Maling aan de moderegels

Van mijn collega Debbie mag ik ze eigenlijk niet dragen. In ieder geval niet in het openbaar. Zij krijgt, als moderedacteur van onze vrouwensites, zowat een beroerte als ik er weer eens mee aan kom zetten: UGG’s Sale lady era .

Ik weet dat het modetechnisch totaal onverantwoord is. Al jaren. Dat ze lomp zijn en alles behalve stijlvol. A-vrouwelijk ook vooral. Maar heb je het weer van de afgelopen twee weken gezien en gevoeld? Het is K-O-U-D!

Eén keer heb ik het geprobeerd, gewoon in mijn normale, stoere cowboy boots naar buiten. Net op dat moment kwam mijn tram niet opdagen en stond ik een half uur te blauwbekken in de kou. Als je me toen had gevraagd of ik überhaupt wel tenen had, had ik je het antwoord schuldig moeten blijven. Ik voelde ze simpelweg niet meer. Toen ik uiteindelijk toch de warme tram in stapte en mijn voeten daardoor enigszins ontdooiden, deden mijn tenen door die temperatuurverschillen zo’n pijn, dat ik zwoer de volgende dag toch weer voor mijn UGG’s te kiezen. Jammer dan fashionista’s, met jullie moderegels. Ik heb er even maling aan.

Eerlijk: met dit weer kan het me niet heel veel schelen hoe ik erbij loop. Als ik het maar warm heb. Mijn reistijd is sowieso al lang, heen én terug, maar met dit weer eigenlijk dagelijks nog langer vanwege een falende NS. Er is weinig vervelender dan uren onderweg te zijn en het dan ook nog vreselijk koud hebben.

En dus heb ik drie paar UGG’s. Ik weet nog dat ik in 2008 mijn eerste paar kocht, de blauwe gebreide versie. Zielsgelukkig was ik ermee. En dus vroeg ik het jaar erop aan een teamgenootje dat naar Australié afreisde of ze een paar half hoge zwarte voor me mee wilde nemen. Die bevielen zo goed, dat ik een paar maanden geleden nog mijn nieuwste paar aanschafte: de lage variant in het grijs.

Ik zeg het hardop en schrijf het hier out in the open: ik hou van mijn UGG’s. In deze ijzige kou zijn het gewoon mijn beste vrienden. Mocht de temperatuur de komende weken stijgen, klop ik wel weer bij de modekenners aan voor de laatste trends en neem ik hun advies met alle liefde aan. Sorry Deb!

Follow on Bloglovin Cannabis seeds ottawa ontario Pharmacy prices for celebrex

15 Comments

 1. Shirley 23 januari 2013 at 22:28

  Hihi, lekker doen! Ik heb dan wel een modeblog; morgen komt er een outfit online met Uggs. Lekker warm nu!

 2. Yolande Tump 23 januari 2013 at 22:56

  Lekker doen! Ik kwam vandaag ook thuis met bevroren tenen, had ik liever een paar Uggs aangehad in plaats van mijn laarzen. Dan had ik tenminste nog wat gevoel in mijn tenen gehad.

 3. Melanie 24 januari 2013 at 00:20

  Ik geef je groot gelijk! Ik ben ook fan van Uggs!

 4. Wendy 24 januari 2013 at 07:23

  Ik heb ze ook aan hoor! Schijt aan iedereen die kijkt, ik heb tenminste warme tenen :)

 5. Petra 24 januari 2013 at 08:58

  Groot gelijk! Warmte en comfort vóór alles in deze vrieskou! Laat het maar snel weer dooien. Kunnen we weer normale, leuke kleren aan :-)

 6. Marieke 24 januari 2013 at 09:53

  Zo herkenbaar! Ik heb ze zelf niet (meer), maar ik mis ze wel hoor! Oh ze zaten zo warm, wanneer ik nu buiten loop dan wens ik elke keer dat er UGG’s aan m’n voeten zouden zitten.

 7. Suzanne 24 januari 2013 at 10:34

  Ja ik vind UGG’s vreselijk, maar Ja ik draag ze met alle liefde! Als het zo koud is en er ligt zo veel sneeuw dan haal ik ze zonder twijfel uit de kast. Dan maar niet met de mode mee, maar warme voeten heb ik wel!

 8. inge 24 januari 2013 at 10:48

  ik heb al m’n hele leven mailing aan de moderegels en ik heb ook nog eens een paar nep-uggs, net zo warm, betere zool en ze waren in de aanbieding van 60 voor 10 euro! #wantgeenmalingaanbankrekening #ennietrijk ^^
  geniet van je lekker warme ugss. op mijn werk was ik afgelopen weken ook regelmatig de enige zonder bevroren tenen!

 9. Vera 24 januari 2013 at 11:18

  Ik heb echt de meest grote maling aan wat anderen wel of niet fashionable verantwoord vinden. Als je jezelf er maar lekker in voelt, toch?!

  Ik ben ook dol op mijn warme Uggs. Eén nadeel met alle sneeuw: ze zijn een beetje glad. Misschien moet ik ook maar een paar gaan aanschaffen dat wel een degelijk profiel heeft ;-).

 10. Willemvk 24 januari 2013 at 20:04

  Ook al zijn ze lelijk, warmte hoort het altijd te winnen van mooi.

 11. Nina 24 januari 2013 at 22:54

  Ze zijn ook heerlijk warm, mooi is iets anders, maar ach met -4 is niemands schoeisel meer mooi ;)

 12. Olga 25 januari 2013 at 03:07

  Ik heb ze vorig jaar kado gekregen OMDAT het zo koud was en ik iedere dag bevroren op college aankwam. Mode verantwoord of niet, als ik maar warme tenen heb..

 13. Dina 25 januari 2013 at 08:19

  Ze zijn ook lekker warm, maar mij niet gezien ;)

 14. Lindsay 25 januari 2013 at 16:24

  Ik heb ook 3 paar, schaam me niet! Soms wissel ik op kantoor voor pumps, maar meestal niet ;-)

 15. Marcella 29 januari 2013 at 13:05

  Ik heb geen Uggs, maar wel stoere grote laarzen met een grof profiel. Onmisbaar bij sneeuw en ijs!