Magische Mumford & Sons

Sinds een paar jaar vind ik Mumford & Sons fantastisch. Op 26 september 2010 stonden ze in de Heineken Music Hall en daar was ik bij. In mijn eentje. Ik zat op dat moment niet heel lekker in mijn vel en wilde er perse heen. Via Marktplaats wist ik heel last minute een kaartje te scoren. Daar stond ik dan, in de mensenmassa. Keihard mee te blèren en soms ongegeneerd mijn tranen de vrije loop te laten. Dat avondje Mumford & Sons was de perfecte therapie.

Toen ze aankondigden weer naar Nederland te komen, maar dan in de geweldige Ziggo Dome, moest ik daar natuurlijk ook bij zijn. En deze keer met Johan! Toen de kaartverkoop begon, heb ik tevergeefs een uur in de online én telefonische wachtrij gehangen. Ik kwam er gewoon niet doorheen. Wat had ik de ‘P’ in zeg, ongelofelijk.

Maar, lieve Johan to the rescue. Hij wist hoe graag ik naar het concert van M&S wilde, dus regelde hij via via alsnog kaartjes die ik afgelopen jaarwisseling, toen we twee jaar bij elkaar waren, van hem kado kreeg. Het waren zitplaatsen op de tweede ring, maar hee, we waren er in ieder geval bij! Afgelopen zaterdag was het zover. Ziggo Dome was al afgeladen terwijl wij ons een weg naar boven baanden naar onze zitplaatsen. In eerste instantie waren we een tikkeltje teleurgesteld: het was wel errug hoog en we zaten helemaal aan de zijkant van het podium; ietsjes verder en we hadden de artiesten erop niet eens meer kunnen zien.

Toen het concert begon, bleek echter dat het allemaal best meeviel. We hadden fantastisch zicht op de hele zaal en het was zo mooi om het publiek uit z’n dak te zien gaan. Bovendien keken we recht op het podium, waardoor we goed konden zien wat Mumford & Sons daar nou eigenlijk allemaal uitspookten. Als ik in zo’n bomvolle zaal sta, ben ik eigenlijk vrij afhankelijk van de grote schermen om daar iets van mee te krijgen. Na een hele avond staan, krijg ik bovendien altijd last van m’n rug en dat was nu niet het geval: we wisselden staan, dansen & klappen af met rustig, zittend genieten van de ballads.

Mumford & Sons is live echt geweldig. De energie en het plezier spatte ervan af, ze gaven zich net als vorige keer helemaal. Het was een mooie mix van het oude en nieuwe album en iedereen zong uit volle borst mee. Enig minpuntje: toen de band om absolute stilte vroeg om achterin de zaal een goede toegift te kunnen geven, kon lang niet iedereen zijn mond houden en was er dus nog volop geroezemoes. Onbegrijpelijk.

In ieder geval heb ik weer een superavond gehad. Op naar de volgende concertervaring: Beyoncé op 21 april! :)

Foto 2: Jochem Geerdink

16 Comments

 1. Grietjefee 01 april 2013 at 12:10

  Helaas heb ik geen kaarten weten te bemachtigen.. Achteraf maar goed ook, want ik lag voor pampus ziek op de bank en had dus biet gekund… Maar ik ga vanavond (na)genieten, want dan wordt het concert uitgezonden op 3FM! Heb er nu al zin in!

 2. Grietjefee 01 april 2013 at 12:10

  Euh, Niet that is… ;-)

 3. Marjolein 01 april 2013 at 12:28

  Ohhhh zo jaloers, haha! Ik had helaas geen kaartjes en op zich vind ik zo’n concert in een bomvolle zaal ook nooit zo heel chill, maar ik had hier wel graag bij willen zijn!

 4. Simone 01 april 2013 at 12:38

  Wauw, wat een mooie ervaring lijkt me dat! Het was echt vol zeg! Gaaf dat je ook naar Beyoncé gaat!

 5. Anouk 01 april 2013 at 13:32

  Heb ook ongeveer op die plek gezeten met The Killers. Viel achteraf inderdaad nog wel mee, je kon het goed zien.

 6. Deborah 01 april 2013 at 13:41

  Toen ik hoorde dat ze ook hier in België een concert gaven, heb ik uiteraard geprobeerd om tickets te bemachtigen. Maar helaas… :-( ! Ben dus best wel jaloers ja. Haha. Enfin, ik ga in de zomer naar Rihanna kijken. Ook goed. Maar niet hetzelfde :-)

 7. Nina 01 april 2013 at 15:21

  Oeh, dat klinkt helemaal leuk! Lekker om Beyonce al in het vooruitzicht te hebben. :)

 8. Mieke 01 april 2013 at 15:53

  Klinkt als een super concert!
  En Beyoncé in het vooruitzicht.. Ik ben heel jaloers! ;)

 9. sarah 01 april 2013 at 19:12

  Ben naar het concert hier in België geweest. Heb de nacht voor de ticketverkoop amper kunnen slapen en binnen de 3 minuten had ik tickets. Al een geluk want ze waren al uitverkocht na 10 minuten! Bij ons lukte het stille deel wel heel goed, en wauw ik was bijna aan het wenen van de emoties. Ik loop al dagen op wolkjes bij de gedachte aan het concert! :)

 10. Tamara 02 april 2013 at 16:18

  Oooh ik had er graag bij willen zijn.. wij zaten bij muse en nee ik was eerste instantie ook niet blij maar je ziet zoals jij ook al zegt veel meer.. fijn dat het zo gaaf was!! Xx Tamara

 11. inge 02 april 2013 at 17:16

  top! ^^

 12. LNNK 02 april 2013 at 17:35

  Klinkt als een fijne avond!

 13. Nuria 02 april 2013 at 17:58

  Wat romantisch dat hij alsnog de kaartjes had kunnen krijgen en die aan je kado heeft gedaan! Ik ben heel benieuwd naar de ziggo dome en ik ga de 21e ook naar Beyoncé!!

 14. HansDeZwans 03 april 2013 at 13:49

  Ik heb ze enkele jaren geleden op Pukkelpop gezien en inderdaad, ze zijn life geweldig.

 15. Marcella 03 april 2013 at 18:48

  J e enthousiasme straalt eraf, leuk!

 16. annouska 03 april 2013 at 20:50

  Wauw als ik het uitzicht zie is het ergens toch wel heel mooi om zo te zien. Gelukkig hebben jullie wel genoten ondanks die afstand! :D