Morning runs @ Zakynthos beach

Voor het eerst van mijn leven gingen ze de koffer in: mijn hardloopschoenen. Ik was vastbesloten om tijdens mijn vakantie mijn conditie enigszins bij te houden, aangezien er bij terugkomst in Nederland een Singelloop van 10 km op de planning stond. Bovendien had ik op diverse blogs inspirerende verhalen over en tips voor hardlopen in het buitenland gelezen, dus ik vond dat ik er nu ook maar eens aan moest geloven. Gelukkig loopt Cheap benfotiamine amazon Johan Skunk seeds #1 ook graag hard, dus konden we elkaar mooi motiveren. Ik koos voor mijn Nike Free’s, die lekker licht zijn en dus goed voor de (koffer)kilo’s.

Op de tweede dag trokken we voor het eerst onze hardloopschoenen aan, midden op de dag. Het was niet warm genoeg voor een zwembaddag, dus dachten we onze tijd nuttig te besteden door een rondje te gaan rennen. Foutje, bedankt. Het was dan misschien niet echt heet, benauwd helaas des te meer. Er zat heel weinig zuurstof in de lucht en ik moest op een stukje van 4 km maar liefst drie keer stoppen. Ik was aan het hyperventileren en werd zelfs misselijk. Geen succes.

De volgende ochtend waagden we een nieuwe poging. We zetten onze wekkers om 7.30 uur en stonden om 8.00 uur met kleine oogjes op het strand. Gingen we dit echt doen? Ja! Johan rende de andere kant op dan ik, want hij loopt veel harder en verder en dat blijkt voor mij demotiverend te werken. ;)

Wat bleek? Het was heerlijk! Ook op dit vroege tijdstip was het vrij benauwd, maar doordat de zon nog niet helemaal was opgekomen, viel het met de warmte nog mee. Het strand was vrijwel leeg, op hier en daar een mede-fanatiekeling na. Het uitzicht over zee met in de verte de felle zon was prachtig. Weer eens wat anders dan de grijze, drukke straten waar ik in Rotterdam altijd langs loop. Na 5 km hield ik het voor gezien, ik had echt geen lucht meer, maar ohhh wat was ik trots op mezelf. Ik snelde naar onze hotelkamer om me in m’n bikini te hijsen en dook het (onverwarmde en dus koude!) zwembad in. Dat gevoel is niet te beschrijven zo lekker!


Zo deden we dat daarna nog twee keer. Jawel, we hebben vier keer hardgelopen in een vakantie van negen dagen. Na het laatste loopje namen we niet eens meer de moeite om ons om te kleden en sprongen we gewoon met hardloopkleren en al het zwembad in, onder toeziend oog van een lachende Griekse badmeester.

Wat hebben we nu geleerd? Nou, dat rennen op vakantie hartstikke fijn is! Zolang je op het ‘harde’ zand loopt, vlak langs het water, is hardlopen op het strand niet veel zwaarder dan op asfalt. Bovendien mag je na die geweldige kickstart de rest van de dag ongegeneerd op een bedje aan het zwembad liggen en he-le-maal niets doen. En voel je je veel minder schuldig als je je elke dag tegoed doet aan witte wijntjes, ijsjes en goddelijke, maar superslechte toetjes.

De baantjes die we dagelijks trokken in zee en de lange strandwandelingen maakten het gevoel van voldoening helemaal compleet. Wat nou luie zonvakantie? Wij zijn hartstikke actief geweest! :) Cost of sinequan

LEES OOK:

11 reacties

  1. Heel erg stoer dat jullie 4 keer hebben gelopen! Ik heb mijn schoenen 1 keer meegenomen op vakantie en ze twee weken lang in mijn koffer laten zitten, haha!

  2. Ik heb op Fuerteventura ook heerlijk hard gelopen. Vooral vroeg op de ochtend als iedereen nog sliep. Helaas ben ik nu al 3 weken aan het kwakkelen en heb ik al heel lang niet meer hard gelopen. =/ Hopelijk vanaf volgende week weer.

  3. Wat gaaf! Ik heb echt respect voor je haha. Hoeveel ik ook van hardlopen houd, op mijn vakantie kan ik me er tot nu toe nog niet toe zetten! Maar het lijkt me heerlijk als ik dit zo lees :-)

  4. heerlijk en zo zie je de plek waar je bent ook nog eens op z’n moois! #zelfookaltijdteluiomvroegoptestaan hahaha ik hoop dat de singelloop door kan gaan voor je!

  5. Inspirerend! Ik heb een week lang niets gedaan. Of, nouja. Twee keer gesnorkeld, en dat was best intensief. Hardlopen vond ik met 37 graden niet zo’n strak plan. Nu ben ik heel erg aan het uitstellen om weer te gaan sporten, maar ik heb mezelf een introductieles yoga beloofd voor woensdag, dus dan zal ik er echt aan geloven.