Zalig Zakynthos

Nou, daar ben ik weer hoor! Sorry dat ik het niet officieel had gemeld hier, maar de grote hoeveelheid vakantiekriebels maakten mijn hoofd vlak voor vertrek een beetje troebel. Anyway, ik was dus even tien dagen op Zakynthos met mijn boo. Even lekker helemaal niets aan ons hoofd, behalve de vraag: hoe word ik zo egaal mogelijk bruin?

 

De vroege aankomst in Laganas viel behoorlijk tegen: het kwam met bakken uit de hemel. En dat bleef zo, die hele eerste dag. Het zwembad van het hotel, met daar omheen de ligbedjes en aangrenzend de zee, zag er verschrikkelijk treurig uit. ’s Avonds piepten we alleen even snel ons hotel uit voor een snelle hap in het eerste de beste restaurant, wat achteraf niet eens het label ‘restaurant’ zou mogen dragen. Wat een droevenis.

Gelukkig gaven de weersvoorspellingen voor de rest van de week reden tot grote vreugde. Zon, zon, zon! De meeste dagen hebben we dan ook niets anders gedaan dan (goed ingesmeerd!) aan het zwembad liggen, zwemmen in dat betreffende zwembad en in zee, veel lezen, af en toe omdraaien om niet te verbranden, even van het bedje af komen voor een light (of iets minder light) lunch, ijsjes eten, spelletjes spelen, cocktails drinken en dineren met lekker eten, koude witte wijn, mooie uitzichten en goede gesprekken.

Bij het spelen van die spelletjes werd m’n slecht-tegen-mijn-verlies-kunnen overigens weer eens bevestigd. Ik speel NOOIT MEER Yahtzee op de iPad. Dat computergestuurd dobbelen werkt gewoon niet. iPad had de pik op me, voortaan gooi ik mijn échte dobbelstenen weer zelf. *gromt*

Het stadje Laganas is vrij toeristisch en bleek zelfs half september nog te wemelen van de Engelse jongeren, maar Zakynthos heeft gelukkig ook voor ouderen (help…) genoeg te bieden. Zo huurden we een klein motorbootje en voeren we samen de zee op, ons heuse captain Jack Sparrows wanend. Ook regelden we een dag een auto, waarmee we het hele eiland rondcrossten. De meest prachtige uitzichten en idyllische baaitjes kwamen we tegen, terwijl we over kronkelige bergweggetjes door echt Griekse dorpjes reden. Super!

Het was alles bij elkaar de ultieme zonvakantie. Ik heb in negen dagen vier boeken verslonden, ben belachelijk bruin geworden, heb zelfs een paar keer hardgelopen over het strand (waarover later meer!) en favo eet- & drinktentjes ontdekt. Ik heb ongelofelijk veel geslapen en dan ook bereikt waar vakantie voor bedoeld is: rust in lijf en hoofd.

En nu zijn we weer terug in Nederland. Hoewel ik de warme zonnestralen op mijn huid vreselijk mis, is het ook wel weer fijn om lekker thuis te zijn. Thuis, waar we weer in één bed slapen en het wc-papier gewoon weer door de plee mogen spoelen.

19 Comments

 1. Pien 25 september 2012 at 13:51

  Wat een heerlijke blog! Jullie hebben het erg fijn gehad zo te lezen! Nu kan je je bezig houden met de vraag: ‘hoe blijf ik zo lang mogelijk bruin?’ :)

 2. CarpeDiem 25 september 2012 at 14:44

  Nou klinkt als een top vakantie!! Lekker hoor!

 3. Eva 25 september 2012 at 15:02

  Wat heerlijk zeg! Jullie zien er trouwens geweldig gelukkig uit, mooi om te zien :)

 4. inge 25 september 2012 at 15:12

  de heerlijkheid ^^ meeste plaatjes al voorbij zien komen en eh, vet jaloers was ik. want hier zo koud al!

 5. Jenny 25 september 2012 at 16:25

  Zakynthos is heerlijk! En zo mooi. En het Griekse eten is ook super. Die foto van de Griekse salade doet me watertanden! En heb je Stifado ook geprobeerd?

 6. Nuria 25 september 2012 at 16:47

  Wat een heerlijke vakantie! Ik wil ook nog eens een keer naar zakynthos, het schijnt dat je daar ook heel mooi kan snorkelen!!

 7. Ann 25 september 2012 at 18:45

  Zalige foto’s, klinkt als een fantastische vakantie!

 8. Dina 25 september 2012 at 18:46

  Wauw, heerlijke foto’s! Weer iets heel anders dan hoe het er hier in Nederland uit ziet momenteel.

 9. Marike 25 september 2012 at 19:09

  Welkom terug! En de verwarming kan gelijk aan… ;)

  Fijn dat je het zo lekker hebt gehad! :)

 10. Rinus 25 september 2012 at 19:57

  Wat een leven en heerlijk zeg…

 11. Saskia 25 september 2012 at 20:07

  Heerlijk!

 12. Marcella 25 september 2012 at 20:56

  Klinkt super! Geniet van je vrije week!

 13. Willemvk 25 september 2012 at 21:35

  Die kleur blauw in de foto’s blijft toch geweldig. Echt een vakantie kleur.

 14. Jolien 25 september 2012 at 22:47

  Klinkt als een heerlijk vakantie. Vakantie zoals vakantie hoort te zijn. Lekker weer, rust, lekker eten, rust en nog meer lekker weer! Mooie foto’s trouwens!!

 15. Leoni 26 september 2012 at 08:10

  Wauw, ziet er geweldig uit.

 16. Indira 26 september 2012 at 10:09

  WAUW! DIE FOTO’S! Oh my god. Ik had het er laatst met mijn vriend over dat ik daar wel op vakantie zou willen. Nou. Nu weet ik het zeker. Wauw.

 17. Suus 26 september 2012 at 15:48

  Wat heerlijk om al die vakantiefoto’s te zien!

 18. Annouska 26 september 2012 at 21:29

  Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad als ik het zo lees. Alleen dat toiletpapier? :P

 19. Petra 27 september 2012 at 18:49

  Welkom terug! Ik krijg echt een vakantiegevoel van je blogje en foto’s. En die laatste zin over het toiletpapier dat niet door de wc mocht… daar moet je nog even extra uitleg over geven hoor ;-)