Altijd blijven dromen

Elke maand weer draaien Johan en ik onze duimen blauw. Zou het dan eindelijk zo zijn dat we miljonair worden? We (naja, eigenlijk Johan) hebben een abonnement op de Staatsloterij en Postcode Loterij en ikzelf koop af en toe een los staatslot erbij. Een gokje, je weet maar nooit. Je hebt immers net zo veel kans als ieder ander.

En stiekem maken we constant plannen. Wat zouden we doen met een paar miljoen? Geld maakt niet gelukkig, maar het zou het leven wel een stuk gemakkelijker en aangenamer maken. Heerlijk om daarover te fantaseren. Probleem is alleen dat je daardoor toch een heel klein beetje teleurgesteld bent als je voor de zoveelste keer bevestigd krijgt dat je het moet doen met slechts €7,50. Daar kun je helaas niet van op reis.

Want dat is wat we willen, mocht het ooit zover komen dat we zomaar een smak geld in onze schoot geworpen krijgen. De hele wereld rond, minstens een jaar wegblijven. Ons huis verkopen, voor een prikkie. En dan met een kleine tas richting Schiphol om voorlopig niet meer terug te keren.

En natuurlijk een extravagante bruiloft in het buitenland, met al onze lieve familie en vrienden. (Ja mam, dan zul je toch écht een keer je vliegangst moeten trotseren!) Bovendien wil ik dan een nieuwe auto, een leuke Mini Cooper of een Fiat 500. Gloednieuw met alles erop en eraan. En shoppen. Heel. Veel. Shoppen. Uiteraard gaat er ook een deel naar familie, beste vrienden en goede doelen.

En ja, ik zou stoppen met werken. Ik heb een zeer leuke baan, laat daar geen twijfel over bestaan, maar wat zou het lekker zijn als ik mijn bezigheden elke dag helemaal zelf zou mogen bepalen en me daarbij nooit meer zorgen zou hoeven maken om geld. Uiteraard zou ik blijven schrijven, maar niet meer fulltime op één vaste plek. Ik zou allerlei mooie locaties willen ontdekken en geweldige dingen willen zien, doen en ervaren. Vrijheid, blijheid. En daar dan over bloggen. Gewoon hier, op mijn eigen blogstek.

Want wat vind ik bloggen toch leuk! En wat zou ik er graag meer tijd en aandacht aan besteden. Maar goed, het lukt me naast mijn drukke baan, reistijd en volle agenda momenteel helaas niet om er dagelijks mee bezig te zijn. Wie weet komt dat nog, ooit. Altijd blijven dromen!

Wat zou jij doen met HEUL VEUL geld?

Beeld: pixagraphic

23 Comments

 1. Petra 10 januari 2013 at 16:24

  Met heul veul (of iets minder, maar nog steeds veel) zou er hier eindelijk financiële ruimte komen voor onze 2e kinderwens. Dan zouden we denk ik verhuizen naar een groter huis, niet meer dubben over die ene week kamperen per jaar, maar eindelijk het vliegtuig pakken om Nieuw Zeeland, Indonesië én Scandinavië te ontdekken. Nóg meer hobby’en (bloggen, scrappen, naaien), de tijd nemen om boeken te schrijven, manlief zou van zijn hobby (koken, BBQ-en) zijn beroep/bedrijf maken en ach…. :-) zo kunnen we nog wel even verder dromen. En ik vind het heerlijk hoor, dat dromen. Maar ik heb me ook voorgenomen om te kijken hoe we deze grote dromen op kleinere schaal zouden kunnen verwezenlijken. En op kortere termijn, want die hoofdprijs of jackpot… die kans is altijd zó klein (vooral als je niet altijd meedoet ;-))

 2. Vera 10 januari 2013 at 16:37

  Precies t zelfde. De hele wereld rond!

 3. Laura 10 januari 2013 at 16:40

  * De hypotheek grotendeels aflossen, niet helemaal, want dat is belastingtechnisch handig. Maar in elk geval weg met de druk van die maandlast.

  * De tuin verbouwen. Wat met een vijver voor koi en houten vlonders erg kostbaar is.

