Run (in the) Forrest, run!

Ik zei al eens eerder: ik ben een mooi weer-hardloper. Ik heb een hekel aan kou, wind en nattigheid. De afgelopen tijd had ik geluk, want de winter was tot nu toe vrij zacht. Hardlopen was ook voor mij (weer) leuk!

Dit weekend heeft de vrieskou echter z’n intrede weer gedaan. Maar aangezien ik train voor de 16 km in september, zit er niets anders op dan ook in deze weersomstandigheden mijn hardloopschoenen aan te trekken.

Lucky us gingen we zaterdagavond een nachtje naar de Veluwe, waar schoonzus en zwager een paar maanden in een huisje in het bos wonen. Dat maakte het voor mij al een stuk makkelijker, want wat is er heerlijker dan rennen door het bos? Niet veel! Johan, die normaal veel sneller loopt dan ik, wilde wel een keer samen met mij trainen.

Na een fijn avondje bij de open haard met veel hapjes en witte wijn, gingen we zondagochtend op pad. Goed ingepakt in een thermoshirt van Johan, mijn warme tight en handschoenen moest het gaan lukken. Toen ik over de drempel naar buiten stapte, dacht ik nog: ik ben gek. Het was -4 graden, mijn hemel wat koud. Maar Johan verzekerde me dat ik straks vanzelf warm zou worden en dat het heus lekker zou zijn. En dat bleek wel!

We hebben zo’n uurtje met z’n tweetjes door het bos gerend. Op mijn tempo, af en toe onderbroken door wat rek-, strek- en krachtoefeningen voor mijn bovenbenen en knieën. Het was écht ijskoud, maar ondertussen ook super fijn. Het bos zag er prachtig uit met de zon die door de bomen scheen. Wel even wat anders dan lopen in de grote stad!

Dus, de nodige meters zitten er weer op. De rest van de dag mogen we welverdiend in het warme huisje blijven. Toch jammer dat we vanavond weer naar huis moeten, dit voelt als vakantie!

LEES OOK:

22 reacties

  1. Lekker bezig, Marieke! Dit weer is echt ideaal om het hardlopen. Als je eenmaal bezig bent, krijg je het vanzelf warm en heb je toch die koude, frisse lucht die je hoofd koel houdt. Heerlijk.

  2. Lekker he? Ben gisteren ook gegaan hoor! Ja, het begin is even brrrr, maar binnen no time ben je warm en wat is het mooi met de blauwe lucht, zonnetje en natuur om je heen!

  3. Niet te koud weer is idd heerlijk om bij te lopen en al helemaal in het bos. Jammer dat ze in deze buurt de bomen nog uit moeten vinden…

  4. Lekker zeg! Ik vind met dit weer hardlopen het lekkerst. Zonnetje en net beneden nul. Jammer voor mij moest ik het hele weekend werken. Hopelijk is het volgende week ook nog dit weer. Xx

  5. Het ziet er in ieder geval wel uit als een mooie dag om te lopen. En het geeft altijd zo’n heerlijk gevoel als je weer thuis bent!

  6. Als ik een hardloper was geweest dan was ik vandaag gaan hardlopen. Het lijkt me echt het ideale weer ervoor. Maar helaas heb ik van mezelf geen hardloper weten te maken dus heb ik maar vanuit mijn warme huisje jaloers naar de hardlopers buiten zitten kijken. Goed van jullie hoor!

  7. Rennen in de kou is voor mij echt een drempel, maar ik weet dat als ik eenmaal bezig ben ik het heerlijk vind! Ik zweet van me zelf nogal snel, en dan is een koude buitenlucht heerlijk :)

  8. Het was inderdaad heerlijk (ook in de stad), ik hou er wel van, lekker koud. Boven de 20 graden is voor mij al te warm. Alles tussen 0 en 10 het lekkerst! In het Kralingse bos vanmiddag was het super druk met hardlopers. Altijd leuk om te zien. Goed bezig!

  9. Ik heb vanmiddag ook gelopen, maar helaas niet in zo’n prachtige omgeving als jij. Lopen in het bos lijkt me heerlijk! En een uur in die kou is heel netjes :-)

  10. Mooi is het daar! Wel respect dat je met die kou loopt hoor. Hier blijven de schoenen fijn in de kast tot het weer boven de 10 graden komt.