht? In het voorstukje van volgende week zagen we Bert in ieder geval al helemaal in zijn element: heldhaftig assisterend bij de bevalling van een koe. RJ, eat your heart out.

Claritin eye cost Ook verschenen op Viva.nl Antivert shipping Is it legal to buy cytotec online

1 Comment

  1. Yolande 05 oktober 2012 at 14:23

    Heel erg leuk geschreven! Ik kijk zelf geen BZV maar ik zou het bijna doen nadat het lezen van dit stukje!