  * De droomauto van de man en een praktische auto erbij, die dan ook handig is met de toekomstige hond.

  * Veel reizen. Niet één lange reis, want na drie weken snak ik weer terug naar huis.

  * Qua werk freewheelen. Alleen de dingen doen ik leuk vind én waar ik goed in ben. En wanneer ik wil. Fotograferen, kleine bedrijven helpen met SEO & Social media en conversie, meer websites als Like & Love (it!) en ook de tijd hebben om dat echt groot te maken.

  Uh.. Hoeveel heb ik nog over?

 4. Shirley 10 januari 2013 at 16:40

  Haha, daar heb ik laatst over nagedacht. Ik weet het gewoon niet. Ik denk eerst hysterisch gaan shoppen. Een huis en auto kopen. Studieschuld afbetalen en op reis. Familie iets geven. En gewoon genieten van alles. Denk ik. Haha. Helaas is het hier nooit meer dan een tientje. Maar hé, dat is het begin van een miljoen, toch?

 5. Laura 10 januari 2013 at 17:13

  Overigens winnen wij enkel bioscoopkaartjes en ijs met de postcode loterij

 6. Mieke 10 januari 2013 at 21:38

  Oh heerlijk om te fantaseren over veel geld.
  Ik zou een klusbedrijf inhuren om in één keer alle laatste klussen in ons huis af te maken. Ook zou ik sommige ruimtes in ons huis restylen. En ik zou een mooi reisje boeken. Die Fiat 500 staat ook al heel lang op mijn wishlist. Dus als we dan echt heel veel geld hebben dan komt die er ook. En oké, mijn (schoon)familie krijgt ook nog wel een klein deel van ons fortuin. :)

 7. ChellesBlog 10 januari 2013 at 22:40

  Leuk artikel! We moeten zeker blijven dromen, want je weet maar nooit. Misschien winnen we op een dag toch die smak geld en kunnen we onze dromen werkelijkheid laten worden. X

 8. Olga 10 januari 2013 at 22:45

  Ik denk dat ik zou reizen en me op een toekomstig huisje zou oriënteren. En natuurlijk gewoon lekker mezelf blijven want zo ben ik wel het leukste ;)

 9. Nina 11 januari 2013 at 10:41

  Ik ga heerlijk een huis kopen en in laten richten precies zoals ik dat wil. Een mooie nieuwe auto. Goede doelen steunen, leuke dingen voor familie kopen, leuke dingen doen & iemand vinden die mijn scriptie schrijft. Zodat ik wel keurig mijn diploma behaal dit jaar. Haha! Oh, ik vergeet nog zoveel…

 10. Melanie 11 januari 2013 at 18:25

  – Een appartement kopen in Haarlem. Met uitzicht op het water.
  – Een auto kopen
  – Op wereldreis gaan
  – Een tweede huis in het buitenland
  – Mijn studieschuld aflossen
  – Geld aan mijn ouders, zusje en goede vrienden geven
  – Heel vaak uiteten en op vakantie gaan

  Tja, wat niet eigenlijk?:P

 11. Mylène 11 januari 2013 at 21:14

  Ik denk dat mijn leven er ongeveer hetzelfde uit zou zien als de jouwe. ;) Heel veel reizen, dat sowieso.

  En ik vind het leuk om je te volgen, dus ook al kun je niet dagelijks bloggen, met af en toe een blogje ben ik ook heel blij. ;)

 12. Veronica 11 januari 2013 at 21:35

  Jou verhaal klinkt een beetje zoals die van mij denk ik. Ik zou hem zelf geschreven kunnen hebben. Ik ben alleen niet lid van de staatsloterij of postcodeloterij omdat ik dat zonde vind van m’n geld. De kans op winnen is wel zo nihil.

 13. Pien 11 januari 2013 at 22:00

  Op vakantie, naar een zonnig eiland met Daan en Faas. Daarna trouwen (of misschien eerst trouwen en dan op vakantie, o, kan natuurlijk ook allebei ;)). Een nieuw huis kopen in Hillegersberg met een grote tuin.

