Vliegen op nieuwe Nikies

Toen ik net begon met hardlopen, deed ik dat in mijn volleybalbroekje en een loszittend T-shirt. Ik trok mijn oude zaalschoenen uit de kast en liep er mijn eerste rondje op. Creperend van de pijn in mijn schenen kwam ik thuis.

Ik kwam er dus al snel achter dat je om lekker en vooral blessurevrij te kunnen rennen goede hardloopschoenen nodig hebt. Ik toog direct naar speciaalzaak Run2Day, waar mijn loopje werd gefilmd en aan de hand daarvan werd gekeken welke schoenen het best bij mijn voeten pasten. Mijn eerste Nikies waren een feit: wat liep ik daar heerlijk op. Het was echt een wereld van verschil.

Bovendien kocht ik kort daarna mijn eerste tight (lange, leggingachtige broek) en een mooi bijpassend shirtje. Als ik in die complete outfit rondrende, voelde ik me ontzettend sterk en professioneel. Ook al kon ik het nog geen 3 km achter elkaar volhouden.

Ik ontdekte dat er ontzettend veel mooie en goede hardloopkleding te koop is. Ik kwijlde bij de nieuwste collecties en raakte geA?nteresseerd in nieuwe schoenen met nieuwe technologieén die werden uitgebracht. Nog steeds vind ik sportkleding kopen eigenlijk leuker dan ‘gewoon’ shoppen. Als je er tijdens het lopen stijlvol uitziet, draagt dat écht bij aan je prestaties.

Nike3 Nike Best cannabis seeds bank Effexor price canada
(Klik op een afbeelding voor een grotere versie.)

Ik kwam op de perslijst van Nike Running te staan en kreeg daardoor de kans om een aantal gave presentaties met bijbehorende Write my essay runs bij te wonen. Gisteren was het weer zover: de Nike Flyknit Lunar1+ werd gepresenteerd. Op het Westergasterrein in Amsterdam heeft Nike een grote bolvormige tent opgezet waar hardlopers de (techniek achter de) nieuwste schoen kunnen bekijken en uitproberen: The Flyknit Experience.

De Flyknit heeft een perfecte pasvorm, doordat het materiaal zich tijdens het lopen aanpast aan de voet. De bovenkant van de schoen is gemaakt uit één stuk, waardoor ie amper naden heeft. Bovendien is ie super licht en niet onbelangrijk: beschikbaar in heel veel hippe kleurtjes!

Je snapt: die moest ik proberen. Met een klein groepje renden we door een ijskoud en besneeuwd Westerpark. Het was een rondje van slechts 2,4 km, maar mijn oordeel over de Flyknits was al meteen positief. Wat liepen ze lekker!

Na afloop had ik het grote geluk dat ik het paar (knalroze!) schoenen mocht houden. Bij De Bakkerswinkel kletste ik met hardloopfanaten Annemerel en Claartje, die ook gezellig bij het event aanwezig waren, nog even na. Daar werd mijn koorts alleen nog maar meer aangewakkerd. Annemerel vindt dat ik me niet alleen moet richten op de Dam tot Damloop in september, maar gewoon voor de halve marathon van Amsterdam moet gaan eind dit jaar… Volgens haar kan ik dat best.

Nou, ehh! dat weet ik nog zo net niet. Het lopen gaat goed, ik loop inmiddels weer 5 km achter elkaar. Maar om die afstand flink te kunnen opschroeven, zal het toch echt eerst lente moeten worden. Weg met de kou en sneeuw!

Follow on Bloglovin

12 Comments

 1. Annemerel 10 februari 2013 at 13:30

  Chick, als je ECHT zou willen zou je in oktober de hele marathon kunnen lopen ;-) (maar dan zou ik nu wel ieder sociaal contact en andere hobby opzeggen overigens, hahaha)

 2. Noelle 10 februari 2013 at 16:34

  Echt respect voor hardlopers! Een maand ofzo geleden zijn mijn vriend en ik ook begonnen met joggen. Na 3x hield ik het voor gezien vanwege de sneeuw en kou, mijn vriend rent inmiddels 10km aan een stuk. Ik wil wel weer beginnen en trainen voor 5 (ik krijg amper 3km in de benen) maar daarvoor moet het echt een graad of 10 zijn.

 3. Mieke 10 februari 2013 at 18:11

  Wat zijn ze gaaf, die nieuwe Nikies. Word er erg hebberig van!

 4. Nanda 10 februari 2013 at 18:57

  Wauw prachtige schoenen! Weet jij toevallig of ze ook corrigeren? Want ik loop iets naar binnen dus heb schoenen nodig die dat recht trekken zeg maar :)

 5. Lin 10 februari 2013 at 19:33

  Zullen we van de week gelijk een hardloopdate inplannen? Ik kan ook niet wachten tot het lente is!

 6. Olga 10 februari 2013 at 21:40

  Ik zou alleen omwille van de kleding gaan sporten haha ;)

 7. Monique 10 februari 2013 at 22:48

  Hele gave schoenen. Ik loop nu op Adidas Supernova’s maar ben ook erg benieuwd naar deze schoenen van Nike! Heel veel plezier en succes met lopen :-)

 8. Xaviera 11 februari 2013 at 19:33

  Jeetje ook al zo een leuke layout! Gave Nikes ook trouwens. Zo lekker om te sporten maar nog beter in een gave outfit! Succes met hardlopen!

 9. Lindsay 12 februari 2013 at 16:59

  Wauw, wat een toffe kicks! Ik loop nog op gympies die het best doen, maar als ik de 5km. probleemloos kan lopen ga ik mezelf belonen met zo’n felroze paar én een leuke outift. Loop nu inderdaad in een oversized sweater en joggingbroek – charming ;-) Donderdag voorzichtig weer beginnen sinds mijn 3 weken-stop door mijn arm in het gips. Heb er zin in! Zo verslavend :-)
  (PS: wat een mooie benen heb jij Marieke, zie je supergoed in die broek, wauw!)

 10. Nina 12 februari 2013 at 17:12

  Ik heb ook alle kleding voor de winter, helaas ben ik ook alleen maar binnen en weiger ik naar buiten te gaan. Deze schoenen zijn wel echt beauties!

 11. Lenneke 12 februari 2013 at 19:54

  Zulke schoenen zijn de reden dat ik ben begonnen met hardlopen, hahaha.

 12. ChellesBlog 12 februari 2013 at 23:52

  Wat een leuke blog heb je! Ik ben net begonnen met hardlopen en heb al moeite met 30 seconde achter elkaar rennen, maar ik bouw het langzaam op. Een week geleden kon ik die 30 seconde nog niet eens rennen, dus mijn conditie is al een stukje beter. Ik ben helemaal verliefd op deze nieuwe Nikies. Wanneer ik eindelijk eens 2,5 km aan een stuk door kan rennen, wil ik mezelf graag verwennen met dit paar Nikies. Laten we hopen dat het lukt. X