My first fashion show

Ik ben geen modemeisje. Ik moet trends altijd eerst heel lang bij anderen aanzien en pas als ze alweer bijna uit de mode gaan, durf ik het eindelijk aan. En dan nog steeds lang niet alles hoor. Mijn eigen stijl zou ik als zeer basic en vooral comfortabel beschrijven, met hier en daar een mini-uitschietertje als een strak jurkje, opvallend jasje of knalrode laarsjes. Niet héél spannend dus.

Mijn hippe collega Debbie is het tegenovergestelde. Als moderedacteur zit ze bovenop de trends en shows. Ze is bij de grootste Fashion Weeks aanwezig om verslag te doen en ziet er zelf ook altijd tip top verzorgd uit.

Onlangs had ze een uitnodiging gekregen voor de fashion show van Nikkie Plessen. Deze presentatrice turned modeontwerpster toonde dinsdag haar nieuwe collectie aan pers en publiek. Voor mij als showbizzredacteur was dit natuurlijk ook interessant, dus regelde Debbie dat we haar voorafgaand aan de show backstage even mochten spreken.

Nou, ik keek m’n ogen uit. Het gesprek met Nikkie was leuk hoor (lees m’n artikel allemaal HIER!), maar ik was vooral gefascineerd door wat er allemaal bij zo’n modeshow komt kijken. Ik had er nog nooit eentje bezocht, dus alles was voor mij nieuw. De hectiek achter de schermen: modellen die één voor één in de make-up moeten, oefenen met lopen op torenhoge hakken, de volgorde nog eens doornemen, het passen van de kleding, testen van licht en geluid… Het levert heel wat oververhitte en tikkeltje gestresste medewerkers op.

Tussen het publiek dat op de show was afgekomen, voelde ik me niet helemaal 100% thuis. Al die tot in de puntjes opgedofte dames en heren… hmmm, dan was ik toch echt maar degelijk. Ik droeg namelijk ook amper make-up en mijn haar gewoon los, terwijl de dames daar allemaal uren bij Leco in de stoel leken te hebben gezeten.

De show zelf ging eigenlijk heel snel voorbij. Ik heb het idee dat ik de helft heb gemist, we hadden namelijk niet de beste plekken helaas. Bovendien heb ik me verbaasd over hoe chagrijnig sommige modellen keken, maar dat hoort er geloof ik bij.

Ik vond het een hele ervaring! Omdat de locatie OV-technisch niet heel gunstig lag, was ik erg laat thuis, maar dit soort uitstapjes maken mijn baan wel écht leuk. De volgende Amsterdam Fashion Week wil ik zéker met Debbie mee!

Buy combivent inhaler without prescription Update: Wel een beetje jammer dat Nikkie nu beschuldigd wordt van plagiaat.. Cheap zestril generic .

Beeld: Laurent Claassen – Eyes for Mood Photography

Gsp tracker, Spy on iphone. Follow on Bloglovin

15 Comments

 1. Dollie Brouwer 08 februari 2013 at 10:01

  Leuk toch om dat n keer mee te maken. Hou vooral vast aan je eigen stijl!!! xxx

 2. Lin 08 februari 2013 at 10:10

  Hm Nikki kijkt zelf in ieder geval wel heel blij.

  1. Marieke 08 februari 2013 at 10:16

   Dat was ze toen, voorafgaand aan de show, ook nog heel erg! ;)

   1. Lindsay 08 februari 2013 at 11:39

    Denk dat ze nu wat minder blij is idd, volgens mij zijn er inmiddels al 5 shirts aangeklaagd mbt plagiaat toch? Maar leuk om je verslag te lezen, zou me precies hetzelfde voelen daar! :-)

 3. Eva 08 februari 2013 at 10:29

  Die laatste foto is erg mooi. Ben geen Nikki Plessen fan maar daar straalt zoveel blijheid uit, prachtig :)
  Mooi ook dat je het zo naar je zin hebt gehad. Ik zou willen dat ik veel met mode heb, maar het is echt totaal niet zo. Ach ja :)

 4. Anne 08 februari 2013 at 10:54

  Leuk stuk! Ik vind jouw schrijfstijl heel fijn om te lezen. Het lijkt mij ook tof om eens zo’n show bij te wonen, en dan vooral om alle hectiek te beleven en te zien wat er allemaal bij komt kijken. En de chagrijnig kijkende modellen, dat heb ik ook nooit helemaal begrepen… Of waar mensen de tijd vandaan halen om zich zo op en top op te doffen?

 5. Wendy 08 februari 2013 at 11:57

  Jouw opmerking over je niet helemaal bij het publiek thuisvoelen herken ik wel – ik heb twee keer de Elegance Awards verslagen voor mijn beautyblog dat ik toen had, en damn. Ik stond daar met mijn spijkerbroek en zijden topje (uitspatting voor mij haha) tussen al die cocktailjurken, perfecte haren en lagen makeup. Wat voelde ik me klein die eerste keer!

  Gelukkig was ik er daarna wel vrij snel aan gewend, maar ik snap echt heel goed wat je bedoelt.

  Leuk artikel en mooie foto’s!

 6. Suzanne 08 februari 2013 at 12:54

  Wel ontzettend gaaf dat je er bij mocht zijn! Echt te gek! Ja wel jammer inderdaad. Ben benieuwd wat er uitkomt.

 7. Suzanne 08 februari 2013 at 20:14

  leuk om te lezen! ik herken wel het één en ander ;)

 8. Anne-Lieke 08 februari 2013 at 22:05

  Wat super! Mag ik de volgende keer ook mee?! ;)

 9. Jolien 09 februari 2013 at 09:54

  Haha leuk stuk! Ja die hectiek achter de schermen.. dat is me wat inderdaad! Ik heb in een ver verleden shows gelopen en vond de hectiek altijd fantastisch, gaf echt een kick ;)

  Jammer van dat plagiaat inderdaad :s

 10. Lenneke 09 februari 2013 at 12:55

  Tof dat je erbij was! Ben heel benieuwd hoe het afloopt met de beschuldiging van plagiaat…

 11. inge 09 februari 2013 at 18:16

  hahaha ik wou ’t al zeggen, maar toen stond het alsnog onderaan je logje, maar ten eerste had ze dus helemaal niks zelf bedacht al, hadden anderen voor d’r gedaan en toen bleek dat die anderen dus ook niks bedacht hadden hahaha ik kan er wel mee lachen ^^ gekke bn’ers.

 12. annouska 09 februari 2013 at 23:14

  Ondanks al het gedoe wel vet om mee te maken. :D

 13. Indira 22 februari 2013 at 17:40

  Leuk dat je daar heen kon! Lijkt me echt leuk om een keer mee te maken.