[VOL] Jan Kooijman: ai???Ik ben geen Brad Pitt of Barry Atsmaai??i??

Vrouwonline sprak Jan Kooijman over zijn bloeiende carriA?re en ambities.

Presenteren, acteren, jureren; Jan Kooijman draait tegenwoordig nergens meer zijn hand voor om. Het gaat de duizendpoot momenteel voor de wind. ‘Ik heb het geluk dat er allemaal projecten op mijn pad komen die lukken en goed gaan. Dat is fantastisch, ik voel me enorm bevoorrecht dat ik me op allerlei gebieden kan blijven ontwikkelen. Het einddoel is nog niet in zicht en dat is heerlijk’, aldus de voormalige danser.

Jan is een planner en denkt daardoor goed na over alles wat hij doet. ‘Ik probeer wel goed te kijken of dingen bij mij passen en als dat niet zo is, stel ik me voor waarom iets dan toch erg leuk zou kunnen zijn.’ Dat geldt bijvoorbeeld voor het nieuwe RTL5-programma Cheat On Me Neurontin 300 mg street price , dat Jan helemaal in zijn eentje gaat doen. ‘Mijn eerste echte eigen programma is iets wat mensen in eerste instantie misschien niet van mij verwachten. Dat vond ik dus juist heel leuk en spannend. Ik voel me gesteund door RTL om daarvoor te durven kiezen.’

Tegenslagen
Natuurlijk heeft Jan ook dalen gekend in zijn carriA?re. Hij kiest er alleen bewust voor om daar niet te lang bij stil te staan. ‘Ik ga ook niet zeggen welke tegenslagen dat waren. Net als dat ik niet benoem welke projecten ik niet aanpak. Dat vind ik gewoon niet chique, niet aardig ook tegenover de mensen die dat later wél zijn gaan doen’, vertelt hij.

‘Ik werk al sinds m!n achttiende, op een vrij behoorlijk niveau ook qua dans. Joh, als je eens wist hoe graag ik bij het Scapino Ballet bepaalde rollen wilde en hoe vaak ik die niet heb gekregen… Vaker niet dan wel. Je loopt altijd tegen teleurstellingen aan en dan gaat het erom hoe je je weer focust om aan nieuwe projecten te beginnen. Je moet niet te lang stilstaan bij dingen die niet lukken, je kan beter lekker genieten van alles dat wél goed gaat. Anders red je het ook niet, denk ik.’

Nieuw danstalent
Aanstaande vrijdag start Everybody Dance Now, de zoektocht naar nieuw danstalent waarin Jan samen met Dan Karaty en Lieke van Lexmond de jury vormt. Het is een soort kruising tussen So You Think You Can Dance en Holland!s Got Talent. Jan is trots op het programma: ‘Het is geworden zoals ik had gehoopt dat het zou worden. Het is vrolijk, er zit lol in en ik denk dat het voor het hele gezin leuk is. Deze show laat zien dat iedereen kan dansen en ook iedereen kan genieten van dans. Er komen zo veel verschillende acts voorbij, een enorme diversiteit aan mensen.’

Jan denkt dat het talent in Nederland nog lang niet op is. ‘Het goede aan dit programma is dat het weer in een heel andere vijver vist. Iedereen kan meedoen: er is geen leeftijdsgrens en geen ‘hoeveelheid mensen op het toneel!-grens. Bij The Voice of So You Think You Can Dance is het niveau zo verschrikkelijk hoog, dat het ook mensen afschrikt. Dit is veel laagdrempeliger.’

Hoofd leeg
Zelf danst de presentator niet veel meer. Hij maakt nu op een andere manier zijn hoofd leeg na een drukke werkdag. ‘Ik kan erg genieten van sport. Ik tennis heel graag, dat vind ik echt heerlijk om te doen. Ik zet m!n verstand op nul en ben dan even alleen maar met dat spelletje bezig. Ik ben ook groot fan van Rafael Nadal, het is mijn droom om hem ooit te ontmoeten. Hij is echt mijn held. In de sportschool kan ik me met mijn eigen muziek op ook helemaal uit de naad werken.’

How much benfotiamine for neuropathy Liefde voor acteren
Het succes van Verliefd op Ibiza, waarin hij zijn zijn filmdebuut maakt, zorgt ervoor dat Jans liefde voor acteren nog meer is aangewakkerd. ‘Ik zou graag meer spelen, absoluut. Maar ja, ik kan dat wel zeggen en willen, maar uiteindelijk is het een vraag/aanbod-ding en moet ik gewoon rustig afwachten tot ik weer auditie mag doen. Want ja, zo werkt het. Ik ben geen Brad Pitt of Barry Atsma die scripts voor hun neus krijgen met daarbij de vraag: ‘Wil je het doen?! Nee, helaas niet. Was het maar zo.’

Best cannabis seeds bank Everybody Dance Now is vanaf vrijdag 22 februari wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL4.

Ook verschenen op Vrouwonline.nl