  En natuurlijk iets doen met mijn grote passie koken; een eigen zaakje, tentje oid. :)

  Blijft leuk, fantaseren!

 14. Lindsay 12 januari 2013 at 16:55

  – een huis kopen
  – een weekendje weg met vrienden, lekker gek doen
  – en onze bruiloft tóch een tikkeltje extravaganter maken dan ‘ie wordt ;-)

  Ik vind het ook altijd leuk om na te denken over wat je zou doen, met een (of meer ;-)) miljoen, leuke post!

 15. Lenneke 12 januari 2013 at 18:08

  Een leuk huis kopen en een leuke auto. Maar eerst de wereld rond!

 16. inge 12 januari 2013 at 19:32

  ik koop nooit een lot, maar zelfs dan droom ik dat ik er ooit een krijg en dat daar dan de hoofdprijs op valt ^^ ik heb meer dan genoeg plannen voor de eerste 3 miljoen en de rest geef ik dan weg. ^^

 17. Sanne 12 januari 2013 at 20:21

  Als eerste mijn studieschuld afbetalen. Een nieuwe auto kopen en ook mijn moeder een nieuwe auto geven. Onze hypotheek afbetalen. Een nieuwe garderobe kopen. En verder zou ik het echt niet weten. Ik zou niet stoppen met werken, ik zou me dood vervelen en ik vind mijn baan veel te leuk.

 18. Marcella 12 januari 2013 at 22:30

  – Trouwen met een groot feest
  – Een grote reis door Australië en Nieuw Zeeland en Zuid Amerika
  – Een gloednieuwe auto
  – Een prachtig mooi huis kopen
  – En uiteraard hebben we voortaan een schoonmaakster ;-)

 19. Rinus 12 januari 2013 at 23:34

  Wat denk je Marieke, de hoofdprijs van de loterij is in Heemskerk gevallen en nog wel in mijn huis?.We hebben een levens-lot gewonnen, een lot om te blijven leven..Weet je hoeveel dat waard is?’, ik kan je vertellen dat dan zo’n simpele geld prijs dan helemaal niks waard is…Echt, je moet het eens mee maken, een levenslot winnen…Je weet meteen beter.
  Maar, ik en vrouwlief zijn super blij dat we vandaag precies 9 weken verder zijn met kunnen leven.

 20. Monique 13 januari 2013 at 00:14

  Inderdaad. Geld maakt dan wel niet gelukkig, het maakt de dingen hoe dan ook een stuk makkelijker! Manlief en ik fantaseren er ook op los als we een lot hebben. We stoppen met werken, maar of we ook gaan verhuizen vind ik een lastige. Ik ben namelijk echt heel blij met ons huis :-) Verder is reizen ook een wens, alleen zal ik voor de grote afstanden ook de confrontatie moeten aangaan met dat kleine beetje Vliegangst wat nog over is. Al kan ik daar dan wel een peperdure therapeut voor inhuren, haha!

 21. LNNK 13 januari 2013 at 13:59

  Oh heerlijk om daarover te fantaseren! Ik zou mijn huis aflossen, weer gaan reizen en een nieuwe auto voor mijn zusje kopen. Voor de rest moet ik er even over nadenken ;)

 22. Marike 13 januari 2013 at 21:54

  Mijn plannen zouden overeenkomen met de jouwe, hoewel een eigen huis voor mij en mijn vriend wel prioriteit numero uno heeft! :)

 23. ioon 20 januari 2013 at 17:50

  Hmm wij kunnen ook zo heerlijk dromen iedere maand. Wij zouden ook ons appartement voor een spotprijs verkopen.

  Ik heb mijn broertje beloofd een appartement voor hem te kopen als we echt veel winnen (maar hij moet dan wel symbolisch huur betalen ivm belasting giften en shizzle) en dan zouden we een mooie woning laten bouwen in het buitengebied met een gedeelte voor mijn ouders er bij.

  Dat is onze grote droom. We willen allebei blijven werken maar zonder de druk. Ik een eigen praktijkje en Stefan gewoon zijn huidige baan. Heerlijk dat dromen :D