[VOL] Nikkie Plessen: ‘Dit is helemaal mijn eigen risico’

Nikkie Plessen presenteerde haar nieuwe modecollectie en wij spraken haar voorafgaand aan de show exclusief backstage!

‘Daar heb je weer zo’n BN’er met een eigen kledinglijn.’ Het wordt over Nikkie Plessen ongetwijfeld gezegd. De presentatrice turned modeontwerpster ligt er echter niet wakker van. ‘Dat moeten die mensen lekker blijven zeggen.’

Eigen risico

Nikkie startte twee jaar geleden haar eigen modelabel NIKKIE. Gisteravond presenteerde ze in een bomvolle Harbour Club in Amsterdam haar nieuwe collectie, onder toeziend oog van familie en (bekende) vrienden. De blondine heeft er hard voor gewerkt. ‘We hebben nu 250 verkooppunten door heel Nederland en ik doe elk verkoopgesprek zelf, elk seizoen weer. Ik denk dat winkeliers kunnen beamen dat dit iets is wat ik echt wil, waar ik helemaal achter sta’, vertelt ze als we haar voorafgaand aan de show backstage spreken.

‘Het is niet zo dat ik mijn naam alleen maar ergens aan hang, het is 100 procent mijn eigen bedrijf. Er zit geen aandeelhouder in, het is helemaal mijn eigen risico als het compleet misgaat’, legt ze uit. ‘Kijk, 50 procent van de wereld vindt je leuk en 50 procent vindt je niet leuk. Dat is ook zo met kleding, dat hou je toch. Natuurlijk heb ik het liefst dat iedereen me helemaal te gek vindt en met me wegloopt, maar zo zit de wereld niet in elkaar.’

Nog geen poppetje tekenen
Nikkie besloot haar eigen kledinglijn te beginnen toen vrienden uit de modewereld haar erop wezen dat ze zo’n eigen stijl had die in hun winkels nog een beetje ontbrak. Aangezien ze zelf naar eigen zeggen nog geen poppetje kan tekenen, twijfelde ze in eerste instantie. ‘Toen zeiden ze: ‘Nou, dat hoeft ook helemaal niet. Daar heb je getalenteerde meiden voor die waanzinnig kunnen tekenen wat jij wil en dan komt het helemaal goed.’ Dus ging ik ervoor.’

Drie inspiratiebronnen
Die stijl is het best te omschrijven aan de hand van drie inspiratiebronnen, te weten Kate Moss, Blake Lively en Victoria Beckham. Deze dames spreken Nikkie erg aan. ‘Kate staat voor mij met stip op nummer 1, ze is sexy rock-‘n-roll. Er lijkt niet te veel over nagedacht, maar stiekem toch ook weer wel. Blake associeer ik vooral met de zomer, haar bohemian look met lange rokken en slippertjes vind ik heel erg leuk.’

‘Victoria’s stijl is heel geschikt voor zakenvrouwen’, gaat ze verder. ‘Ze is een bloedgeile vrouw, heel erg sexy, zonder dat ze veel laat zien. Bij haar geen diep decollet√© of veel bloot, het draait allemaal om vormen. Daardoor is ze toch heel imponerend als vrouw.’

Roze kaplaarzen
Dochtertje Jolie (2) heeft op modegebied ook al haar eigen willetje. ‘Die wil nu alleen maar roze, haha. Ze heeft een paar roze kaplaarzen van oma met scheuren en gaten erin, die ze overal onder aan wil. Maar ze krijgt niet altijd haar zin hoor! Af en toe zie ik in de winkels wel iets schattigs hangen dat heel goed bij iets van mij past, dat koop ik dan wel voor haar.’

Ook verschenen op Vrouwonline.nl